BofA: Στα $110/βαρέλι ενδέχεται να βρεθεί το Brent το 2023 λόγω Ρωσίας

BofA: Στα $110/βαρέλι ενδέχεται να βρεθεί το Brent το 2023 λόγω Ρωσίας

Η πιθανή μείωση παραγωγής ρωσικού πετρελαίου κατά 1 εκατ. βαρέλια/ημέρα, η ενεργειακή κρίση και η γεωπολιτική σύγκρουση της Ρωσίας με τη Δύση δημιουργούν αυξητικές τάσεις στην τιμή του «μαύρου χρυσού»

petrelaio
H τιμή του Brent ενδέχεται να αγγίξει τα $110/βαρέλι το 2023, αν και υπάρχουν ορισμένοι κίνδυνοι οι οποίοι ενδέχεται να αυξήσουν τις τιμές ακόμα παραπάνω, σύμφωνα με πρόσφατη ανάλυση της BofA.

Oι τιμές του διεθνούς benchmark έχουν μέσο όρο τα $101/βαρέλι φέτος. Η τράπεζα προβλέπει πως το Brent θα κυμανθεί σε παρόμοια επίπεδα το 2023, με μέσο όρο τα $100/βαρέλι και ανώτατο όριο τα $110/βαρέλι. Το Brent θα παραμείνει σε χαμηλότερα επίπεδα το πρώτο τρίμηνο του έτους σε σχέση με το υπόλοιπο 2023. Σημειωτέον πως αυτή τη στιγμή η τιμή του Brent κυμαίνεται γύρω στα $86/βαρέλι.

Παρ’ όλα αυτά, οι αναλυτές της τράπεζας υπογράμμισαν πως υπάρχουν ορισμένοι παράγοντες βάσει των οποίων οι τιμές του πετρελαίου ενδέχεται να αυξηθούν πέραν του ανώτατου ορίου, όπως η επιβολή πλαφόν στις τιμές του «μαύρου χρυσού».

Το πλαφόν αυτό το οποίο συνοδεύεται από το εμπάργκο στις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση προκαλεί νέα μεταβλητότητα στην αγορά. Το Κρεμλίνο έχει πολλάκις τονίσει πως δεν πρόκειται να εξάγει πετρέλαιο σε οποιεσδήποτε χώρες έχουν επιβάλει πλαφόν στις τιμές του υδρογονάνθρακα, ενώ οι αναλυτές υπολογίζουν πως οι εξαγωγές πετρελαίου της Ρωσίας ενδέχεται να μειωθούν μέχρι και 1 εκατ. βαρέλια/ημέρα.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα

Πώς σχολίασαν τα social media το στριπτίζ του Γρηγοριάδη εν μέσω τηλεδιάσκεψης

Το tweet που σόκαρε - Δείχνει τη Ζιζέλ στο κρεβάτι με πρώην συμπαίκτη του Μπρέιντι;

Μπαράζ καταστροφών από τους Ρομά - Κλειστή η περιφερειακή Αιγάλεω, αλλαγές στα λεωφορεία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης