Η επόμενη μέρα μετά το τέλος του τρίτου προγράμματος στο επίκεντρο του EuroWorking Group

greekeuro

Τα τεχνικά κλιμάκια συζητούν για τις μεταρρυθμίσεις που θα εφαρμόσει η κυβέρνηση μετά το τέλος του προγράμματος – Κρίσιμο δεκαπενθήμερο μέχρι το Eurogroup της Σόφιας στις 27 Απριλίου

Στις Βρυξέλλες μεταφέρεται η συζήτηση για το «ολιστικό» σχέδιο ανάπτυξης της κυβέρνησης, το οποίο θα εξετάσουν σήμερα τα τεχνικά κλιμάκια των Υπουργείων Οικονομικών της Ευρωζώνης, στο προπαρασκευαστικό όργανο του Eurogroup, EuroWorking Group.


Το ελληνικό πρόγραμμα θα συζητηθεί κατά τη διάρκεια του δείπνου του EWG, όπου θα εξεταστεί ένα πρώτο προσχέδιο του που έχει ήδη σταλεί στους θεσμούς. Το σχέδιο καταγράφει το σύνολο των μεταρρυθμίσεων που προτίθεται να εφαρμόσει η Ελληνική κυβέρνηση μετά την ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος με στόχο την επιστροφή σε μια βιώσιμη αναπτυξιακή πορεία για την Ελληνική οικονομία.


Σήμερα οι τεχνοκράτες της Ευρωζώνης θα κάνουν τις πρώτες τους παρατηρήσεις πάνω στα θέματα τα οποία βρίσκουν προβληματικά, ξεκινώντας δύο κρίσιμες εβδομάδες μέχρι το Eurogroup της Σόφιας στις 27 Απριλίου, όπου θα παρουσιαστεί το σχέδιο έπειτα από εντατικές διεργασίες από τους θεσμούς και τα υπόλοιπα κράτη μέλη της Ευρωζώνης.


Αναφορικά με την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους δεν πρόκειται να υπάρξει κάποια απόφαση σήμερα, καθώς έχει γίνει πλέον πολιτικό ζήτημα, το οποίο θα διευθετηθεί από τους Υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης με ορόσημο την εαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον 20 ως 22 Απριλίου.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

fed_usa

Το 2008, πριν την κρίση, η Τράπεζα «δεν έβλεπε ύφεση στον ορίζοντα» - Το 2019 ο Πάουελ κάνει λόγο για ισχυρή οικονομία, παρά τα δυσοίωνα σινιάλα - Τα ομόλογα λένε «έρχεται ύφεση», η Fed λέει «πάμε καλά»... ποιος λέει αλήθεια;

57e916533f883ca0c28dc38fe572e5e6_XL

Στα 30 εκατομμύρια ευρώ υπολογίζεται η επιβάρυνση για τη ΔΕΗ εάν δεν εφαρμοστεί η αύξηση κατά 10% στα βιομηχανικά τιμολόγια, που αποτελεί το μεγάλο «αγκάθι» για μήνες μεταξύ των βιομηχάνων και της Επιχείρησης. 

homes0

Έκανε πίσω η κυβέρνηση, μετά την απειλή της ότι θα κατέθετε μονομερώς την Παρασκευή το νομοσχέδιο για προστασία της πρώτης κατοικίας στη Βουλή - Μπαράζ τηλεδιασκέψεων το Σαββατοκύριακο για την «διάσωση» των δανειοληπτών - «Κλειδί» η γνωμοδότηση της ΕΚΤ