Σταθάκης: Υπερβαίνει τα 400 εκατ. ευρώ το τίμημα για τον ΔΕΣΦΑ

Σταθάκης: Υπερβαίνει τα 400 εκατ. ευρώ το τίμημα για τον ΔΕΣΦΑ

«Ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος υποβολής προσφορών για το 66% του ΔΕΣΦΑ - Οι προσφορές που υποβλήθηκαν κινούνται μεταξύ των ορίων που έθεσαν οι δύο ανεξάρτητοι αξιολογητές» είπε ο υπουργός Ενέργειας

Stathakis_desfa
Στην αποκάλυψη ότι οι δύο δεσμευτικές προσφορές που κατατέθηκαν για τον ΔΕΣΦΑ ξεπερνούν τα 400 εκατ. ευρώ προέβη ο υπ. Ενέργειας Γ. Σταθάκης. Παρ' όλα αυτά το ΤΑΙΠΕΔ ζήτησε απ' τις δύο κοινοπραξίες βελτιωμένες προσφορές.

Συγκεκριμένα ο κ. Σταθάκης δήλωσε: «Ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος υποβολής προσφορών για το 66% του ΔΕΣΦΑ. Το προσφερόμενο τίμημα υπερβαίνει τα 400 εκατ. ευρώ, που είχαν προκύψει κατά τον προηγούμενο διαγωνισμό. Οι προσφορές που υποβλήθηκαν κινούνται μεταξύ των ορίων που έθεσαν οι δύο ανεξάρτητοι αξιολογητές. Στη συνέχεια θα ξεκινήσει ο δεύτερος γύρος βελτιωμένων προσφορών που θα ολοκληρωθεί εντός λίγων εβδομάδων.»

Νωρίτερα το ΤΑΙΠΕΔ και τα ΕΛΠΕ σε κοινή τους ανακοίνωση γνωστοποιούσαν ότι προχώρησαν στην αποσφράγιση των δύο προσφορών για την απόκτηση του 66% του ΔΕΣΦΑ (31% συμμετοχή του ΤΑΙΠΕΔ και 35% συμμετοχή των ΕΛΠΕ) και ότι ζητήθηκε απ' τα επενδυτικά σχήματα να προβούν σε βελτιωμένες προσφορές.

Τα σχήματα που κατέθεσαν προσφορές είναι:

- Κοινοπραξία εταιρειών Snam S.p.A., Enagás Internacional S.L.U. και Fluxys S.A.

- Κοινοπραξία εταιρειών Regasificadora del Noroeste S.A., Reganosa Asset Investments S.L.U., S.N.T.G.N. Transgaz S.A. και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας για την Ανασυγκρότηση και την Ανάπτυξη (EBRD).

Πηγή: Newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης