Με απώλειες αποχαιρέτησε τον Αύγουστο η Wall Street

Με απώλειες αποχαιρέτησε τον Αύγουστο η Wall Street

O Dow Jones υποχώρησε 0,69%, ο Nasdaq σημείωσε απώλειες 1,07% και ο S&P 500 έκλεισε πτωτικά κατά 0,84%

Με απώλειες αποχαιρέτησε τον Αύγουστο η Wall Street
Με απώλειες «αποχαιρέτησε» τον χειρότερο μήνα από το 2012, τον Αύγουστο, η Wall Street, με τις ανησυχίες σχετικά με την Κίνα να προστίθενται στον σκεπτικισμό που υπήρχε σχετικά με την επιτοκιακή πολιτική που εκτιμάται ότι θα ακολουθήσει η Federal Reserve από τον Σεπτέμβριο. 

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones υποχώρησε 0,69% στις 16.528,03 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημείωσε απώλειες 1,07% στις 4.776,51 μονάδες και ο δείκτης S&P 500 έκλεισε πτωτικά κατά 0,84% στις 1.972,18 μονάδες.

Σημαντικές ήταν οι απώλειες σε επίπεδο μήνα για τους αμερικανικούς δείκτες. Ο Dow Jones έκλεισε με πτώση 6,6%, ο Nasdaq με 6,9% και ο S&P 500 με 6,3%.

Κλείσιμο
Στο ταμπλό τώρα, η Netflix υποχώρησε κατά 2,1%, μετά την ανακοίνωση ότι δεν θα ανανεώσει το συμβόλαιο συνεργασίας της με το καλωδιακό δίκτυο 
Στον αντίποδα, η Phillips 66 ενισχύθηκε κατά 3,4%, καθώς έγινε γνωστό ότι η Berkshire Hathaway του γνωστού δισεκατομμυριούχου Warren Buffett αγόρασε μέρος του μετοχικού της κεφαλαίου ύψους 4,5 δισ. δολαρίων.

Αρνητικά λειτούργησε στην αγορά επίσης η δήλωση του μέλους της νομισματικής επιτροπής της Federa Reserve, Στάνλευ Φίσερ, ο οποίος υποστήριξε ότι ο ρυθμός ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας είναι «εντυπωσιακός» με την οικονομία να επιστρέφει σε ομαλή πορεία. Παράλληλα, εξέφρασε τις ανησυχίες του για την πορεία του πληθωρισμού, εξέλιξη που θα επηρεάσει την διαμόρφωση του επιτοκίου της Fed.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης