Ράλι στη Wall Street μετά τα πρακτικά της Fed

d395153c8a851

Οι επενδυτές προεξοφλούν αποκλιμάκωση των εντάσεωνμεταξύ ΗΠΑ και ΕΕ 

Θετικά νέα είχαν σήμερα οι διεθνείς αγορές σε ότι αφορά το εμπόριο, για πρώτη φορά μετά από καιρό.

Ο πρέσβης των ΗΠΑ στη Γερμανία ενημέρωσε τους επικεφαλής των γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών ότι ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα αποσύρει τις απειλές για την επιβολή δασμών στις εισαγωγές αυτοκινήτων από την Ευρωπαϊκή Ένωση αν το μπλοκ συμφωνούσε να άρει όλους τους δασμούς στα αμερικανικά αυτοκίνητα.

Αυτό οδήγησε σε ράλι τόσο τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια όσο και τη Wall Street, καθώς οι επενδυτές προεξοφλούν αποκλιμάκωση των εντάσεων κι από τις δύο πλευρές.

Στο μεταξύ αύριο αναμένονται οι δασμοί Τραμπ στα κινεζικά προϊόντα, ύψους 34 δισ. δολαρίων.

Η Κίνα δήλωσε ότι «δεν θα ρίξει την πρώτη βολή» αλλά οι τελωνειακές αρχές είναι έτοιμες να απαντήσουν με δασμούς στα αμερικανικά προϊόντα αμέσως μόλις τεθούν σε ισχύ οι δασμοί Τραμπ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αμερικανός πρόεδρος έχει απειλήσει με επιπλέον δασμούς έως 450 δισ. δολ. σε περίπτωση που το Πεκίνο προχωρήσει σε αντίποινα.

Fed: Ισχυρή η οικονομική ανάπτυξη

Θα συνεχιστούν οι αυξήσεις επιτοκίων, παρά τον εμπορικό πόλεμο

Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Fed, σύμφωνα με τα οποία, οι τραπεζίτες επιμένουν σε σταδιακή αύξηση των επιτοκίων παρά τους αυξημένους κινδύνους στο εμπόριο.

Υπενθυμίζεται ότι στη τελευταία συνεδρίαση της Κεντρικής Τράπεζας, οι αξιωματούχοι προχώρησαν σε αύξηση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης στο 1,75%- 2%, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο δύο ακόμα αυξήσεων εντός του 2018 ήτοι τέσσερις στο έτος.

Νωρίτερα, ανακοινώθηκε ότι ο ιδιωτικός τομέας στις ΗΠΑ δημιούργησε 177.000 νέες θέσεις εργασίας τον Ιούνιο έναντι 189.000 τον προηγούμενο μήνα.

Δείκτες

Στα ταμπλό, o Dow Jones ενισχύθηκε 0,75% ή 182 μονάδες στις 24.356, ο S&P κατέγραψε κέρδη 0,86% στις 2.736 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 1,12% στις 7.586 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Intel (+2,7%) και Walgreen Boots (+0,2,6%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Chevron (-0,6%) και Travelers Cos (-0,2%).

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε 1,6% στα 72,94 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού σημείωσε άνοδο 0,4% στα 1.258 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε χαμηλότερα για τρίτη διαδοχική μέρα έναντι του ευρώ, τούτη τη φορά κατά 0,2% στο 1,1675 από 1,1657 την προηγούμενη μέρα.

Στην αγορά ομολόγων η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς σημείωσε άνοδο μίας μονάδας βάσης στο 2,83%.

Πηγή: Newmoney.gr

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

ypourgio_anaptixis

Ο όρος προέβλεπε την μονομερή αναπροσαρμογή του εκπιπτόμενου ποσού σε ισόβια ασφαλιστήρια συμβόλαια νοσοκομειακής περίθαλψης, χωρίς να καθορίζει σαφώς το πλαίσιο της αναπροσαρμογής

4113237

Στην οικονομική ανάλυσή της η τράπεζα σημειώνει ότι διαμορφώνονται οι προϋποθέσεις για την ταχύτερη υιοθέτηση ενός φιλικότερου προς την ανάπτυξη μείγματος δημοσιονομικής πολιτικής