Financial Times: Το ελληνικό «ξεπούλημα» αναβιώνει τους φόβους στην ευρωζώνη

Financial Times: Το ελληνικό «ξεπούλημα» αναβιώνει τους φόβους στην ευρωζώνη

Οι ελληνικές μετοχές πέφτουν με ρυθμούς παρόμοιους με αυτούς της περιόδου όπου η ευρωζώνη ήταν στην βαθύτερη κρίση και οι ευρωπαίοι επενδυτές παλεύουν ακόμα να ανακαλύψουν γιατί, ξεκινά το άρθρο

Financial Times: Το ελληνικό «ξεπούλημα» αναβιώνει τους φόβους στην ευρωζώνη
Το ελληνικό sell-off αναβιώνει τους φόβους της ευρωζωνης είναι ο τίτλος άρθρου των Financial Times για την εικόνα που επικράτησε τις τελευταίες ημέρες στην ελληνική χρηματιστηριακή αγορά.

Οι ελληνικές μετοχές πέφτουν με ρυθμούς παρόμοιους με αυτούς της περιόδου όπου η ευρωζώνη ήταν στην βαθύτερη κρίση και οι ευρωπαίοι επενδυτές παλεύουν ακόμα να ανακαλύψουν γιατί, ξεκινά το άρθρο.

«Σίγουρα οι περισσότεροι από εμάς δεν το περιμέναμε» δήλωσε ο επικεφαλής της Kempen Capital Management. «Δεν υπάρχει ξεκάθαρη αιτία για το sell-off. Δεν υπήρξαν εντυπωσιακά δεδομένα. Πιστεύω ότι εν μέρει οφείλεται στο γεγονός ότι οι αγορές των μετοχών είναι σε τόσο χαμηλά επίπεδα ώστε να μην χρειάζονται πολλά για να αποσταθεροποιηθούν» προσπαθεί να εξηγήσει ο Άλαν Γουάιλντ από την Barings. 

Κλείσιμο
Η κυβέρνηση της Αθήνας προσπαθούσε να φανεί ότι δεν βρίσκεται σε πανικό παρά την μεγάλη πτώση στο χρηματιστήριο και την άνοδο των spreads, σημειώνουν οι FT. «Ας περιμένουμε και ας δούμε πώς θα κινηθούν τις επόμενες ημέρες τα spread» δήλωσε κυβερνητική πηγή την Τετάρτη μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Την ίδια ώρα αναλυτές σημειώνουν ότι ο ρυθμός με τον οποίο απομακρύνονται τα spread των ελληνικών και των γερμανικών ομολόγων θυμίζει την αποκορύφωση της κρίσης χρέους των προηγούμενων ετών.

Σύμφωνα όμως με τον Γουάιλντ οι συγκρίσεις με το 2010 δεν βοηθάνε. «Οι συνθήκες είναι πολύ διαφορετικές. Τότε υπήρχαν φόβοι για διάλυση της ευρωζώνης. Τώρα αφορά μόνο την προσπάθεια της Ελλάδας να βγει από το πρόγραμμα διάσωσης και την πολιτική αστάθεια γύρω από αυτό» συμπληρώνει.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης