«Τρέχουν» να εισπράξουν παλιά πρόστιμα και κλήσεις της δημοτικής αστυνομίας

«Τρέχουν» να εισπράξουν παλιά πρόστιμα και κλήσεις της δημοτικής αστυνομίας

Πότε μπορούν να τις εισπράξουν, πότε πάνε στο Taxisnet και πότε διαγράφονται - Τι προβλέπει ο νόμος

dimotiki
Παλιές κλήσεις της δημοτικής αστυνομίας που έχουν βεβαιωθεί μέχρι και το 2008 και πρόκειται να παραγραφούν στο τέλος τους έτους τρέχουν να εισπράξουν οργανισμοί της τοπικής αυτοδιοίκησης. Με τα νέα δεδομένα για την παραγραφή, όπου πλέον ισχύει πενταετία και στην τοπική αυτοδιοίκηση, οι δήμοι επιχειρουν να κάνουν ένα ξεκαθάρισμα στα ανείσπρακτα πρόστιμα (για ΤΑΠ, δημοτικά τελείς κλπ) αλλα και τις κλήσεις της δημοτικής αστυνομίας.

Πρέπει δηλαδή να ξεκαθαρίσουν ποια μπορούν να εισπραχθούν και ποια θα μείνουν «στο συρτάρι», καθώς δεν υπάρχει δυνατότητα αναγκαστικών μέτρων είσπραξης. Όσα δεν μπορούν να εισπράξουν οι δήμοι, τα στέλνουν στην εφορία που εκείνη με τη σειρά της μπλοκάρει την χορήγηση φορολογικής ενημερότητας προσθέτοντας το χρέος αυτό στα ληξιπρόθεσμα, με αποτέλεσμα να αβγατίσει μήνα με το μήνα.

Ειδικότερα, οι Δήμοι όλης της χώρας αγωνίζονται να βεβαιώσουν τις παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας που έχουν καταγραφεί από τις 23/2/2007 έως και 31/12/2018, καθώς λήγει η προθεσμία που έχει ορίσει ο νόμος 5027 (ΦΕΚ Α’ 48/02-03-2023). Βέβαια οι παραβάσεις έως 23/02/2007 έχουν ήδη παραγραφεί σύμφωνα με το νόμο 4795 και το άρθρο που αφορά στην διαγραφή οφειλών.

Οι παραβάτες οδηγοί θα πρέπει να έχουν υπόψη τους πως μπορεί να τους βεβαιωθεί κάποια κλήση από Δήμο χωρίς να το γνωρίζουν, καθώς θα τους πιστωθεί στον προσωπικό τους λογαριασμό Taxisnet, αν είναι οι ιδιοκτήτες του οχήματος. Το πρόβλημα είναι ότι οι πολίτες, πολλές φορές, δε νγνωρίζουν καν την ύπαρξη αυτών των χρεών. Διότι μπορεί π.χ. οι κλήσεις της δημοτικής αστυνομίας να περνάνε στην εφορία, όμως δεν εμφανίζονται στην προσωποποιημένη πληροφόρησή στη ιστοσελίδα MyAΑΔΕ. Στο Taxinet εμφανίζονται μόνο οι οφειλές που αφορούν άμεσα την εφορία και όχι αυτά που εισπράττονται υπέρ τρίτων.

Διαβάστε τη συνέχεια στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Νέα Φιλαδέλφεια: Χωρίς κάμερες το σημείο που ξεκίνησε η επίθεση των Κροατών χούλιγκανς

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ραντεβού με UEFA και Big 4 στο Μαξίμου- Στόχος η νηνεμία στο ελληνικό ποδόσφαιρο

Φοροελαφρύνσεις: Οι 10 που έρχονται για το 2023 και μετά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης