Πάρτι στην Ευρώπη, πτώση στην Οδό Αθηνών

Πάρτι στην Ευρώπη, πτώση στην Οδό Αθηνών

Ανακάτεμα με πακέτα σε εταιρείες υπό πώληση

οικονομαχίες - πλάντζος
Πάρτι στην Ευρώπη, πτώση στην Οδό Αθηνών
Ανακάτεμα (με πακέτα μετοχών ΟΠΑΠ, ΔΕΗ και Κύπρου ) είχαμε στο χρηματιστήριο της Αθήνας, ύστερα από αρκετό διάστημα. Η αγορά,
μάλιστα, κινήθηκε ανοδικά έως τις 870 χάρις τα πακέτα στις τρεις μετοχές, ωστόσο όταν άρχισαν να «τρέχουν» οι ξένες αγορές η ελληνική επανήλθε στην διόρθωση.

Όπως φαίνεται στον ΟΠΑΠ και στην ΔΕΗ υπάρχει ένα σχέδιο πώλησης πακέτων, πριν οι εταιρείες οδεύσουν προς ιδιωτικοποίηση.
Κλείσιμο

Και η είδηση της ημέρας  είναι η χορήγηση ρευστότητας σε δολάρια από 5 κεντρικές Τράπεζας, εξέλιξη που αντικατοπτρίζει τα παγκόσμια προβλήματα ρευστότητας στις τράπεζες. Τελικώς, η ελληνική αγορά έκλεισε στις 848,40 μονάδες σημειώνοντας πτώση 1,02%.

Στα 3,10 ευρώ ολοκλήρωσε την συνεδρίαση η Εθνική Τράπεζα με πτώση 1,59% και 7 εκατ. τεμάχια, ήτοι συναλλαγές αξίας πάνω από 21 εκατ. ευρώ. Στα 7,5 ευρώ η ΟΠΑΠ με πτώση 2,60% και πακέτα που έφθασαν κοντά στο 0,80-0,90% της εταιρείας.

Ρευστοποιήσεις στην Ελλάκτωρ με πτώση 5,66%. Πτώση στην Alpha με 0,62% στην Τράπεζα Πειραιώς με 5,08%. Αντίθετα, με κέρδη 3,48%  έκλεισε η Eurobank και κέρδη 3,23% για την Τράπεζα Κύπρου – όπου επίσης άλλαξαν «χέρια» το 0,54% των μετοχών.

Κέρδη 2,08% στην ΔΕΗ – όπου το εγγλέζικο fund έφθασε το 10,2% των μετοχών. Πτώση άνω του 4% για Jumbo και Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Πάνω από 2,53% η πτώση στην Μότορ Όιλ και 3,13% για την MIG.  

Στα 113 εκατ. ευρώ ανήλθαν οι συνολικές συναλλαγές, εκ των οποίων τα 30 εκατ. ευρώ ήταν πακέτα.

Την ίδια ώρα, τα κέρδη στις περισσότερες προσεγγίζουν το 4%, με κάπως πιο συγκρατημένο (στο +2,5%) το Λονδίνο. Αφορμή, η είδηση για την απόφαση των κεντρικών τραπεζιτών να διοχετεύσουν στο τραπεζικό σύστημα ρευστότητα, στα πρότυπα του προγράμματος TARP, στην προ τριετίας κρίση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης