Brexit ή Bremain; Πώς θα κινηθούν μετοχές, ομόλογα και νομίσματα σε κάθε περίπτωση

Brexit ή Bremain; Πώς θα κινηθούν μετοχές, ομόλογα και νομίσματα σε κάθε περίπτωση

Όποιο σενάριο κι αν επικρατήσει, το σίγουρο είναι ότι θα υπάρξουν νικητές και χαμένοι και στις δύο περιπτώσεις

Brexit ή Bremain; Πώς θα κινηθούν μετοχές, ομόλογα και νομίσματα σε κάθε περίπτωση
Το βρετανικό δημοψήφισμα βρίσκεται μόλις λίγες μέρες μακριά και οι αγορές έχουν ήδη αρχίσει να νιώθουν την «αγωνία», με έντονα «σκαμπανεβάσματα» ανάλογα με τα ποσοστά που δίνουν οι δημοσκοπήσεις και οι στοιχηματικές στο Brexit και το Bremain.

Όποιο σενάριο κι αν επικρατήσει, το σίγουρο είναι ότι θα υπάρξουν νικητές και χαμένοι και στις δύο περιπτώσεις. Αναλυτικά πώς θα κινηθούν τα νομίσματα, οι μετοχές, τα ομόλογα και τα εμπορεύματα σε περίπτωση που συμβεί το Brexit.

Κλείσιμο
Μετοχές

Αν η Βρετανία φύγει, τότε η άσχημη χρονιά για τις ευρωπαϊκές μετοχές πιθανότατα θα συνεχιστεί και μάλιστα θα επιδεινωθεί. Μετά από 19 συνεχείς εβδομάδες εκροών κεφαλαίων, περίπου 43 δισ. δολ., οι μετοχές είναι πιθανό να χάσουν ακόμα και το 1/4 της αξίας τους, σύμφωνα με την Axioma Inc.

Ο χρηματιστηριακός δείκτης του Λονδίνου, FTSE 100, είναι πιθανό να υποχωρήσει κατά 10%, όπως εκτιμά η UBS Group. Αρνητικές συνέπειες αναμένονται και για τον γερμανικό DAX, καθώς οι γερμανικές εταιρείες έχουν μερίδιο πωλήσεων περίπου 9% στη Μεγάλη Βρετανία.

Την ίδια στιγμή, οι traders στη Βρετανία άρχισαν μόλις τώρα να αποτιμούν ένα ενδεχόμενο Brexit, γεγονός που έχει ανεβάσει τον δείκτη μεταβλητότητας για τις βρετανικές μετοχές κατά 58% τον Ιούνιο, κοντά σε υψηλά από το 2011. Ο αντίστοιχος δείκτης για την Ευρωζώνη έχει αυξηθεί κατά 55%.

Το μοναδικό θετικό σημείο είναι οι μετοχές χρυσού, οι οποίες θα λάβουν ώθηση, χάρη στο επενδυτικό «κύμα» που θα προσφύγει στο ασφαλές «καταφύγιο» εφόσον υπάρξει όντως αποχώρηση.


Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης