Σταϊκούρας: Πρωτογενές πλεόνασμα το 2022 παρά τα μέτρα στήριξης

Σταϊκούρας: Πρωτογενές πλεόνασμα το 2022 παρά τα μέτρα στήριξης

Σκυλακάκης: Μόνο με ισχυρή κυβέρνηση θα υπάρξει συνέχεια» - Άλεξ Πατέλης: Πού είναι αυτοί που προέβλεπαν δημοσιονομικό εκτροχιασμό;

staikouras_skylakakis
«Πετύχαμε όλοι μαζί, νοικοκυριά, επιχειρήσεις, Κράτος και Κυβέρνηση, την μεγαλύτερη – πανευρωπαϊκά – δημοσιονομική βελτίωση, παρά το γεγονός ότι τα μέτρα στήριξης της κοινωνίας ήταν από τα πιο γενναιόδωρα στην Ευρώπη», τονίζει ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, σε δήλωσή του για τα σημερινά επίσημα στοιχεία της Eurostat που επιβεβαιώνουν ότι η Ελλάδα πέτυχε να μηδενίσει το δημοσιονομικό έλλειμμα το 2022, καταγράφοντας μάλιστα και μικρό πρωτογενές πλεόνασμα.

«Το ίδιο έτος, το ΑΕΠ της χώρας αυξήθηκε κατά 26 δισ. ευρώ. Και το δημόσιο χρέος μειώθηκε κατά 23% του ΑΕΠ» υπογραμμίζει ο κ.Σταϊκούρας. Και, μεταξύ άλλων, τονίζει πως «η ελληνική οικονομία έχει γυρίσει σελίδα. Επέστρεψε, δυναμικά, στο ευρωπαϊκό προσκήνιο. Μεγεθύνεται, πλέον, με έναν από τους υψηλότερους ρυθμούς στην Ευρώπη, από ουραγός σε επιδόσεις την προηγούμενη τετραετία».

«Μόνο με ισχυρή κυβέρνηση μπορεί να συνεχιστεί ο ενάρετος κύκλος»

«Το 2022 πετύχαμε, τελικά, πρωτογενές πλεόνασμα, έστω και μικρό, ένα χρόνο νωρίτερα του αναμενόμενου. Παρά τις εξωγενείς κρίσεις. Αυτό, διασφαλίζει συνθήκες δημοσιονομικής σταθερότητας και θέτει τις βάσεις για μια εξαιρετική αναπτυξιακή πορεία» τονίζει σε ανάρτησή του και ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Και συμπληρώνει ότι «μόνο μια ισχυρή κυβέρνηση, με μεταρρυθμιστικό πρόσημο, μπορεί να συνεχίσει αυτόν τον ενάρετο κύκλο, στον οποίο έχει μπει η ελληνική οικονομία».



«Πού είναι οι διάφοροι που προέβλεπαν δημοσιονομικό εκτροχιασμό;»


Από πλευράς του και ο οικονομικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού, Άλεξ Πατέλης, σε ανάρτησή του τονίζει τα εξής:

Κλείσιμο
«Σύμφωνα με Eurostat, η χώρα μας έκλεισε το 2022 με πρωτογενές... πλεόνασμα +0,1% (έναντι πρόβλεψης για έλλειμμα -1,6%), καλύτερα από Γερμανία -1,9, Γαλλία-2,8 & Ιταλία -3,6. Το δε χρέος έπεσε 23 μονάδες, περισσότερο από παντού». Και καταλήγει: πού είναι οι διάφοροι που προέβλεπαν δημοσιονομικό εκτροχιασμό»;



Ειδήσεις σήμερα:

Η κόρη του Σπύρου Καββαδία ακόμα δεν γνωρίζει τι απέγινε το πτώμα της μητέρας της

Ο «Μανιάτης» αρχηγός της μαφίας, οι σκληροί μπράβοι και η απάτη των €411.000 στη Σύρο

Σάλος με τη «μαύρη Κλεοπάτρα» - Το Netflix έκλεισε τα σχόλια, μηνύσεις από Αιγυπτίους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης