Ποιες είναι οι πιο κερδοφόρες πόλεις για ιδιοκτήτες Airbnb – Πού βρίσκεται η Αθήνα

Ποιες είναι οι πιο κερδοφόρες πόλεις για ιδιοκτήτες Airbnb – Πού βρίσκεται η Αθήνα

Οι ιδιοκτήτες Airbnb στην Αθήνα μπορούν να βγάζουν σχεδόν 95.000 ευρώ ετησίως, σχεδόν 14.300 ευρώ περισσότερα από ό,τι στο Λονδίνο - την τέταρτη λιγότερο κερδοφόρα τοποθεσία Airbnb στον κόσμο - Το μέσο κόστος των Airbnbs στην Αθήνα είναι 250 ευρώ ανά διανυκτέρευση και χρειάζονται πάνω από 13 μήνες για να έχουν κέρδος οι ιδιοκτήτες - Το Παρίσι και η Ρώμη είναι οι δύο λιγότερο κερδοφόροι προορισμοί στην Ευρώπη

Airbnb-Athens
Οι ιδιοκτήτες Airbnb κοντά στο Μπουρτζ Χαλίφα κερδίζουν τα περισσότερα χρήματα σε όλο τον κόσμο, με τη δυνατότητα να κερδίζουν περισσότερα από 400.000 ευρώ ετησίως.

Η άνοδος της Airbnb: Ποιες πόλεις είναι οι πιο κερδοφόρες για τους ιδιοκτήτες της Airbnb;
Τα τελευταία χρόνια υπήρξε μια εισροή ταξιδιωτών που διαμένουν στο Airbnbs και ο ιστότοπος παρουσιάζει πλέον περισσότερα από έξι εκατομμύρια δωμάτια, διαμερίσματα και σπίτια σε περισσότερες από 81.000 πόλεις σε όλο τον κόσμο. Αλλά πού μπορούν οι ιδιοκτήτες, που επιθυμούν να τολμήσουν σε αυτόν τον χώρο, να περιμένουν να βγάλουν τα περισσότερα χρήματα;

Μια νέα μελέτη της CIA Landlord Insurance αποκάλυψε το μέσο κόστος διαμονής σε ένα Airbnb σε όλο τον κόσμο, στην πόλη και κοντά σε διάσημα αξιοθέατα, μαζί με το κόστος αγοράς ακινήτων εδώ, για να αποκαλύψει τις πιο κερδοφόρες πόλεις για τους ιδιοκτήτες.

Οι ιδιοκτήτες με Airbnbs κοντά στο Μπουρτζ Χαλίφα βγάζουν τα περισσότερα χρήματα.

Τα τελευταία 40 χρόνια, το Ντουμπάι έχει γίνει μια πόλη με ουρανοξύστες και πολλοί έχουν συρρέει εδώ για διακοπές στην πόλη και ζεστές διακοπές. Αλλά πόσα χρήματα μπορούν να βγάλουν οι ιδιοκτήτες εδώ;

Οι ιδιοκτήτες που έχουν ακίνητο κοντά στο Burj Khalifa, το ψηλότερο κτίριο στον κόσμο, κερδίζουν τα περισσότερα χρήματα από όλους τους ιδιοκτήτες Airbnb. Με το μέσο κόστος της διαμονής εδώ στις 930 £ τη βραδιά, το Ντουμπάι είναι η πιο ακριβή τοποθεσία της Airbnb σε όλο τον κόσμο. Αυτό σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες μπορούν να βγάλουν 6.510 £ εάν οι επισκέπτες μείνουν για 7 διανυκτερεύσεις. Ωστόσο, αυτή είναι μόνο μια κερδοφόρα τοποθεσία για ιδιοκτήτες που έχουν ένα ακίνητο κοντά στο Burj Khalifa, καθώς όσοι βρίσκονται πιο μακριά νοικιάζουν για μόλις 181 £ ανά διανυκτέρευση.

Η Νέα Υόρκη κατατάσσεται στη δεύτερη θέση για τη μεγαλύτερη χρέωση για τα Airbnbs, με εκείνα κοντά στο Central Park να κοστίζουν 767 £ ανά διανυκτέρευση. Ωστόσο, οι ιδιοκτήτες εξακολουθούν να μπορούν να βγάλουν χρήματα εάν έχουν ένα ακίνητο πιο μακριά, καθώς η τρέχουσα τιμή είναι 534 £ ανά διανυκτέρευση. Αυτό καθιστά τη Νέα Υόρκη, ως σύνολο, την πιο κερδοφόρα τοποθεσία για τους ιδιοκτήτες της Airbnb.

Κλείσιμο
Αν και οι ιδιοκτήτες μπορούν σαφώς να κερδίσουν χρήματα από την αγορά ακινήτων σε αυτές τις τοποθεσίες, πού στον κόσμο θα τους πάρει τον λιγότερο χρόνο για να κερδίσουν τα χρήματά τους πίσω;

Οι ιδιοκτήτες που αγοράζουν Airbnbs κοντά στο Μπουρτζ Χαλίφα θα μπορούσαν να κερδίσουν τα χρήματά τους σε μόλις τέσσερις μήνες.

Οι ιδιοκτήτες στο Ντουμπάι όχι μόνο μπορούν να βγάλουν τα περισσότερα χρήματα, αλλά χρειάζονται και τον λιγότερο χρόνο για να τα κερδίσουν πίσω μετά την επένδυση. Με τη μέση τιμή για την αγορά ενός διαμερίσματος στην πόλη να κοστίζει £112.624, οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να έχουν τους επισκέπτες να μείνουν κατά μέσο όρο μόλις 121 διανυκτερεύσεις για να εξισωθούν. Αυτό, ωστόσο, αποκλείει τυχόν έξοδα ή έξοδα για την επίπλωση του ακινήτου, επομένως οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να το συνυπολογίσουν και στις συνολικές τους έξοδο.

Η δεύτερη πιο κερδοφόρα τοποθεσία για τους ιδιοκτήτες είναι το Hilo, στη Χαβάη, όπου χρειάζονται μόλις 200 νύχτες για να πουληθεί ώστε οι ιδιοκτήτες να κάνουν πίσω τα χρήματά τους. Με το μέσο κόστος αγοράς ενός διαμερίσματος εδώ επίσης πάνω από το μισό από αυτό στο Ντουμπάι, 51.300 £, αυτή είναι μια ασφαλέστερη επενδυτική επιλογή για όσους μόλις ξεκινούν το ταξίδι τους στην Airbnb.

Το Λονδίνο κατατάσσεται στην τέταρτη θέση ως η λιγότερο κερδοφόρα τοποθεσία για τους ιδιοκτήτες Airbnb.

Ενώ υπάρχουν πολλά μέρη σε όλο τον κόσμο όπου οι ιδιοκτήτες μπορούν να κερδίσουν γρήγορα τα χρήματά τους, το Cuzco, στο Περού, είναι εξαιρετικά ασύμφορο για τους ιδιοκτήτες της Airbnb. Θα χρειαζόταν πάνω από 13 χρόνια (4.810 διανυκτερεύσεις) για έναν ιδιοκτήτη για να κερδίσει τα χρήματά του πίσω εδώ, και αυτό είναι εάν το ακίνητο κατοικούνταν από πελάτη που πληρώνει κάθε βράδυ. Αυτό είναι 3.875% περισσότερο από αυτό του Ντουμπάι και οφείλεται κυρίως στο εξαιρετικά χαμηλό διανυκτερινό κόστος της Airbnbs.

Το Λονδίνο κατατάσσεται στην τέταρτη θέση ως το λιγότερο κερδοφόρο και οι ιδιοκτήτες της Airbnb μπορούν να αναμένουν ότι θα χρειαστούν πάνω από πεντέμισι χρόνια (2.803 διανυκτερεύσεις) για να κερδίσουν πίσω τα χρήματά τους αφού επενδύσουν σε ένα ακίνητο εδώ. Με το μέσο κόστος αγοράς ενός διαμερίσματος ενός κρεβατιού να είναι 524.088 £, οι ιδιοκτήτες εδώ θα πρέπει να χρεώσουν περισσότερα για να κάνουν τα χρήματά τους πιο γρήγορα πίσω.

Ποιες όμως πόλεις σε όλο τον κόσμο έχουν ζήτηση και έχουν τους περισσότερους ταξιδιώτες;

Πηγή: newmoney.gr
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης