Αναστολή συμβάσεων: Λήγει σήμερα η προθεσμία υποβολής δηλώσεων για τον Απρίλιο

Αναστολή συμβάσεων: Λήγει σήμερα η προθεσμία υποβολής δηλώσεων για τον Απρίλιο

Ποιες πληρωμές έχουν προγραμματιστεί σήμερα για τα αναδρομικά των κληρονόμων και το δώρο των ανέργων του ΟΑΕΔ

grafeio_ergaz
Eκπνέει σήμερα η προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων αναστολής των συμβάσεων εργασίας εργαζομένων στο Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ» για τον μήνα Απρίλιο 2021. Υπενθυμίζεται ότι λόγω του προαναγγελτικού συστήματος δεν επιτρέπονται οι ορθές επαναλήψεις δηλώσεων αναστολής συμβάσεων εργαζομένων για προγενέστερα χρονικά διαστήματα. Δηλαδή από τις 13/4/2021 οι επιχειρήσεις – εργοδότες θα μπορούν να προαναγγέλλουν αναστολές συμβάσεων εργασίας εργαζομένων, μη έχοντας τη δυνατότητα μεταβολής των δηλώσεων για χρονικό διάστημα από 1/4/2021 έως και 12/4/2021. Μάλιστα στις περιπτώσεις που πρέπει να υπηρετηθούν επείγουσες μελλοντικές ανάγκες των επιχειρήσεων, επιτρέπονται προαναγγελτικά οι ανακλήσεις αναστολών συμβάσεων εργασίας με χρήση ορθής επανάληψης ή προσωρινής ανάκλησης δήλωσης αναστολής.

Για τις πληττόμενες επιχειρήσεις βάσει ΚΑΔ ισχύουν κριτήρια επιλεξιμότητας τα οποία πρέπει να πληρούν για να έχουν τη δυνατότητα να θέσουν τους εργαζόμενους η μέρος αυτών σε αναστολή.

Σήμερα επίσης σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου εργασίας έχουν προγραμματιστεί πληρωμές με σημαντικότερη την καταβολή νωρίτερα λόγω Πάσχα των επιδομάτων και του δώρου στους ανέργους καθώς και την καταβολή των αναδρομικών σε 24.084 κληρονόμους.

Ειδικότερα στους λογαριασμούς των κληρονόμων θανόντων συνταξιούχων που έχουν κληρονομικό δικαίωμα από διαθήκη αναμένεται να πιστωθούν σήμερα Δευτέρα 12 Απριλίου τα αναδρομικά ποσά που προκύπτουν από την επιστροφή των μειώσεων της περιόδου Ιουνίου 2015-Μαϊου 2016. Οι δικαιούχοι ανέρχονται σε 24.084 και το κόστος είναι 13,7 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζουμε ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα παραμένει ανοικτή για την υποβολή δικαιολογητικών για τις περιπτώσεις εκείνες που εμφανίζεται καθυστέρηση στην έκδοση των αναγκαίων πιστοποιητικών.

Συνολικά έχουν καταβληθεί σε 83.736 κληρονόμους που πληρούσαν τα κριτήρια 54.015.673 ευρώ.

Κλείσιμο
Παράλληλα σήμερα θα ξεκινήσει η προπληρωμή της τακτικής επιδότησης ανεργίας, της επιδότησης μακροχρόνιας ανεργίας και του βοηθήματος ανεργίας αυτοαπασχολουμένων, καθώς και η καταβολή του Δώρου Πάσχα στους επιδοτούμενους ανέργους και στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας.

Οι πιστώσεις των επιδομάτων και του Δώρου Πάσχα θα γίνουν αυτόματα με απευθείας κατάθεση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων. Δεν απαιτείται καμία ενέργεια από τους δικαιούχους και δεν υφίσταται κανένας λόγος προσέλευσης στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2). Οι πληρωμές εμφανίζονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς εντός 3 εργάσιμων ημερών, μετά την καταβολή τους από τον ΟΑΕΔ.


Ειδήσεις σήμερα 

«Κουδούνι» με self test για τα Λύκεια: Θετικοί στον κορωνοϊό 408 μαθητές και καθηγητές 

Οι «σκληροί» δείκτες της επιδημίας ναρκοθετούν την πορεία προς αλλά και μετά το Πάσχα

Πανδημία-ΗΠΑ: Ξεπέρασε τους 60.000 νεκρούς η Καλιφόρνια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης