DBRS: Αναβάθμισε την Ελλάδα σε «B high» από «Β»

a9352829c9d4a5c7f577a4f28996f361_XL

Ο καναδικός οίκος επικαλείται την πρόσφατη απόφαση του Eurogroup για ελάφρυνση του δημοσίου χρέους, σημειώνοντας ότι η ελάφρυνση υποστηρίζει μεσοπρόθεσμα την ικανότητα αποπληρωμής των χρεών της Ελλάδας

Σε μη προγραμματισμένη αναβάθμιση της αξιολόγησης της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας για την Ελλάδα προχώρησε η DBRS Ratings, από «Β» σε «B (high)»

Παράλληλα ο οίκος αξιολόγησης διατήρησε θετικές τις προοπτικές. Η βραχυπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα επιβεβαιώθηκε σε «R-4».

Ο καναδικός οίκος επικαλείται την πρόσφατη απόφαση του Eurogroup για ελάφρυνση του δημοσίου χρέους, σημειώνοντας ότι η ελάφρυνση υποστηρίζει μεσοπρόθεσμα την ικανότητα αποπληρωμής των χρεών της Ελλάδας.

Μετά την ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος οικονομικής προσαρμογής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, τον Αύγουστο 2018, η χώρα θα διαθέτει αποθεματικό, ένα μέρος του οποίου θα χρησιμοποιηθεί για την αποπληρωμή του χρέους, ενώ η Ελλάδα θα επιστρέψει στις διεθνείς κεφαλαιαγορές.

Η αναμενόμενη ενεργοποίηση του μηχανισμού "Ενισχυμένης Εποπτείας", που συνδέει πρόσθετα ευεργετικά οικονομικά μέτρα για την ανάληψη των δεσμεύσεων που απορρέουν από την πολιτική του προγράμματος, είναι ένας άλλος θετικός παράγοντας αξιολόγησης, επισημαίνεται.

«Αυτό θα πρέπει να αποτελέσει ένα πρόσθετο κίνητρο για να ενθαρρυνθεί η Ελλάδα να συνεχίσει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, υποστηρίζοντας έτσι την οικονομική ανάπτυξη.

Το θετικό trend αντικατοπτρίζει την πιθανότητα η Ελλάδα να συνεχίσει την πορεία μεταρρυθμίσεων στο πλαίσιο του ενισχυμένου μηχανισμού επιτήρησης, αλλά και να επιστρέψει σταδιακά στη χρηματοδότηση από τις αγορές.

Τα οφέλη της ένταξης στην Ευρωζώνη, όπως αποδεικνύεται από τη θεσμική στήριξη της ΕΕ από την Ελλάδα από το 2010, καθώς και η έντονη πρόοδος με τη δημοσιονομική προσαρμογή και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, στηρίζουν τις αξιολογήσεις», αναφέρει χαρακτηριστικά ο οίκος.

Σε αντίθετοι κλίμα, στις προκλήσεις περιλαμβάνονται το πολύ υψηλό επίπεδο δημόσιου χρέους και η ποιότητα περιουσιακών στοιχείων στις «αδύναμες» εγχώριες τράπεζες.

Πηγή: Newmoney.gr

ΣΧΟΛΙΑ (1)

κα

Άλλη μία επιτυχία της κυβέρνησης Τσίπρα!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

main_wall

«Sell-off» τη Δευτέρα στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, καθώς η ήδη αρνητική εικόνα των βασικών δεικτών επιδεινώθηκε από τις ανακοινώσεις για την εμπιστοσύνη στον κατασκευαστικό κλάδο, που σημείωσε τη μεγαλύτερη πτώση από το 2014 - Οι μετοχές Apple (-4%) Amazon (-5%) και Facebook (-5,7%) οδήγησαν τον... κατήφορο

2
1__1_

Σύμφωνα με το Ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa η Κομισιόν θα ανακοινώσει μεθαύριο ότι το πρόγραμμα μείωσης του ιταλικού χρέους δεν σέβεται τους κανόνες του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης

4119cc0ada625528a53877e1cd6adc02_XL

Η προστασία πρέπει να αφορά τα κατώτερα στρώματα, τα οποία με τη βοήθεια της Πολιτείας θα μπορέσουν να διεκπεραιώσουν τις υποχρεώσεις τους είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών

tria2

«Η παρέκκλιση δεν είναι μεγάλη, και κατά συνέπεια η συζήτηση πρέπει να επανέλθει στην πραγματική της διάσταση», είπε ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών μετά το τέλος των σημερινών εργασιών του Eurogroup

XA_1

Μετά από τέσσερις διαδοχικές πτωτικές συνεδριάσεις, το Χρηματιστήριο Αθηνών επέστρεψε στα επίπεδα της 30ής Ιανουαρίου 2017 – Ο Γενικός Δείκτης ήταν στις 617,18 μονάδες λίγο πριν την επιβολή των capital controls, τον Ιούνιο του 2015