Η πρώτη συνάντηση Βενιζέλου με Τρόικα έπειτα από εκείνη τη νύχτα…

Η πρώτη συνάντηση Βενιζέλου με Τρόικα έπειτα από εκείνη τη νύχτα…

Παρά τα θετικά μηνύματα από την τηλεδιάσκεψη, το κλίμα για την Ελλάδα παραμένει βαρύ - «Είμαστε στο σωστό δρόμο» διαμηνύει ο υπουργός Οικονομικών

Η πρώτη συνάντηση Βενιζέλου με Τρόικα έπειτα από εκείνη τη νύχτα…
Ένα από τα δυσκολότερα συμβούλια των Υπουργών Οικονομικών  για την Ελλάδα ξεκινάει σήμερα στην Πολωνία και μάλιστα με την παρουσία του υπουργού οικονομικών των ΗΠΑ. Τ. Γκαιτνερ.

Το κλίμα για τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο δεν θα είναι το καλύτερο καθώς θα είναι η πρώτη φορά που θα συναντήσει τους συναδέλφους του υπουργούς μετά από μια ιδιαίτερα δύσκολη εβδομάδα  όπου φούντωσαν οι φήμες ότι οι Γερμανοί ετοιμάζονται «να μας πετάξουν εκτός ευρωζώνης» .

Κλείσιμο
Επιπρόσθετα, θα είναι η πρώτη φορά που θα συναντήσει τους ελεγκτές της Τρόικας δηλαδή τους κ. Τόμσεν, Μαζούχ και Μορς μετά την επεισοδιακή εκείνη νύχτα της Πέμπτης 1ης Σεπτεμβρίου όπου οι δυο πλευρές "τα έσπασαν" .

Το θέμα είναι ότι πρέπει να σπάσει ο πάγος μεταξύ τους καθώς στην συνέχεια οι άνθρωποι της τρόικας θα επιστρέψουν στην Αθήνα για να συνεχίσουν τις συζητήσεις με τον υπουργό των οικονομικών εν όψει της 6ης δόσης των 8 δισ ευρώ.

Προσερχόμενος στη σύνοδο του Βρότσλαβ, ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε στους δημοσιογράφους: "Είναι μια μεγάλη ευκαιρία να στείλουμε το μήνυμα: είμαστε στο σωστό δρόμο". "Πρόθεσή μας είναι να επιτύχουμε τους δημοσιονομικούς στόχους, φέτος και του χρόνου" συμπλήρωσε.

Υπενθυμίζεται ότι οι άνθρωποι της τρόικας σηκώθηκαν και έφυγαν από την Αθήνα την 1η Σεπτεμβριου κυρίως για δυο λόγους:

•       Ο πρώτος είναι ότι αντέδρασαν έντονα με την «εφεύρεση»  της προσωπικής διαφοράς  στο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων.

•       Ο δεύτερος  είναι ότι η κυβέρνηση προχώρησε σε προσλήψεις περίπου 16.000 δημοσίων καταστρατηγώντας τον όρο 1 πρόσληψη για κάθε 10 αποχωρήσεις. Τους τελευταίους μήνες έχουν αποχωρήσει περίπου 30.000 δημόσιοι υπάλληλοι και άρα θα έπρεπε να έχουν προσληφθεί 3.000.


Όσον αφορά την προσωπική διάφορα ήδη καταργήθηκε και το νέο σκληρό μισθολόγιο θα εφαρμοστεί από την 1η Οκτωβρίου .Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι οι μηνιαίες αποδοχές μειώνονται έως και 40-50%.

Πάντως σε κάθε περίπτωση οι άνδρες της τρόικας θέλουν να ακούσουν ποια θα είναι τα νέα αυτά μέτρα που θα πάρει η κυβέρνηση για τον προϋπολογισμό του 2012.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης