Απώλειες για αργό και Brent ενόψει της συνεδρίασης του ΟΠΕΚ

oil21

Στα 65,64 δολάρια το βαρέλι το WTI - Στα 73,1 δολάρια το βαρέλι το Brent

Με ήπιες απώλειες για αργό, αλλά ισχυρές για Brent, έκλεισαν οι τιμές του πετρελαίου, εν όψει της κρίσιμης αυριανής συνεδρίασης του ΟΠΕΚ.

Δημοσιεύματα κάνουν λόγο για επικείμενη αύξηση της παραγωγής από Ιράν.

Οι υπουργοί Ενέργειας των μελών του Οργανισμού αναμένεται να εξετάσουν την πορεία της τρέχουσας συμφωνίας για τις περικοπές στην παραγωγή τους, και εν συνεχεία να αποφασίσουν εάν θα προχωρήσουν σε χαλάρωση των περιορισμών.

Η τιμή για τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Ιουλίου 2018 του αμερικανικού αργού (WTI) έκλεισε με πτώση 17 σεντς ή 0,3% στα 65,54 δολ. ανά βαρέλι.

Την ίδια ώρα, τα αντίστοιχα futures για το πετρέλαιο Brent υποχωρούν κατά 2,2% στα 73,1 δολ. ανά βαρέλι.

Ο ρώσος υπουργός Ενέργειας, Alexander Novak, δήλωσε σήμερα πως η Ρωσία θα διεξάγει συνομιλίες με το Ιράν πριν τη συνάντηση των υπουργών του ΟΠΕΚ.

Πάντως, οι επενδυτές διατηρούν στάση αναμονής απέναντι στις εξελίξεις της συνάντησης, την ίδια στιγμή που η παραγωγή των ΗΠΑ βρίσκεται σε επίπεδα ρεκόρ, και συγκεκριμένα στα 10,9 εκατ. βαρέλια ημερησίως.

Πηγή: www.newmoney.gr

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

revit-desfa

Σύμφωνα με τις μελέτες του ΔΕΣΦΑ, μετά την αναβάθμιση η ετήσια δυναμικότητα του σταθμού θα αυξηθεί στα 7 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα το χρόνο από τα οποία - σύμφωνα με τις σχετικές εκτιμήσεις - τα 5 δισ. μπορούν να προωθηθούν για εξαγωγές, στις χώρες των Βαλκανίων

afthereta-new-il

Τον μηχανισμό του δειγματοληπτικού ελέγχου των αυθαιρέτων για χιλιάδες νομιμοποιημένα κτίσματα σε όλη τη χώρα ενεργοποιεί από τις αρχές του χρόνου η κυβέρνηση

2