Πέθανε στα 71 της χρόνια η ηθοποιός Νίκη Τριανταφυλλίδη

Πέθανε στα 71 της χρόνια η ηθοποιός Νίκη Τριανταφυλλίδη

Είχε πρωταγωνιστήσει σε πολλές ταινίες, κυρίως δράματα του παλιού ελληνικού κινηματογράφου

Πέθανε στα 71 της χρόνια η ηθοποιός Νίκη Τριανταφυλλίδη
Πέθανε το μεσημέρι της Δευτέρας, σε ηλικία 71 ετών, η ηθοποιός Νίκη Τριανταφυλλίδη. Πατέρας της ήταν ο γνωστός συνθέτης, Πάνος Τριανταφυλλίδης.

Ήταν απόφοιτη της δραματικής σχολής του Εθνικού Θεάτρου και του Πέλλου Κατσέλη. Η πρώτη της θεατρική εμφάνιση ήταν το 1963, με την παράσταση «Το σπίτι της Μπερνάντα Άλμπα».

Κλείσιμο
Η εκλιπούσα, επίσης, ιδρυτικό μέλος του Θεάτρου Συνόλου και της Πανελλήνιας Πολιτιστικής Κίνησης. Τη δεκαετία του 1990 ίδρυσε το Θέατρο Τριανταφυλλίδη στην πλατεία Βάθης.

Το 1970 κέρδισε βραβείο σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, για την ταινία μικρού μήκους «Συνηθισμένο μου όνειρο».

Είχε πρωταγωνιστήσει σε πολλές ταινίες, κυρίως δράματα του παλιού ελληνικού κινηματογράφου.

Μεταξύ άλλων, είχε πρωταγωνιστήσει στις ταινίες: Η Παγίδα, Πικρή μου Αγάπη, Βρώμικη Πόλις, Η μοίρα του αθώου, Ψωμί για έναν δραπέτη, Καταραμένη αγάπη, Ο Τάφος των Εραστών, Το Κανόνι και τ' Αηδόνι, Το Νυφοπάζαρο, Ο Αστραπόγιαννος, Όμορφες Μέρες, Ευριδίκη ΒΑ 2037.

Παράλληλα, εμφανίστηκε σε πλήθος τηλεοπτικών σειρών: Από την άλλη όχθη, Γυναίκα από βελούδο, Νίνα, Ο Χριστός ξανασταυρώνεται, Οι συμμαθήτριες

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης