«Πυρετός» στις Βρυξέλλες για Ελλάδα και χρέη

«Πυρετός» στις Βρυξέλλες για Ελλάδα και χρέη

Αντικείμενο της συνάντησης Ρεν - Βενιζέλου ήταν η πορεία εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος και η προπαρασκευή της συνεδρίασης του Eurogroup.

«Πυρετός» στις Βρυξέλλες για Ελλάδα και χρέη
Με τον αρμόδιο Επίτροπο για θέματα ECOFIN κ. Όλι Ρεν συναντήθηκε σήμερα το πρωί στις Βρυξέλλες, ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η πορεία εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος και η προπαρασκευή της συνεδρίασης του Eurogroup, που πραγματοποιείται σήμερα το απόγευμα, με κύριο αντικείμενο το PSI (μηχανισμός συμμετοχής ιδιωτών στην διευθύτηση του ελληνικού χρέους - PSI = private sector involvement).

Οι κ. Βενιζέλος και Ρεν συζήτησαν επίσης για την τεχνική βοήθεια που θα παράσχει η Επιτροπή και κράτη-μέλη στην Ελλάδα για την εφαρμογή του προγράμματος.

Κλείσιμο
Ο κ. Βενιζέλος έθεσε ως θέμα προτεραιότητας για την τεχνική βοήθεια, αφενός μεν την απορρόφηση του ΕΣΠΑ και την χρησιμοποίηση των κονδυλίων των διαρθρωτικών ταμείων με τον επωφελέστερο και ταχύτερο για την Ελλάδα τρόπο, αφετέρου δε, την υποστήριξη του αγώνα κατά της φοροδιαφυγής και την προετοιμασία του νέου Εθνικού Φορολογικού Συστήματος, που στην πραγματικότητα θα αποτυπώνει το νέο μοντέλο ανάπτυξης της χώρας και άρα θα έχει όχι μόνο φορολογική και δημοσιονομική, αλλά και αναπτυξιακή και κοινωνική διάσταση.

Επίσης, οι κ. κ. Βενιζέλος και Ρεν συζήτησαν για το πώς άλλες γενικές διευθύνσεις και υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα διευκολύνουν στην ομαλή και γρήγορη εξέλιξη του προγράμματος των ιδιωτικοποιήσεων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης