Ελληνικά ομόλογα: Σε χαμηλό 3μήνου οι αποδόσεις – «Πέφτουν» κάτω του 4%

Ελληνικά ομόλογα: Σε χαμηλό 3μήνου οι αποδόσεις – «Πέφτουν» κάτω του 4%

Αντίστοιχη βελτίωση παρατηρείται σ' όλη την αγορά των κρατικών ομολόγων

ομολογα
Σημαντική αποκλιμάκωση εμφανίζουν οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων, μετά το σήμα της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ -σημείο αναφοράς για όλες τις κεντρικές τράπεζες- για σταδιακή επιβράδυνση του ρυθμού σύσφιγξης της νομισματικής πολιτικής.

Ο επικεφαλής της Federal Reserve, Τζερόμ Πάουελ, κατά τη διάρκεια της χθεσινής του ομιλίας, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μικρότερων παρεμβάσεων στα επιτόκια, κάτι που ενισχύει τις προσδοκίες για αύξηση μόλις των 50 μονάδων βάσης στη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου (14/12).

Αυτή η προσδοκία, όπως είναι εύλογο, δίνει σημαντική ώθηση στις αγορές μετοχών και ομολόγων, οι οποίες παραδοσιακά εχθρεύονται τα υψηλά επιτόκια. Κι αυτή η ώθηση αποτυπώνεται και στο -πάντα ευάλωτο- ελληνικό χρέος.

Δεν είναι τυχαίο ότι η απόδοση του 10ετούς ομολόγου της χώρας μας υποχωρεί κατά 23 μονάδες βάσης και περιορίζεται στο 3,935%, το χαμηλότερο επίπεδο από τα τέλη Αυγούστου. Τα spreads, παράλληλα (δηλαδή η απόκλιση σε σχέση με τη γερμανική απόδοση), καθορίζονται στις 213 μονάδες βάσης.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Το «ευχαριστώ» της Δήμητρας στον πρωθυπουργό - «Προχωρήσατε τις υιοθεσίες, μπορούμε κι εμείς που ζούμε με HIV να κάνουμε παιδάκι»


Οι 4 στους 10 στην Ελλάδα πιστεύουν στη μαγεία και το μάτι - Τι ισχύει παγκοσμίως, δείτε χάρτη

Μπαράζ επιστολών με εκρηκτικά στην Ισπανία - Έστειλαν και στον Σάντσεθ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης