Capital: «Όλοι όσοι βγήκαν από τη συνάντηση με Σταθάκη - Μηλιό, θέλουν να πουλήσουν τα πάντα στην Ελλάδα»

Capital: «Όλοι όσοι βγήκαν από τη συνάντηση με Σταθάκη - Μηλιό, θέλουν να πουλήσουν τα πάντα στην Ελλάδα»

Κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν ότι στη συνάντηση δεν παρίστατο το στέλεχος της Capital Joerg Sponer που υπογράφει την έκθεση - Αρνητική αλλά ηπιότερη η έκθεση της Bank of America

Ιδιαίτερα αρνητικός έως “σοκαρισμένος” εμφανίζεται ο εκπρόσωπος του μεγάλου επενδυτικού οίκου Capital που διαχειρίζεται πάνω από 1,3 τρισ. δολάρια παγκοσμίως, από την παρουσίαση των οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ που έγινε στο Λονδίνο, από τους κ.κ. Γιώργο Σταθάκη και Γιάννη Μηλιό.

Κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν ότι στη συνάντηση των κυρίων Σταθάκη και Μηλιού με διαχειριστές κεφαλαίων, τραπεζίτες και άλλα στελέχη του City στο Λονδίνο δεν παρίστατο ο κ. Joerg Sponer της Capital, ο οποίος υπογράφει το επίμαχο email. 

Στο συνοπτικό report που έστειλε μετά το πέρας της ενημέρωσης αναφέρει με γλαφυρό τρόπο πως οι παρόντες εκπρόσωποι των funds αποκόμισαν την εντύπωση πως πρέπει να πουλήσουν ταν πάντα στην Ελλάδα! Κι αυτό γιατί κατά τη γνώμη του κ. Sponer, το πρόγραμμα τους  είναι χειρότερο και από, εκείνο των κομουνιστών!

Μοιράζεται μάλιστα με τους μετόχους και τους επενδυτές του Capital και την εκτίμηση του μετά από όσα άκουσε πως αν ο ΣΥΡΙΖΑ πετύχει στις εκλογές την απόλυτη πλειοψηφία. Θα επαναληφθεί το σενάριο της Κύπρου, πιστεύει, με μαζική φυγή καταθέσεων, ενώ οι επιχειρήσεις θα μεταφέρουν ό,τι μπορούν στο εξωτερικό και θα υπάρξει απόλυτος τερματισμός ξένων επενδύσεων!

→ Συγκεκριμένα στο εμπιστευτικό email (δείτε το email ΕΔΩ)  του ο κ. Sponer  αναφέρει:“Ήμουν στη συνάντηση με τον Σταθάκη (15 επενδυτές) και σε μια χωριστή συνάντηση με τον κ. Γιάννη Μηλιό, επικεφαλής οικονομικό σύμβουλο (20 επενδυτές)

- Όλοι όσοι βγήκαν από τη συνάντηση θέλουν να πουλήσουν τα πάντα στην Ελλάδα
- Το πρόγραμμα (σ.σ. που μας παρουσίασαν) είναι χειρότερο κι από εκείνο των κομμουνιστών (τουλάχιστον εκείνοι είχαν ένα σχέδιο που το 'χαν σκεφτεί καλά προηγουμένως) – αυτό εδώ θα φέρει το απόλυτο χάος.
- περιμένω ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ πετύχει ποσοστό 36,5%, δηλαδή απόλυτη πλειοψηφία δεδομένων των +50 εδρών, θα δούμε να επαναλαμβάνεται το σενάριο της Κύπρου – μαζική φυγή καταθέσεων, οι επιχειρήσεις να μεταφέρουν ό,τι μπορούν στο εξωτερικό, ενώ θα σημειωθεί και απόλυτος τερματισμός ξένων επενδύσεων.
-Υπάρχουν σκέψεις ότι ο Σαμαράς δεν θα καταφέρει να πετύχει να συγκεντρώσει πάνω από 174 βουλευτές για την ανάδειξη Προέδρου της Δημοκρατίας τον Μάρτιο – υπάρχουν δηλώσεις από πολλά μέλη του Κοινοβουλίου ότι δεν θα ακολουθήσουν τον Σαμαρά.

Εάν δεν ήταν τόσο σοβαροί την ώρα που συνομιλούσαν (οι κκ Μηλιός, Σταθάκης), θα νόμιζα ότι βρισκόμουν σε φαρσοκωμωδία στο θέατρο.

- “Αισθανόμαστε πιο κοντά στο Podemos και στο γερμανικό “die Linke”, αν και εκείνοι είναι υπέρ το δέον φιλελεύθεροι”
- Θα τερματίσουμε τη λιτότητα – είπαμε στον κόσμο που βγαίνει στους δρόμους να σταματήσει να κάνει διαμαρτυρίες, γιατί θα αναλάβουμε (σσ την εξουσία) και θα τους φροντίσουμε
- 5 θεμέλιοι λίθοι του προγράμματός τους:

 • να σταματήσει η ανθρωπιστική κρίση παρέχοντας δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα, φαγητό, στέγη, υγειονομική περίθαλψη σε όσους έχουν ανάγκη
 • η αύξηση μισθών για όλους με κατώτατο μηνιαίο μισθό τα 750 ευρώ, επιστροφή στους 14 μισθούς και 750 ευρώ x 13 μήνες για τους συνταξιούχους. Η πρόσληψη πολλών χιλιάδων υπαλλήλων σε κυβερνητικές θέσεις (σσ Δημόσιο)
 • Πρωτογενές πλεόνασμα 1% με πάταξη της παραοικονομίας (δεν θα αποτελεί κίνητρο, γιατί οι φτωχοί θα έχουν τον βασικό μισθό των 750 ευρώ το μήνα (αστειεύονται...)) - δεν θα υπάρχουν φόροι στα ακίνητα (κόστος 2 δισ. ευρώ), περικοπή όλων των φόρων κατά 20%, εκτός των υψηλών εισοδημάτων (κόστος 2 δισ. ευρώ), όλα θα πληρωθούν από τα 70 δισ. των απλήρωτων φόρων. Αναμένουν ότι η αύξηση του ΑΕΠ στη μετά την εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ εποχή θα απογειωθεί πάνω από 3-5%, καθώς οι ΜμΕ θα μπορούν να επενδύουν με κάθε εμπιστοσύνη (εδώ γελάμε δυνατά...). Αναμένουν επίσης (σσ στον ΣΥΡΙΖΑ) ότι θα έρθει κύμα ξένων επενδύσεων    

- Επαναδιαπραγμάτευση του χρέους

 • Η ΕΚΤ θα αγοράσει ολόκληρο το ελληνικό χρέος για 60 χρόνια ( 70 δισ. ευρώ) και θα απολέσει κάθε τόκο (η Γερμανία κατάφερε να της γίνει το 1952 62% κούρεμα χρέους, άρα και η Ελλάδα μπορεί να πετύχει κι αυτή κούρεμα).
 • Ανέφερα πως η Γερμανία εκείνη την περίοδο έκανε και τεράστιες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, αλλά και οι 2 τους είπαν ότι εδώ έγιναν ήδη υπερβολικά πολλές μεταρρυθμίσεις.
 • Η αναλογία ελληνικού χρέους προς ΑΕΠ θα πάει στο 20% έως το 2080 (χα χαχ χα – φοβερό αστείο)
 • Περαιτέρω αύξηση των επιδοτήσεων από τις Βρυξέλλες κατά 5 δισ.
 • Κανένας στις Βρυξέλλες δεν θα έχει κέρδος αν η Ελλάδα αποχωρήσει από το ευρώ, γιατί έχουν μεγάλο μέρος του ελληνικού χρέους, αλλά ο Τσίπρας έκανε λάθος που συμφώνησε με τη Μέρκελ ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στο Ευρώ

- Μορατόριουμ στο ιδιωτικό χρέος, με μάξιμουμ εξυπηρέτηση του 20% εξ αυτού όταν το το διαθέσιμο εισόδημα είναι μεγαλύτερο από 750 ευρώ το μήνα.

 •  Η δημιουργία γραφείων πιστωτικής ανάλυσης που θα διαμεσολαβεί μεταξύ των τραπεζών και των δανειζομένων – και θα αποφασίζει ποιος θα πληρώνει, τι θα πληρώνει και τι θα “κουρεύεται”
 •  Το ΤΧΣ θα ανακεφαλαιοποιήσει τις τράπεζες με 3 δισ. (τον πρώτο χρόνο θα χαθούν τα παραπάνω), τον δεύτερο χρόνο θα ανακτηθούν (το είπαν και οι δυο τους αυτό, σοβαρά), καθώς το ελληνικό ΑΕΠ θα δει μεγάλη αύξηση και θα γίνει εισροή επενδύσεων.
 •  Οι τράπεζες είναι πολύ δυνατές, οι δανειολήπτες πολύ ανίσχυροι – αυτό θα αντιστραφεί
 •  Θα γίνει αλλαγή 100% στο διοικητικό σχήμα των τριών μεγάλων συστημικών τραπεζών – πλην της Eurobank που η πλειοψηφία του κράτους στο μετοχικό σχήμα δεν υφίσταται πλέον.
 •  Θα υπάρξει εντολή ώστε η δικαστική εξουσία να γίνει πιο παραγωγική”

Και καταλήγει ο κ. Sponer:
“Δεν θα μπορούσα να τα επινοήσω όλα αυτά, ακόμα κι αν το 'θελα”

Ποιος είναι ο  Joerg Sponer

Ο Joerg Sponer είχε επισκεφθεί την Ελλάδα την περυσινή χρονιά και συνάντηθηκε και με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, με την ιδιότητα του εκπροσώπου της Capital Group Companies, του παγκόσμιο αμερικανικού κολοσσού που διαχειρίζεται ένα θηριώδες χαρτοφυλάκιο άνω του 1,3 τρισ. δολαρίων.

Η Capital Group Companies έχει εμπειρία άνω των 50 ετών στις επενδύσεις και υπηρεσίες σε Βόρεια Αμερική, Ευρώπη, Ασία και Αυστραλία. Επίσης, το αμερικανικό fund έχει κατά περιόδους παρουσία σε πολλές μετοχές του ελληνικού Χρηματιστηρίου εκτός τραπεζών και παρακολουθεί τίτλους, όπως Tέρνα Eνεργειακή, EXAE, EYAΘ κ.λπ.

Ο κ. Joerg Sponer εδρεύει στη Βρετανία και το 2011 μπήκε στη λίστα με τα «TopGun Επενδυτικά Μυαλά» για την Ευρώπη, όπως αναδείχθηκαν από αναλυτές για λογαριασμό της Brendan Wood International.

Πατήστε επάνω στη φωτογραφία για μεγέθυνση


Τι απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ

Κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν ότι στη συνάντηση των κυρίων Σταθάκη και Μηλιού με διαχειριστές κεφαλαίων, τραπεζίτες και άλλα στελέχη του City στο Λονδίνο δεν παρίστατο ο κ. Joerg Sponer της Capital, ο οποίος υπογράφει το επίμαχο email. 

Σύμφωνα με κύκλους της Κουμουνδούρου, οι κύριοι Σταθάκης και Μηλιός συναντήθηκαν με τα εξής στελέχη στο City του Λονδίνου:Άδωνις στη Βουλή: Όποιος θέλει να πεινάσει, ας ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ


Την αποκάλυψη του newmoney.gr έφερε στη Βουλή ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ διάβασε το δημοσίευμα και σχολίασε: «Οι ξένοι επενδυτές κατάλαβαν τι περνάμε εμείς εδώ στη Βουλή από πράγματα που λένε παρανοϊκοί… Για όποιον θέλει να πεινάσει, ας ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ».

Αίσθηση επίσης προκάλεσε το ερώτημα που έθεσε ο κ. Γεωργιάδης: «Είναι αλήθεια ότι ο κ. Σταθάκης είπε στους επενδυτές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν έρθει στην κυβέρνηση, θα χορηγήσει την ιθαγένεια σε χιλιάδες οικονομικούς μετανάστες; Τα περί μαζικής παροχής ιθαγένειας είναι αληθή;».

Από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Δημήτρης Στρατούλης απάντησε ως εξής: «Το πρωί που ξυπνά η κυρία Βούλτεψη, πίνοντας τον καφέ της, λέει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι φίλος των τρομοκρατών. Το μεσημέρι ο κ. Γεωργιάδης που πεινάει, καθώς δεν έχει φάει ακόμα, λέει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τα έχει βρει με τους επενδυτές και κοροϊδεύει τον κόσμο. Το απόγευμα επανέρχεται φαγωμένος και λέει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το φόβητρο των αγορών… Επιτέλους αποφασίστε και συνεννοηθείτε μεταξύ σας». «Δίνουμε διαβεβαίωση στο λαό» επισήμανε ο κ. Στρατούλης, «ότι είμαστε κόμμα ριζοσπαστικής αριστεράς και το πρόγραμμά μας θα το πάμε μέχρι τέλους, χωρίς φόβο από τις πιέσεις που ασκούν τα συμφέροντα και τα ΜΜΕ. Ξέρουμε να κυβερνάμε και θα ανταποκριθούμε στην πρόκληση».

Αναφέρθηκε, δε, και στις επαφές της κυβέρνησης με την τρόικα στο Παρίσι, λεγοντας: «Η τρόικα σας απέρριψε όλες τις θέσεις. Είστε καρπαζοεισπράκτορας της τρόικας και μετατρέπετε τις κόκκινες γραμμές σας σε κόκκινες μεταξωτές κορδέλες». Ο κ. Γεωργιάδης επανήλθε, λέγοντας: «Αντί να απαντήσετε κάνετε χαριτωμενιές για το αν έφαγα εγώ. Έχετε απάντηση γι' αυτό που λένε ότι δεν θα μείνει στη χώρα κολυμπηθρόξυλο;».

Στη συζήτηση παρενέβη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Κουρουμπλής, λέγοντας πως «ο Γκεμπελισμός επανέρχεται με δυναμικό τρόπο. Η Δεξιά βρίσκεται σε πανικό, γιατί οι δυνάμεις της ανατροπής κερδίζουν έδαφος με καθαρό λόγο. Θα πάμε στην ΕΕ όχι ως δούλοι ή δουλόφρονες, αλλά ως υπηρέτες του λαού που εσείς εξευτελίσατε…», με αποτέλεσμα ο κ. Γεωργιάδης να του απαντήσει: «Το κόμμα σας οδηγεί τη χώρα κατευθείαν στη δραχμή, στην πείνα και την καταστροφή. Κρύβετε από το λαό ότι θέλετε να τον καταστρέψετε και να πεινάσει. Θέλετε να πάρετε την ψήφο, λέγοντάς του ότι θα τον κρατήσετε στο ευρώ και μετά να τον πάτε στη δραχμή».

ΣΧΟΛΙΑ (299)

προς καπιταλ

το ξερουμε. ! δεν περιμεναμε κατι άλλο.! ο συριζα μισει την Ελλάδα. εξυπηρετει την τουρκια.

ta panta ola

η κατατασταση ειναι να επιλεξεις θανατον ή λαλατον που σημαινει λαλατον μεχρι θανατον?

Aisopos

Ποτέ πριν από τώρα ο μύθος του Αισώπου, ξέρετε, αυτός με την σφήκα και το φίδι, δεν ήταν τόσο επίκαιρος, είμαι δεξιός και θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ γιατί αισθάνομαι σαν το φίδι στον μύθο, η αλλιώς, σαν τον Σαμψών με τους Φιλισταίους....

Γερασιμος Παπάκης

Διαβάστε αυτό! Θεικό! <br>

DAF

Τα πράγματα είναι απλά: Για να έχεις λεφτά πρέπει ή να τα παραγάγεις (να τα κερδίζεις) ή να τα δανειστείς ή να "τυπώσεις" φρέσκα χαρτονομίσματα. Λοιπόν, με τις πολιτικές που ανήγγειλε ο ΣΥΡΙΖΑ 1) Δεν θα τα δανειστεί γιατί κανένας δεν θα τον δανείσει όταν δεί οτι δεν πληρώνει αυτά που πρέπει να πληρώσει (τα τοκοχρεολύσια) 2) Δεν θα τα παραγάγει γιατί οι επενδυτές και οι εταιρείες δεν θα επενδύσουν σε μια χώρα με κατώτατο μισθό 750 όταν δίπλα είναι 400 (και χωρίς ουσιαστική ποιοτική διαφορά λόγω της πλήρους υποβάθμισης της παιδείας, πάλι λόγω του ΣΥΡΙΖΑ) και δεν θα επενδύσουν σε μία χώρα που έχει υψηλή φορολογία και εισφορές για τις επιχειρήσεις. 3) Μας μένει λοιπόν το να τυπώσουν νέα χαρτονομίσματα ήτοι εκτος ευρώ ήτοι σούπερ πληθωρισμός ήτοι θα δουλεύουμε 5 μήνες για να πάρουμε μια τηλεόραση (καθώς ως γνωστόν η Ελλάς παράγει μόνο γεωργικά προϊόντα και τουρισμό). ΤΟΜΠΟΛΑ !!

ilias

Συριζα δαγκωτό λέμε...

Απλά τα πράγματα

Είτε διαλέγετε τον αργό θάνατο της ανίκανης νουδουπασοκ, κάθε χρόνο και χειρότερα με νέα μέτρα και χαράτσια μέχρι να ψοφήσετε εντελώς από την πείνα σε 5-6 χρόνια το πολύ, είτε τον ξαφνικό θάνατο του τσυριζα με άκρατη χρεοκοπία και επιστροφή στην δραχμή. Έχετε 3 μήνες το πολύ μπροστά σας να επιλέξετε τον τρόπο που θα πεθάνετε.

Γιάννης

Αργό θάνατο δαγκωτο. Μπορεί να γίνει η Δευτέρα Παρουσία και να τη σκαπουλάρουμε.

Λευτέρης

Έτσι ακριβώς.

Τρέλα

Οικονομικός παράγοντας του City χαρακτηρίζει κομμουνισμό την μείωση των φόρων, την αύξηση του ΑΕΠ και τον ισοσκελισμένο προυπολογισμό!!! Μάλιστα σας πιστέψαμε...

Μάλλον

όταν μιλάνε οι Συριζαίοι, εσύ βάζεις ωτοασπίδες.

Γεωργός

Δυστυχώς ούτε η κυβέρνηση ουτε η αντιπολίτευση έχουν εκπονήσει ένα πρόγραμμα αυξήσεως της παραγωγής και ιδιαίτερα της γεωργικής παραγωγής και της μεταποιήσεως. Αυτή είναι η ουσία του προβλήματος. Χωρίς παραγωγή δεν υπάρχει απασχόληση δεν υπάρχει αύξηση εισοδημάτων και κερδών και μείωση του χρεόυς.

From Capital

Please send us next time mr. Lafazanis and mr. Stratoulis. We want to laugh even harder!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

tsakalotos


To Ταμείο ζητά ελάφρυνση, αλλά πιέζει και για επιπλέον μέτρα - Αγώνας δρόμου ένα μήνα ως το Eurogroup του Ιουνίου - Τι αλλάζει στα χρέη για τον εξωδικαστικό - Σταδιακές και «πονηρές» οι αυξήσεις στις αντικειμενικές τιμές των ακινήτων

13
mos19

«Πρέπει όλοι να εργαστούμε εντατικά τις προσεχείς εβδομάδες για να ολοκληρώσουμε μια συνολική συμφωνία που θα θέσει την Ελλάδα σε πορεία βιώσιμης ανάπτυξης μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος τον Αύγουστο», τόνισε ο επίτροπος Οικονομικών της ΕΕ

3
IMF19

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Τζέρι Ράις επισημαίνεται η πρόοδος στις συζητήσεις που αφορούν τις μεταρρυθμίσεις και τονίζεται ότι θα συνεχιστούν οι συνομιλίες για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, καθώς παραμένουν οι διαφορές μεταξύ των θεσμών

fot19

Τίθεται σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2019 - Το ανώτατο οικογενειακό εισόδημα θα φτάνει στις 24.000 ευρώ, ενώ το ποσό της επιδότησης θα ξεκινά από 70 ευρώ ανά μήνα και θα προσαυξάνεται κατά 50% ανάλογα με τον αριθμό των μελών του νοικοκυριού

18