Σταθάκης: Υπερβαίνει τα 400 εκατ. ευρώ το τίμημα για τον ΔΕΣΦΑ

Stathakis_desfa

«Ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος υποβολής προσφορών για το 66% του ΔΕΣΦΑ - Οι προσφορές που υποβλήθηκαν κινούνται μεταξύ των ορίων που έθεσαν οι δύο ανεξάρτητοι αξιολογητές» είπε ο υπουργός Ενέργειας

Στην αποκάλυψη ότι οι δύο δεσμευτικές προσφορές που κατατέθηκαν για τον ΔΕΣΦΑ ξεπερνούν τα 400 εκατ. ευρώ προέβη ο υπ. Ενέργειας Γ. Σταθάκης. Παρ' όλα αυτά το ΤΑΙΠΕΔ ζήτησε απ' τις δύο κοινοπραξίες βελτιωμένες προσφορές.

Συγκεκριμένα ο κ. Σταθάκης δήλωσε: «Ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος υποβολής προσφορών για το 66% του ΔΕΣΦΑ. Το προσφερόμενο τίμημα υπερβαίνει τα 400 εκατ. ευρώ, που είχαν προκύψει κατά τον προηγούμενο διαγωνισμό. Οι προσφορές που υποβλήθηκαν κινούνται μεταξύ των ορίων που έθεσαν οι δύο ανεξάρτητοι αξιολογητές. Στη συνέχεια θα ξεκινήσει ο δεύτερος γύρος βελτιωμένων προσφορών που θα ολοκληρωθεί εντός λίγων εβδομάδων.»

Νωρίτερα το ΤΑΙΠΕΔ και τα ΕΛΠΕ σε κοινή τους ανακοίνωση γνωστοποιούσαν ότι προχώρησαν στην αποσφράγιση των δύο προσφορών για την απόκτηση του 66% του ΔΕΣΦΑ (31% συμμετοχή του ΤΑΙΠΕΔ και 35% συμμετοχή των ΕΛΠΕ) και ότι ζητήθηκε απ' τα επενδυτικά σχήματα να προβούν σε βελτιωμένες προσφορές.

Τα σχήματα που κατέθεσαν προσφορές είναι:

- Κοινοπραξία εταιρειών Snam S.p.A., Enagás Internacional S.L.U. και Fluxys S.A.

- Κοινοπραξία εταιρειών Regasificadora del Noroeste S.A., Reganosa Asset Investments S.L.U., S.N.T.G.N. Transgaz S.A. και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας για την Ανασυγκρότηση και την Ανάπτυξη (EBRD).

Πηγή: Newmoney.gr

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Μπάμπης Μπαμπίδης

Στην αποκάλυψη ότι οι δύο δεσμευτικές προσφορές που κατατέθηκαν για τον ΔΕΣΦΑ ξεπερνούν τα 400 εκατ. ευρώ προέβη ο υπ. Ενέργειας Γ. Σταθάκης. Αυτός που θα την αγοράσει θα πάρει και τα χρήματα στο ταμείο που ανέρχονται στα 150-200 εκατ. ευρώ. Δηλαδή θα την αγοράσει για πενταροδεκάρες με δανεικά λεφτά απο ελληνικές τράπεζες , τα οποία θα αποσβάσει απο τα κέρδη. Μιλάμε για το απόλυτο ξεπούλημα των συμμοριτών τσιπροκαμμένων.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

00000savvakis

Η μείωση των μισθών δεν οδήγησε σε βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων καθώς το όφελος αντισταθμίστηκε από την αύξηση του μη μισθολογικού κόστους, της ενέργειας, κ.ά, τόνισε ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Αθανάσιος Σαββάκης

0000port

«Στο χρηματιστήριο Αθηνών υπάρχουν μερικές επιχειρήσεις με ελκυστικά μερίσματα», αναφέρει η γερμανική εφημερίδα, η οποία τονίζει ότι η εκμετάλλευση των λιμανιών και των αεροδρομίων από ξένους, καθιστά πιο ελκυστική τη χώρα για επενδύσεις

eforia_oures_arthro2


Οδηγίες της ΑΑΔΕ για τα χρέη στην εφορία από ελεύθερους επαγγελματίες, εμπόρους και επιχειρήσεις μετά τις αλλαγές που ανέβασαν το όριο των οφειλών προς το Δημόσιο στις 125.000 ευρώ

rsrd7_XL

Χρηματικά πρόστιμα συνολικού ύψους 75.000,00 ευρώ με την έκδοση τριών σχετικών αποφάσεών της επέβαλε η ΓΓ Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή στην ατομική επιχείρηση του Σιακαβάρα Χαράλαμπου που διατηρεί το ηλεκτρονικό κατάστημα www.e-toolsmarket.com.