EKT: Τα επιτόκια διχάζουν τη Φρανκφούρτη - Ποιοι «ποντάρουν» σε μειώσεις και ποιοι δεν βιάζονται

EKT: Τα επιτόκια διχάζουν τη Φρανκφούρτη - Ποιοι «ποντάρουν» σε μειώσεις και ποιοι δεν βιάζονται

Καταλύτης για τις αποφάσεις τα στοιχεία για τους μισθούς στην Ευρωζώνη

ecb_epitokia
Μπορεί η πρόεδρος της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ να δήλωσε την περασμένη Πέμπτη ότι υπήρξε συναίνεση στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου και ότι «είναι πρόωρο να συζητήσουμε μειώσεις επιτοκίων», ωστόσο το ζήτημα της χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής και ειδικότερα ο χρόνος έναρξής της φαίνεται να διχάζει τους αξιωματούχους της Φρανκφούρτης.

Οι πρόσφατες δημόσιες τοποθετήσεις Ευρωπαίων κεντρικών τραπεζιτών αναδεικνύουν τα δύο στρατόπεδα που αρχίζουν να δημιουργούνται στην καρδιά της ΕΕ, όπως επισημαίνει το Bloomberg. Οι μεν φαίνεται να συντάσσονται με τις εκτιμήσεις αγορών και επενδυτών που προεξοφλούν μειώσεις στα επιτόκια από την άνοιξη, ενώ στο άλλο στρατόπεδο βρίσκονται όλοι όσοι δεν… βιάζονται και τόσο.

Κόντρα στις πιο επιφυλακτικές και συχνά διπλωματικές δηλώσεις των συναδέλφων του, ο μετριοπαθής διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Γαλλίας Φρανσουά Βιλερουά ντε Γκαλό έριξε το γάντι στους συναδέλφους του στο συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αυξάνοντας την προοπτική χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής σε οποιαδήποτε από τις επόμενες συνεδριάσεις τους.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney

Ειδήσεις σήμερα:

Κακοκαιρία Avgi: Κλειστά τα σχολεία σε 8 δήμους της Αττικής - Δείτε την επίσημη λίστα

Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος: Φωτογραφία τον δείχνει να παίζει φρουτάκια σε πρακτορείο - «Ήταν καλός παίκτης» λέει η ιδιοκτήτρια

Θεσσαλονίκη: Ψάχνουν τον τράπερ Ricta που χτύπησε τον 23χρονο - Ο φίλος του τον κλώτσησε στο στήθος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης