Ξανά σχέδια επί χάρτου για τα ισοδύναμα του ΦΠΑ 23% στην Παιδεία

Ξανά σχέδια επί χάρτου για τα ισοδύναμα του ΦΠΑ 23% στην Παιδεία

Το ΥΠΟΙΚ σκέφτεται φόρο 5% στα τυχερά παιχνίδια του ΟΠΑΠ - Προς νέα πρόταση από την Αθήνα και για τους πλειστηριασμούς α' κατοικίας

Ξανά σχέδια επί χάρτου για τα ισοδύναμα του ΦΠΑ 23% στην Παιδεία
Πρόταση για νέα ισοδύναμα, με στόχο την κατάργηση του ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, φαίνεται πως ετοιμάζεται να καταθέσει η κυβέρνηση στους Θεσμούς, προκειμένου να ξεπεραστεί ένα από τα ακανθώδη ζητήματα, που εμποδίζουν την ολοκλήρωση της συμφωνίας και την εκταμίευση της υποδόσης των δύο δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, το υπουργείο Οικονομικών θα φέρει πρόταση για την επιβολή φόρου 5% στα τυχερά παιχνίδια του ΟΠΑΠ, εκτιμώντας ότι το μέτρο αυτό θα φέρει έσοδα στα ταμεία, της τάξης των 500 εκατ. ευρώ.

Κλείσιμο
Ταυτόχρονα, ο ίδιος τηλεοπτικός σταθμός μετέδωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση επεξεργάζεται νέα πρόταση για την προστασία της α' κατοικίας από τους πλειστηριασμούς, η οποία θα καλύπτει των 70% των δανειοληπτών, που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις των στεγαστικών τους δανείων.

Υπενθυμίζεται ότι η προηγούμενη σχετική πρόταση της Αθήνας προς τους Θεσμούς κάλυπτε το 72% των δανειοληπτών.

Με αυτό το δεδομένο, εκτιμάται ότι η μικρή υποχώρηση της ελληνικής κυβέρνησης, σε συνδυασμό με τις δηλώσεις Μοσκοβισί, που άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο του συμβιβασμού για τα «κόκκινα δάνεια», θα οδηγήσει σε συμφωνία των δύο πλευρών και επ' αυτού του θέματος, πριν από το κρίσιμο Eurogroup της Δευτέρας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης