ΕΦΚΑ: Εργοδοτική εισφορά 20 ευρώ ανά εργαζόμενο για τον ειδικό λογαριασμό παιδικών κατασκηνώσεων

ΕΦΚΑ: Εργοδοτική εισφορά 20 ευρώ ανά εργαζόμενο για τον ειδικό λογαριασμό παιδικών κατασκηνώσεων

Η εργοδοτική εισφορά  εισπράττεται από τον e-ΕΦΚΑ

forologia-taxes
Δημοσιεύθηκε και φέτος το γενικό έγγραφο του ΕΦΚΑ για την εργοδοτική εισφορά ποσού 20 ευρώ ανά εργαζόμενο, για τον Ειδικό Λογαριασμό παιδικών κατασκηνώσεων.

Με τις εγκυκλίους 49/2013 και 63/2013 και το έγγραφο 391505/30.08.2022 παρασχέθηκαν οδηγίες σχετικά με την υποχρέωση καταβολής της ετήσιας εργοδοτικής εισφοράς των είκοσι (20€) ευρώ ανά εργαζόμενο για τον Ειδικό Λογαριασμό Παιδικών Κατασκηνώσεων (Ε.Λ.Π.Κ.).

Σύμφωνα με το νέο έγγραφο 406586/29.08.2023 η εν λόγω εργοδοτική εισφορά εισπράττεται από τον e-Ε.Φ.Κ.Α., ταυτόχρονα και παράλληλα με τις τακτικές εισφορές υπέρ του Ο.Ε.Ε., μηνός Αυγούστου 2023.

Οι υπόχρεοι εργοδότες ενημερώνονται με μήνυμα κατά την υποβολή της Αναλυτικής Περιοδικής Δήλωσης (Α.Π.Δ.) e-Ε.Φ.Κ.Α., στο αποδεικτικό παραλαβής ότι: «η εργοδοτική εισφορά (20€) ευρώ ανά εργαζόμενο με σχέση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου, καταβλητέα από τους εργοδότες Κοινών Επιχειρήσεων και Οικοδομοτεχνικών Έργων, υπέρ του Ειδικού Λογαριασμού Παιδικών Κατασκηνώσεων (Ε.Λ.Κ.Π.), θα καταβληθεί ταυτόχρονα και παράλληλα με τις ασφαλιστικές εισφορές μισθολογικής περιόδου 8/2023».

Δεν υφίσταται υποχρέωση υποβολής Α.Π.Δ. e-Ε.Φ.Κ.Α. για την εν λόγω εισφορά, καθώς η απεικόνιση υλοποιείται σε Κεντρικό Επίπεδο από τον e-Ε.Φ.Κ.Α. με την παραγωγή αυτοτελούς Α.Π.Δ. e-Ε.Φ.Κ.Α. και σύμφωνα με τα στοιχεία υποβολής της Α.Π.Δ. e-Ε.Φ.Κ.Α., της ως άνω μισθολογικής περιόδου.

Ειδήσεις σήμερα:

Η «γκάφα» της Ράνιας Τζίμα στο δελτίο ειδήσεων - Έβγαλε τσιγάρο νομίζοντας ότι δεν είναι στον αέρα

Από αύριο έρχεται το «Καλάθι των Μαθητών» - Ποια είδη περιλαμβάνει


Ελ Νίνιο: Απειλεί με νέες ανατιμήσεις στις παγκόσμιες αγορές τροφίμων, γράφουν οι Financial Times
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης