Σταθάκης: Υπερβαίνει τα 400 εκατ. ευρώ το τίμημα για τον ΔΕΣΦΑ

Stathakis_desfa

«Ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος υποβολής προσφορών για το 66% του ΔΕΣΦΑ - Οι προσφορές που υποβλήθηκαν κινούνται μεταξύ των ορίων που έθεσαν οι δύο ανεξάρτητοι αξιολογητές» είπε ο υπουργός Ενέργειας

Στην αποκάλυψη ότι οι δύο δεσμευτικές προσφορές που κατατέθηκαν για τον ΔΕΣΦΑ ξεπερνούν τα 400 εκατ. ευρώ προέβη ο υπ. Ενέργειας Γ. Σταθάκης. Παρ' όλα αυτά το ΤΑΙΠΕΔ ζήτησε απ' τις δύο κοινοπραξίες βελτιωμένες προσφορές.

Συγκεκριμένα ο κ. Σταθάκης δήλωσε: «Ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος υποβολής προσφορών για το 66% του ΔΕΣΦΑ. Το προσφερόμενο τίμημα υπερβαίνει τα 400 εκατ. ευρώ, που είχαν προκύψει κατά τον προηγούμενο διαγωνισμό. Οι προσφορές που υποβλήθηκαν κινούνται μεταξύ των ορίων που έθεσαν οι δύο ανεξάρτητοι αξιολογητές. Στη συνέχεια θα ξεκινήσει ο δεύτερος γύρος βελτιωμένων προσφορών που θα ολοκληρωθεί εντός λίγων εβδομάδων.»

Νωρίτερα το ΤΑΙΠΕΔ και τα ΕΛΠΕ σε κοινή τους ανακοίνωση γνωστοποιούσαν ότι προχώρησαν στην αποσφράγιση των δύο προσφορών για την απόκτηση του 66% του ΔΕΣΦΑ (31% συμμετοχή του ΤΑΙΠΕΔ και 35% συμμετοχή των ΕΛΠΕ) και ότι ζητήθηκε απ' τα επενδυτικά σχήματα να προβούν σε βελτιωμένες προσφορές.

Τα σχήματα που κατέθεσαν προσφορές είναι:

- Κοινοπραξία εταιρειών Snam S.p.A., Enagás Internacional S.L.U. και Fluxys S.A.

- Κοινοπραξία εταιρειών Regasificadora del Noroeste S.A., Reganosa Asset Investments S.L.U., S.N.T.G.N. Transgaz S.A. και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας για την Ανασυγκρότηση και την Ανάπτυξη (EBRD).

Πηγή: Newmoney.gr

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Μπάμπης Μπαμπίδης

Στην αποκάλυψη ότι οι δύο δεσμευτικές προσφορές που κατατέθηκαν για τον ΔΕΣΦΑ ξεπερνούν τα 400 εκατ. ευρώ προέβη ο υπ. Ενέργειας Γ. Σταθάκης. Αυτός που θα την αγοράσει θα πάρει και τα χρήματα στο ταμείο που ανέρχονται στα 150-200 εκατ. ευρώ. Δηλαδή θα την αγοράσει για πενταροδεκάρες με δανεικά λεφτά απο ελληνικές τράπεζες , τα οποία θα αποσβάσει απο τα κέρδη. Μιλάμε για το απόλυτο ξεπούλημα των συμμοριτών τσιπροκαμμένων.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

sandp

Ο οίκος είχε ουσιαστικά προαναγγείλει την Τρίτη, στην έκθεσή του για την ευρωζώνη, ότι δεν επρόκειτο να προχωρήσει σε αναβάθμιση της αξιολόγησης της Ελλάδας, η οποία εξακολουθεί έτσι να απέχει τέσσερα σκαλοπάτια από την επενδυτική βαθμίδα (ΒΒΒ- και πάνω)