Έρχεται άλμα στην ανάπτυξη το 2024 με επενδύσεις 26 δισ. ευρώ

Έρχεται άλμα στην ανάπτυξη το 2024 με επενδύσεις 26 δισ. ευρώ

Κατά 15% αναμένεται να αυξηθούν οι συνολικές επενδύσεις στη χώρα μας - Πρωταθλητές στα έργα οι ΑΠΕ, ο Τουρισμός, τα ψηφιακά και οι υπηρεσίες - Η αναβάθμιση του Χρηματιστηρίου Αθηνών στις ανεπτυγμένες αγορές προσελκύει νέα διεθνή κεφάλαια

oikonomia
Mπορεί ο «Economist» να χαρακτήρισε το 2023 «Ετος της Ελλάδας», όμως και το 2024, ως φαίνεται, θα είναι μία χρονιά κατά την οποία η χώρα μας θα συνεχίσει να υπεραποδίδει έναντι των ευρωπαϊκών, με άρμα κυρίως τις νέες επενδύσεις.

Ετσι, για την επόμενη χρονιά αναμένεται να πέσουν στην αγορά περίπου 18 δισ. ευρώ για την υλοποίηση έργων και επενδύσεων που έχουν ήδη δρομολογηθεί, εκ των οποίων 168 μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης. Παράλληλα αναμένονται ιδιωτικές επενδύσεις περίπου 8 δισ. ευρώ ως άμεσες ξένες επενδύσεις, αλλά και μέσω του προγράμματος δανειοδοτήσεων προς επιχειρήσεις του Ταμείου Ανάκαμψης, το οποίο εμφανίζει τεράστια ζήτηση για επενδύσεις σχεδόν στο σύνολο της ελληνικής οικονομίας. Και όλα αυτά με ούριο άνεμο την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας της χώρας, αλλά και τον επόμενο στόχο που θέτει για τη νέα χρονιά η κυβέρνηση. Και αυτός είναι η αναβάθμιση του Χρηματιστηρίου Αθηνών, που φέτος έχει μακράν την καλύτερη επίδοση μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ, και η ένταξή του στις Ανεπτυγμένες

Αγορές, εξέλιξη που αναμένεται να προσελκύσει ακόμα περισσότερα επενδυτικά κεφάλαια στη χώρα μας. Προς τούτο αναμένεται να λειτουργήσει ευνοϊκά η προδιαγεγραμμένη είσοδος του Διεθνούς Αεροδρομίου Αθηνών στο Χ.Α., αλλά και η πώληση των μεριδίων που κατέχει το ΤΧΣ στις τράπεζες μέσω του Χρηματιστηρίου, ενισχύοντας έτσι το προφίλ της ΕΧΑΕ. Την ίδια ώρα, πληροφορίες του newmoney αναφέρουν πως ήδη έχουν δρομολογηθεί σημαντικά ραντεβού του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με ενδιαφερόμενους επενδυτές και τραπεζίτες τόσο στο Νταβός της Ελβετίας, όπου θα συμμετάσχει και στις φετινές εργασίες του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (19 Ιανουαρίου), όσο και στη Νέα Υόρκη λίγες μέρες μετά, στις 25 Ιανουαρίου.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Οι καταθέσεις για το έγκλημα στη Νέα Σμύρνη: «Δεν ήθελα να τον σκοτώσω», λέει ο 18χρονος - Η μάνα «φοβάται μην κάνει κακό στον εαυτό του»

«Δώρα» 2,7 δισ. ευρώ σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις φέρνει το 2024 - Ποιοι και τι ποσά κερδίζουν

Καιρός: Ανοιξιάτικη Πρωτοχρονιά με υψηλές θερμοκρασίες αλλά και συννεφιά - Αναλυτικά η πρόγνωση για το τριήμερο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης