Πλήρωσε η κυβέρνηση το ομόλογο των 430 εκατ. ευρώ

Πλήρωσε η κυβέρνηση το ομόλογο των 430 εκατ. ευρώ

Θα μειωθούν περαιτέρω τα ταμειακά διαθέσιμα του Δημοσίου, αλλά η χώρα αποφεύγει την υποβάθμισή της σε κατάσταση χρεοκοπίας.

Πλήρωσε η κυβέρνηση το ομόλογο των 430 εκατ. ευρώ
Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Οικονομίας και δηλώσεις Ελληνα αξιωματούχου στο Reuters, η κυβέρνηση αποφάσισε να πληρωθεί το ομόλογο σε ρήτρα ξένου νομίσματος των 430 εκατ. ευρώ, που λήγει σήμερα και έχει μείνει εκτός της διαδικασίας του PSI. 

To Εurogroup κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του «πέταξε το μπαλάκι» στην ελληνική κυβέρνηση, την οποία και κάλεσε να λάβει τη σχετική απόφαση.

Η κυβέρνηση είχε συντάξει  μέσω του ΟΔΔΗΧ  μελέτη, όπου  καταγράφονταν οι επιπτώσεις της πληρωμής και της μη πληρωμής του ομολόγου. Υπήρξε  συναίνεση των πολιτικών αρχηγών, ώστε να λάβει τη σχετική απόφαση  ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος. 

Κλείσιμο
Με  βάσει το σκεπτικό της παραπάνω ανάλυσης  του ΟΔΔΗΧ ο κ. Παπαδήμος αποφάσισε  ότι πρέπει να  πληρωθεί το ομόλογο και αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση από το υπουργείο Οικονομικών.

Με την πληρωμή του ομολόγου θα μειωθούν περαιτέρω τα ταμειακά διαθέσιμα του Δημοσίου, αλλά η χώρα αποφεύγει την υποβάθμισή της σε κατάσταση χρεοκοπίας, εξέλιξη που θα απέκλειε κάθε πρόσβαση στις  αγορές την επόμενη δεκαετία.. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης