Φυσικό αέριο: «Πράσινο φως» στην στρατηγική επένδυση για το FSRU της «Διώρυγας GAS»

Φυσικό αέριο: «Πράσινο φως» στην στρατηγική επένδυση για το FSRU της «Διώρυγας GAS»

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής υπό την προεδρία του Υπ. Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη - Στα €350 εκατ. ο προϋπολογισμός της επένδυσης

fsru
Την ένταξη στο καθεστώς των Στρατηγικών Επενδύσεων με ρυθμούς Fast Track της Μονάδας Αποθήκευσης και Επαναεριοποίησης Φυσικού Αερίου (FSRU) της «Διώρυγα GAS», θυγατρικής του Ομίλου Motor Oil αποφάσισε σημερα η διυπουργική επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες του newmoney.

Η συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής υπό την προεδρία του Υπ. Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Αδ. Γεωργιάδη για το project ύψους 350 εκατ. ευρώ ολοκληρώθηκε προ ολίγου.

Το επενδυτικό σχέδιο αφορά στην κατασκευή και λειτουργία πλησίον των εγκαταστάσεων του Διυλιστηρίου της Motor Oil στους Αγ. Θεοδώρους ενός Τερματικού Σταθμού εισαγωγής Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG) με Αγκυροβολημένη (πλωτή) Μονάδα Αποθήκευσης και Επαναεριοποίησης Φυσικού Αερίου (FSRU) και διασύνδεση αυτού, μέσω χερσαίου αγωγού, με το Εθνικό Σύστημα Μεταφοράς Φυσικού Αερίου (ΕΣΜΦΑ).

Η Μονάδα Αποθήκευσης και Επαναεριοποίησης Φυσικού Αερίου (FSRU) θα διαθέτει δεξαμενές αποθήκευσης Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου χωρητικότητας έως 210.000m3 και δυνατότητας επαναεριοποίησης και διοχέτευσης στο σύστημα 132.000 KWh/ημέρα (48,2εκ. KWh ετησίως) με λειτουργία 24 ώρες τη μέρα/365 μέρες το χρόνο και ετήσια εκτιμώμενη ζήτηση 2,5 bcm.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Ανανεωμένη και... αλλιώτικη η Αν Χάθαγουεϊ - Τι «τρέχει» με το πρόσωπό της;

Βίντεο: Η στιγμή της επιχείρησης της ΟΠΚΕ στο σπίτι του αρχηγού των διαρρηκτών του Ωρωπού

Αντώνης Κανάκης για Στάθη Παναγιωτόπουλο: «Μας πλήγωσε σε ανθρώπινο επίπεδο»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης