Στον «αέρα» το χρονοδιάγραμμα για τις νέες αντικειμενικές

Στον «αέρα» το χρονοδιάγραμμα για τις νέες αντικειμενικές

Μαζί με τον... οβελία θα «ψηθούν» οι νέες αντικειμενικές που θα τσουρουφλίσουν τη μεσαία τάξη - Δεν προλαβαίνουν πριν το Πάσχα μετά το ατελείωτο μπάχαλο με τους εκτιμητές- Τι σημαίνει αυτό για τον υπολογισμό του φετινού ΕΝΦΙΑ - Ανησυχία της τρόικα και για πλειστηριασμούς, εξωδικαστικό και Δημόσιο - Για Μάιο παραπέμπονται οι μεγάλες αποφάσεις για συντάξεις, αφορολόγητο

Η καθυστέρηση που παρατηρείται για την προσδιορισμό των νέων αντικειμενικών αξιών αλλά και για την εξάπλωση του συστήματος των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών ξεχώρισαν κατά τις επαφές της κυβέρνησης με τους θεσμούς χθες Τετάρτη στο ξενοδοχείο Hilton.

Για τις αντικειμενικές που εξαρτώνται άμεσα με τις νέες χρεώσεις του ΕΝΦΙΑ κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών ομολόγησε ουσιαστικά χθες ότι θα προσδιοριστούν κοντά στο Πάσχα «και... βλέπουμε».

Άλλο ένα αγκάθι που προέκυψε μετά τη συνάντηση της αρμόδιας υπουργού Όλγας Γεροβασίλη με τους θεσμός είναι οι καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην επιλογή των νέων Γενικών Γραμματέων και των Γενικών Διευθυντών. Οπως είπε η κ. Γεροβασίλη, για 69 θέσεις Γενικών Γραμματέων έχουν υποβληθεί 7.000 αιτήσεις και για 69 θέσεις διευθυντών 3.000 αιτήσεις.

Βάζουν πάλι χέρι στη γενική κυβέρνηση

Μέσα σε αυτό το κλίμα εντύπωση προκάλεσε η είδηση ότι συμφωνήθηκε να κατατεθεί στη Βουλή νέα διάταξη νόμου, που θα δεσμεύει ρητά τους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης να καταθέτουν τα διαθέσιμά τους στον ειδικό λογαριασμό του Δημοσίου στην Τράπεζα της Ελλάδος. Διότι από την άλλη πλευρά οι οικονομολόγοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για αυτή την πρακτική σε συνδυασμό δε με την απροθυμία της κυβέρνησης να ζητήσει την προληπτική γραμμή πίστωσης που θα διασφαλίσει τη χώρα έναντι κινδύνων μετά τη λήξη της θητείας της παρούσας κυβέρνησης.

Νύξεις στο χρέος από το EWG

Σήμερα το πρωί θα τεθούν επί τάπητος τα προαπαιτούμενα της αγοράς προϊόντων και της αναπτυξιακής στρατηγικής και οι επικεφαλής θα αναχωρήσουν από την Αθήνα. Ορισμένα στελέχη θα μεταβούν στο συνέδριο των Δελφών και διαπραγματεύσεις θα ξαναρχίσουν μετά τις διακοπές του Πάσχα το πιθανότερο στις αρχές Μαΐου.

"Είναι όσο smooth όσο φαίνεται", δηλαδή η διαπραγμάτευση είναι όντως όσο ομαλή φαίνεται δήλωνε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών εισερχόμενο στις επαφές με τους θεσμούς λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι της Τετάρτης στο Hilton.

Ο ίδιος είπε ότι στη συνεδρίαση του Euroworking Group  σήμερα στις Βρυξέλλες. αναμένεται να υπάρξει ενημέρωση για τις έως τώρα επαφές της κυβέρνησης με τους θεσμούς ενώ "έμφαση θα δοθεί στις τεχνικές συζητήσεις που διεξάγονται για το ζήτημα του χρέους".

Σημειώνεται ότι στο Euroworking Group που συνεδριάζει απόψε στις Βρυξέλλες και την ελληνική κυβέρνηση εκπροσωπήσει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.

Το σημερινό πρόγραμμα

Σήμερα Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018, το πρόγραμμα συναντήσεων με τους επικεφαλής των θεσμών για την τέταρτη αξιολόγηση διαμορφώνεται ως εξής:

09:00 Αγορές προϊόντων/Αναπτυξιακή στρατηγική

10:00 Ανασκόπηση/κλείσιμο

 

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

2_gr

Είσαι νέος έως 29 ετών, πτυχιούχος, που γνωρίζεις τουλάχιστον μία ξένη γλώσσα και έχεις μικρή ή καθόλου προϋπηρεσία; Κορυφαία στελέχη μεγάλων επιχειρήσεων, όπως η Τράπεζα Πειραιώς, η AVIS και η Microsoft σε προκαλούν να πάρεις τη θέση τους!

mitarakis

Όπως υπογράμμισε ο υφυπουργός Εργασίας, ενώ η προηγούμενη κυβέρνηση είχε εξαγγείλει πως η καταβολή των αυξημένων συντάξεων χηρείας αποτελούσε βασικό της στόχο, τελικά δεν είχε υπολογίσει τα απαιτούμενα κονδύλια