Αύριο ο διαγωνισμός για το αεροδρόμιο στο Καστέλι

Αύριο ο διαγωνισμός για το αεροδρόμιο στο Καστέλι

Eχουν δοθεί πάνω από 10 παρατάσεις την τελευταία διετία, γεγονός που όπως εξηγούσαν ανώτατες κυβερνητικές πηγές «έδινε όλο το χρονικό περιθώριο προετοιμασίας στους υποψήφιους».

Αύριο ο διαγωνισμός για το αεροδρόμιο στο Καστέλι
Δεν κατεβάζουν προσφορά στον προγραμματισμένο για αύριο διαγωνισμό για το Καστέλι, η κοινοπραξία της Γαλλικής Vinci και του Άκτωρα.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του newmoney.gr, το σχήμα που θεωρείτο από τις ισχυρότερες υποψηφιότητες για την σύμβαση παραχώρησης έχει ζητήσει παράταση μέχρι τις 15 Ιανουαρίου ενώ με το ένα πόδι έξω εμφανίζονται και οι Κινέζοι της "China "State Construction Engineering Co" με την Archirodon και Zurich Airport που ήταν στα φαβορί τους τελευταίους μήνες για το Καστέλι, μεταφέροντας στην κυβέρνηση ανάλογα αιτήματα.

Κλείσιμο
Από το υπουργείο Υποδομών έφυγαν την Τετάρτη το μεσημέρι οι προσκλήσεις προς όλα τα μέλη της Επιτροπής του διαγωνισμού, προκειμένου να προσέλθουν αύριο το πρωί στις 9.00 π.μ στο υπουργείο για να διεξαχθεί ο διαγωνισμός.

Για τη δημοπρασία στο Καστέλι έχουν δοθεί πάνω από 10 παρατάσεις την τελευταία διετία, γεγονός που όπως εξηγούσαν ανώτατες κυβερνητικές πηγές «έδινε όλο το χρονικό περιθώριο προετοιμασίας στους υποψήφιους». Για τον λόγο αυτό το υπ. Υποδομών όπως ανέφεραν αρμόδιοι παράγοντες, προχωρά κανονικά στη δημοπρασία του έργου, καθώς «εάν δινόταν άλλη μία παράταση του διαγωνισμού αυτό θα ισοδυναμούσε με την ακύρωση του έργου».

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες το μόνο σίγουρο σχήμα για να καταθέσει προσφορά στην αυριανή δημοπρασία είναι η Τέρνα με την Ινδική GMR. Προσφορά υπό όρους, δήλωναν ότι θα καταθέσουν και από την πλευρά της J&P Άβαξ- Bouygues - Aeroports de Paris που επίσης δεν έχει ζητήσει παράταση.

Διαβάστε το πλήρες ρεπορτάζ στο nemwoney.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης