Μπενουά Κερέ (ΕΚΤ): To πρόγραμμα για την αγορά ομολόγων τελειώνει τον Σεπτέμβριο

00Κερε

Δεν χρειάζεται να παραταθεί ξανά δήλωσε το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας

Το πρόγραμμα αγορών ομολόγων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (QE) δεν χρειάζεται να παραταθεί ξανά, δήλωσε το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της, Μπενουά Κερέ, σε συνέντευξη που έδωσε στη γερμανική εφημερίδα Die Zeit, η οποία αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ΕΚΤ.

«Στα τέλη του περασμένου έτους είχα πει ότι δεν ανέμενα πως το πρόγραμμά μας για την αγορά στοιχείων ενεργητικού θα χρειαζόταν να παραταθεί ξανά. Δεν βλέπω λόγο να αλλάξω την άποψή μου», είπε ο Κερέ. «Το πρόγραμμα αναμένεται σήμερα να τρέξει έως τον Σεπτέμβριο. Πρέπει ακόμη να κάνουμε μία συζήτηση για το πώς ακριβώς θα σταματήσει αυτό», πρόσθεσε.

Απαντώντας σε ερώτηση, αν αυτό σημαίνει ότι δεν θα σταματήσει τον Σεπτέμβριο, ο Κερέ απάντησε: «Η βασική προσδοκία είναι, όπως έχει πει ο Μάριο Ντράγκι, ότι δεν θα υπάρξει απότομη διακοπή. Πρόκειται για μία τεχνική συζήτηση».

ΣΧΟΛΙΑ (1)

V

Τι λες ρε Μπενουά, αφού το είπε ο Τσίμπλας... Θα μπούμε στο QE και θα βαράνε οι ζουρνάδες. Τι, πάλι είχε αυταπάτες;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

ftoxia

«Η Ελλάδα έχει γίνει κάτι σαν τεστ Rorschach για το πώς μπορεί να κυβερνηθεί η ευρωζώνη», ανέφερε το περιοδικό, επισημαίνοντας ότι «πολλοί από τους ισχυρούς της Ευρώπης βλέπουν την προσπάθεια διάσωσης ως μοντέλο»