Διαγράφονται πρόστιμα 100 ευρώ για εκπρόθεσμες δηλώσεις – Επιστρέφει λεφτά η Εφορία

Διαγράφονται πρόστιμα 100 ευρώ για εκπρόθεσμες δηλώσεις – Επιστρέφει λεφτά η Εφορία

Οι διαγραφές θα ισχύουν για δηλώσεις χωρίς υποχρέωση πληρωμής φόρου, Airbnb, ανεμβολίαστους άνω των 60

eforia
Προς κατάργηση οδεύει το αυτοτελές πρόστιμο εκπρόθεσμης δήλωσης, όταν δεν προκύπτει υποχρέωση πληρωμής φόρου από αυτήν! Πρόκειται για την άρση ενός τυπολατρικού μέτρου που επεβλήθηκε την εποχή των Μνημονίων, και το οποίο επέβαλε μια δυσανάλογα βαριά ποινή («κατά κεφαλήν» 100 ευρώ … ακατέβατα) ακόμα και για ένα λεπτό καθυστέρησης υποβολής δηλώσεων -εν αγνοία κάποιες φορές ή χωρίς ευθύνη καν του υπόχρεου- και για μηδενικό ποσό φόρου.

Όπως αποκάλυψε το newmoney.gr προωθείται ήδη διάταξη που καταργεί το πρόστιμο εκπρόθεσμης δήλωσης βραχυχρόνιων μισθώσεων ακινήτων, εφόσον έχουν δηλωθεί στη φορολογία εισοδήματος. Απαλλάσσεται δηλαδή η τυπική παράλειψη πληροφοριακού χαρακτήρα, εφόσον τα έσοδα έχουν ήδη δηλωθεί και φορολογηθεί κανονικά. Τα σχετικά πρόστιμα ακυρώνονται ή, εφόσον έχουν εισπραχθεί, συμψηφίζονται ή επιστρέφονται κατά περίπτωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ακύρωση των προστίμων για εκπρόθεσμες δηλώσεις, θα επεκταθεί σε όλες τις περιπτώσεις που δεν γλιτώνει φόρο ο πολίτης! Σχετική διάταξη θα περιληφθεί πιθανότατα στο ίδιο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που θα προβλέπει τις ρυθμίσεις των 72 και 120 δόσεων. Θα υιοθετηθεί έτσι η νομολογία των αποφάσεων της Διεύθυνσης Επίλυσης Διαφορών (ΔΕΔ) της ΑΑΔΕ, που αποκαθιστούν τις αρχές της χρηστής διοίκησης και της αναλογικότητος των ποινών στο δημόσιο.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

24ωρη απεργία σήμερα σε τρένα και προαστιακό σιδηρόδρομο

Μαραθώνια η απολογία του σταθμάρχη Λάρισας: Τα κρίσιμα λεπτά και τα απανωτά λάθη

Η αντιπολίτευση στην Τουρκία διαλέγει τον αντίπαλο του Ερντογάν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης