Ωρωπός: Η στιγμή της επιχείρησης της ΟΠΚΕ στο σπίτι του αρχηγού της σπείρας που ρήμαζε σπίτια

Ωρωπός: Η στιγμή της επιχείρησης της ΟΠΚΕ στο σπίτι του αρχηγού της σπείρας που ρήμαζε σπίτια

Η λεία της σπείρας εκτιμάται σε 100.000 ευρώ - Τρεις συλλήψεις στην επιχείρηση στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου

opke_efodos_xr
Βίντεο από την επιχείρηση της αστυνομίας για την εξάρθρωση της σπείρας που ρήμαζε σπίτια στον Ωρωπό έφερε στη δημοσιότητα η ΕΡΤ.

Στο βίντεο φαίνονται άνδρες των ΟΠΚΕ που συμμετείχαν στην επιχείρηση να σπάνε την πόρτα του σπιτιού του αρχηγικού μέλους της σπείρας στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου και στη συνέχεια να διεξάγουν έρευνες στον χώρο.

Οι αστυνομικοί έκοψαν, μάλιστα, με ειδικά μηχανήματα τα ταβάνια από γυψοσανίδες προκειμένου να εντοπίσουν κλοπιμαία και κρυμμένα ναρκωτικά.

Στο ίδιο βίντεο φαίνονται μέλη της σπείρας να «πανηγυρίζουν» σκορπώντας χρήματα από τα σπίτια που είχαν ρημάξει καθώς η λεία τους εκτιμάται σε τουλάχιστον 100.000 ευρώ.

Δείτε το βίντεο

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cq2q91sgoki9)

Κλείσιμο
Στην συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (25/1) συμμετείχαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, ομάδας Ο.Π.Κ.Ε. καθώς και αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής, που συνέλαβαν τρία μέλη της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και το αρχηγικό.

Σε βάρος τους, καθώς και σε βάρος ακόμη δύο ατόμων, τα οποία αναζητούνται, σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, τελεσθείσες και σε απόπειρα από άτομα που έχουν ενωθεί για το σκοπό αυτό, κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση καθώς και ληστρική κλοπή.

Όπως προέκυψε από την έρευνα της Αστυνομίας, τα μέλη της οργάνωσης, τουλάχιστον από το Νοέμβριο του 2021, είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη διακεκριμένων κλοπών από οικίες. Η συμμορία έχοντας ως ορμητήριο την περιοχή των Νεόκτιστων Ασπροπύργου, έκλεβε συνήθως σπίτια που ήταν στα ορεινά του Ωρωπού επιδεικνύοντας παράλληλα, ιδιαίτερη προτίμηση στην αφαίρεση κυνηγετικών όπλων.

oropos-listes1
oropos-listes2


Κατά τη διάρκεια της δράσης τους, χρησιμοποιούσαν ιδιόκτητα οχήματα ως «επιχειρησιακά», ακολουθούσαν σταθερά δρομολόγια προσέγγισης και απομάκρυνσης, ενώ είχαν διάφορους τρόπους παραβίασης των σπιτιών, ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες και τα ευάλωτα σημεία εισόδου.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί 30 κλοπές και απόπειρες κλοπής από σπίτια, κλοπή από όχημα καθώς και ληστρική κλοπή, στην ευρύτερη περιοχή του Ωρωπού και συγκεκριμένα σε Αυλώνα, Μαλακάσα, Συκάμινο και Μαρκόπουλο, με το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν από αυτές να ανέρχεται στα 100.000 ευρώ περίπου.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: ένα επιχειρησιακό όχημα, κυνηγετικό όπλο, πλήθος ρολογιών και τιμαλφή, πλήθος κινητών τηλεφώνων, tablet και κάρτες SIM, πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών (τηλεοράσεις, ηχεία, παιχνιδομηχανές κλπ), πλήθος ηλεκτρικών εργαλείων και 1.370 ευρώ.

Ειδήσεις σήμερα:

Επιμένουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα - Ποιες περιοχές θα πληγούν τις επόμενες ώρες

Μητσοτάκης: Αντεπίθεση από τη Βουλή και εφ' όλης της ύλης σύγκριση με τον Τσίπρα

Ο Τζέραρντ Μπάτλερ παραλίγο να σκοτώσει τη Χίλαρι Σουάνκ, ενώ έκανε... στριπτίζ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης