DBRS: Αναβάθμισε την Ελλάδα σε «B high» από «Β»

a9352829c9d4a5c7f577a4f28996f361_XL

Ο καναδικός οίκος επικαλείται την πρόσφατη απόφαση του Eurogroup για ελάφρυνση του δημοσίου χρέους, σημειώνοντας ότι η ελάφρυνση υποστηρίζει μεσοπρόθεσμα την ικανότητα αποπληρωμής των χρεών της Ελλάδας

Σε μη προγραμματισμένη αναβάθμιση της αξιολόγησης της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας για την Ελλάδα προχώρησε η DBRS Ratings, από «Β» σε «B (high)»

Παράλληλα ο οίκος αξιολόγησης διατήρησε θετικές τις προοπτικές. Η βραχυπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα επιβεβαιώθηκε σε «R-4».

Ο καναδικός οίκος επικαλείται την πρόσφατη απόφαση του Eurogroup για ελάφρυνση του δημοσίου χρέους, σημειώνοντας ότι η ελάφρυνση υποστηρίζει μεσοπρόθεσμα την ικανότητα αποπληρωμής των χρεών της Ελλάδας.

Μετά την ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος οικονομικής προσαρμογής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, τον Αύγουστο 2018, η χώρα θα διαθέτει αποθεματικό, ένα μέρος του οποίου θα χρησιμοποιηθεί για την αποπληρωμή του χρέους, ενώ η Ελλάδα θα επιστρέψει στις διεθνείς κεφαλαιαγορές.

Η αναμενόμενη ενεργοποίηση του μηχανισμού "Ενισχυμένης Εποπτείας", που συνδέει πρόσθετα ευεργετικά οικονομικά μέτρα για την ανάληψη των δεσμεύσεων που απορρέουν από την πολιτική του προγράμματος, είναι ένας άλλος θετικός παράγοντας αξιολόγησης, επισημαίνεται.

«Αυτό θα πρέπει να αποτελέσει ένα πρόσθετο κίνητρο για να ενθαρρυνθεί η Ελλάδα να συνεχίσει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, υποστηρίζοντας έτσι την οικονομική ανάπτυξη.

Το θετικό trend αντικατοπτρίζει την πιθανότητα η Ελλάδα να συνεχίσει την πορεία μεταρρυθμίσεων στο πλαίσιο του ενισχυμένου μηχανισμού επιτήρησης, αλλά και να επιστρέψει σταδιακά στη χρηματοδότηση από τις αγορές.

Τα οφέλη της ένταξης στην Ευρωζώνη, όπως αποδεικνύεται από τη θεσμική στήριξη της ΕΕ από την Ελλάδα από το 2010, καθώς και η έντονη πρόοδος με τη δημοσιονομική προσαρμογή και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, στηρίζουν τις αξιολογήσεις», αναφέρει χαρακτηριστικά ο οίκος.

Σε αντίθετοι κλίμα, στις προκλήσεις περιλαμβάνονται το πολύ υψηλό επίπεδο δημόσιου χρέους και η ποιότητα περιουσιακών στοιχείων στις «αδύναμες» εγχώριες τράπεζες.

Πηγή: Newmoney.gr

ΣΧΟΛΙΑ (1)

κα

Άλλη μία επιτυχία της κυβέρνησης Τσίπρα!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

5c3b7241c8147020bd6effcc037bf79f_XL

Ξεκινώντας από το γεγονός ότι ένα ποσοστό 66% των τουριστών έρχεται στη χώρα μας αεροπορικώς, τα πλάνα των αεροπορικών για τη θερινή σεζόν δίνουν τον τόνο για το πώς θα κινηθεί η κίνηση το καλοκαίρι.

21115001aca6fca17023f8a04ef816d8_XL

Από όλους του τομείς της ναυτιλίας  όσο αφορά τους τύπους των πλοίων, τα LNG που μεταφέρουν υγροποιημένο φυσικό αέριο είναι εκείνα που έχουν προσελκύσει το επενδυτικό ενδιαφέρον των ελλήνων πλοιοκτητών. Για τον λόγο αυτό έχουν αυξηθεί από οκτώ που ήταν το 2017 στις 13 στα τέλη του 2018, σύμφωνα με την έρευνα της Petrofin.

tsakala

Η κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι θα καταθέσει στη Βουλή το νομοσχέδιο και παρουσιάζεται αποφασισμένη να επιμείνει στη βάση της συμφωνίας που είχε με τις τράπεζες - Οι επαφές κυβέρνησης - δανειστών για το νέο πλαίσιο ξεκίνησαν την περασμένη Παρασκευή και θα συνεχιστούν μέχρι το ΕuroWorking Group της 25ης Μαρτίου

fed_usa

Το 2008, πριν την κρίση, η Τράπεζα «δεν έβλεπε ύφεση στον ορίζοντα» - Το 2019 ο Πάουελ κάνει λόγο για ισχυρή οικονομία, παρά τα δυσοίωνα σινιάλα - Τα ομόλογα λένε «έρχεται ύφεση», η Fed λέει «πάμε καλά»... ποιος λέει αλήθεια;