Η επόμενη μέρα μετά το τέλος του τρίτου προγράμματος στο επίκεντρο του EuroWorking Group

greekeuro

Τα τεχνικά κλιμάκια συζητούν για τις μεταρρυθμίσεις που θα εφαρμόσει η κυβέρνηση μετά το τέλος του προγράμματος – Κρίσιμο δεκαπενθήμερο μέχρι το Eurogroup της Σόφιας στις 27 Απριλίου

Στις Βρυξέλλες μεταφέρεται η συζήτηση για το «ολιστικό» σχέδιο ανάπτυξης της κυβέρνησης, το οποίο θα εξετάσουν σήμερα τα τεχνικά κλιμάκια των Υπουργείων Οικονομικών της Ευρωζώνης, στο προπαρασκευαστικό όργανο του Eurogroup, EuroWorking Group.


Το ελληνικό πρόγραμμα θα συζητηθεί κατά τη διάρκεια του δείπνου του EWG, όπου θα εξεταστεί ένα πρώτο προσχέδιο του που έχει ήδη σταλεί στους θεσμούς. Το σχέδιο καταγράφει το σύνολο των μεταρρυθμίσεων που προτίθεται να εφαρμόσει η Ελληνική κυβέρνηση μετά την ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος με στόχο την επιστροφή σε μια βιώσιμη αναπτυξιακή πορεία για την Ελληνική οικονομία.


Σήμερα οι τεχνοκράτες της Ευρωζώνης θα κάνουν τις πρώτες τους παρατηρήσεις πάνω στα θέματα τα οποία βρίσκουν προβληματικά, ξεκινώντας δύο κρίσιμες εβδομάδες μέχρι το Eurogroup της Σόφιας στις 27 Απριλίου, όπου θα παρουσιαστεί το σχέδιο έπειτα από εντατικές διεργασίες από τους θεσμούς και τα υπόλοιπα κράτη μέλη της Ευρωζώνης.


Αναφορικά με την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους δεν πρόκειται να υπάρξει κάποια απόφαση σήμερα, καθώς έχει γίνει πλέον πολιτικό ζήτημα, το οποίο θα διευθετηθεί από τους Υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης με ορόσημο την εαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον 20 ως 22 Απριλίου.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

diamerismata_oikonomia

«Αν δεν παινέψεις το σπίτι σου, θα πέσει να σε πλακώσει», λέει η λαϊκή παροιμία. Πιθανότατα το ίδιο θα συμβεί και εάν δεν το συντηρήσεις ή το ανακαινίσεις, ειδικά σε μία χώρα, όπως η Ελλάδα, όπου η πλειονότητα των σπιτιών μετρά μια ηλικία περί τα 30 έτη.

enetika_teixi_arthro

Καταγγελία από τον Σύλλογο Αρχαιολόγων για τα 10.119 δημόσια κτήρια που δόθηκαν προς αξιοποίηση από το υπερταμείο ιδιωτικοποιήσεων - Κάνουν λόγο για ύστατο σημείο συνταγματικής εκτροπής - Τη λίστα είχε φέρει στη δημοσιότητα το ΘΕΜΑ

54