DBRS: Αναβάθμισε την Ελλάδα σε «B high» από «Β»

DBRS: Αναβάθμισε την Ελλάδα σε «B high» από «Β»

Ο καναδικός οίκος επικαλείται την πρόσφατη απόφαση του Eurogroup για ελάφρυνση του δημοσίου χρέους, σημειώνοντας ότι η ελάφρυνση υποστηρίζει μεσοπρόθεσμα την ικανότητα αποπληρωμής των χρεών της Ελλάδας

a9352829c9d4a5c7f577a4f28996f361_XL
Σε μη προγραμματισμένη αναβάθμιση της αξιολόγησης της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας για την Ελλάδα προχώρησε η DBRS Ratings, από «Β» σε «B (high)»

Παράλληλα ο οίκος αξιολόγησης διατήρησε θετικές τις προοπτικές. Η βραχυπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα επιβεβαιώθηκε σε «R-4».

Ο καναδικός οίκος επικαλείται την πρόσφατη απόφαση του Eurogroup για ελάφρυνση του δημοσίου χρέους, σημειώνοντας ότι η ελάφρυνση υποστηρίζει μεσοπρόθεσμα την ικανότητα αποπληρωμής των χρεών της Ελλάδας.

Μετά την ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος οικονομικής προσαρμογής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, τον Αύγουστο 2018, η χώρα θα διαθέτει αποθεματικό, ένα μέρος του οποίου θα χρησιμοποιηθεί για την αποπληρωμή του χρέους, ενώ η Ελλάδα θα επιστρέψει στις διεθνείς κεφαλαιαγορές.

Η αναμενόμενη ενεργοποίηση του μηχανισμού "Ενισχυμένης Εποπτείας", που συνδέει πρόσθετα ευεργετικά οικονομικά μέτρα για την ανάληψη των δεσμεύσεων που απορρέουν από την πολιτική του προγράμματος, είναι ένας άλλος θετικός παράγοντας αξιολόγησης, επισημαίνεται.

«Αυτό θα πρέπει να αποτελέσει ένα πρόσθετο κίνητρο για να ενθαρρυνθεί η Ελλάδα να συνεχίσει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, υποστηρίζοντας έτσι την οικονομική ανάπτυξη.

Κλείσιμο
Το θετικό trend αντικατοπτρίζει την πιθανότητα η Ελλάδα να συνεχίσει την πορεία μεταρρυθμίσεων στο πλαίσιο του ενισχυμένου μηχανισμού επιτήρησης, αλλά και να επιστρέψει σταδιακά στη χρηματοδότηση από τις αγορές.

Τα οφέλη της ένταξης στην Ευρωζώνη, όπως αποδεικνύεται από τη θεσμική στήριξη της ΕΕ από την Ελλάδα από το 2010, καθώς και η έντονη πρόοδος με τη δημοσιονομική προσαρμογή και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, στηρίζουν τις αξιολογήσεις», αναφέρει χαρακτηριστικά ο οίκος.

Σε αντίθετοι κλίμα, στις προκλήσεις περιλαμβάνονται το πολύ υψηλό επίπεδο δημόσιου χρέους και η ποιότητα περιουσιακών στοιχείων στις «αδύναμες» εγχώριες τράπεζες.

Πηγή: Newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης