Βιβλίο για πολεμικές τέχνες από τον «Master του Wushu» Γ. Τσιμπινουδάκη

Βιβλίο για πολεμικές τέχνες από τον «Master του Wushu» Γ. Τσιμπινουδάκη

Το δίτομο βιβλίο με τίτλο «Wushu, ο δικός μου κόσμος» θα κυκλοφορήσει την 1η Απριλίου

tsibinoudakis
Για όσους ασχολούνται με τις πολεμικές τέχνες θα έχει έντονο ενδιαφέρον το δίτομο βιβλίο «Wushu, ο δικός μου κόσμος» του Γιώργου Τσιμπινουδάκη, το οποίο θα κυκλοφορήσει την 1η Απριλίου.

Κατ' αρχάς, ανακύπτει το εύλογο ερώτημα, τι είναι το «Wushu».

Το Wushu, αποτελεί, το σημαντικότερο μέρος της κληρονομικής και πολιτιστικής κουλτούρας της Κίνας και σημαίνει “πολεμικές τέχνες”, αν και λανθασμένα είναι γνωστό στον δυτικό κόσμο ως Gongfu. Θεωρείται η πλέον ολοκληρωμένη μέθοδος αυτοάμυνας, με ιστορία χιλιάδων χρόνων.

WUSHU_Ο_ΔΙΚΟΣ_ΜΟΥ_ΚΟΣΜΟΣ_ΤΟΜΟΣ_1
Κλείσιμο


Στην χώρα μας υπάρχουν πολλοί σύλλογοι του Wushu, αλλά διδάσκουν μεμονωμένα παραδοσιακά στυλ της Κίνας, όπως Shaolinquan, Yingzhao, Shuaijiao, Taijiquan, Baguazhang, Xingyiquan, WingChun, HungGar και άλλα.

Ο συγγραφέας, εκτός από 4 γνωστά παραδοσιακά στυλ (Chaquan, Huaquan, Shaolinquan και Mizongquan), διδάσκει το πλήρες πανεπιστημιακό πρόγραμμα του Wushu, όπως διδάσκεται σήμερα, στα κρατικά πανεπιστήμια της Κίνας και θεωρείται oκορυφαίος Master του είδους.

Παράλληλα, ο συγγραφέας είναι Master του Wushu και ιδιαίτερα δημοφιλής. Είναι γεννημένος στην Αθήνα, το 1961 και υπήρξε μαθητής, πολλών διάσημων Grand Masters του Wushu της Κίνας. Ανήκει στην «Golden Generation» του Wushu, της γενιάς των πλέον ικανών Masters. Έχει προπονηθεί στις πόλεις Shanghai, Shandong, Dengfeng και Beijing, στην ίδια ακαδημία, με τους διάσημους stars του Wushu στην χώρα μας, Jet Li και Donnie Yen. Έχει προπονήσει τρεις παγκόσμιους πρωταθλητές στην Ινδονησία και έχει βραβευτεί για το έργο του και έχει προσκληθεί πολλές φορές, να διδάξει σε χώρες του εξωτερικού αλλά και φυσικά στη χώρα μας.

Έχει προσκαλέσει πολλούς διάσημους Masters της Κίνας στην Αθήνα και οι μαθητές του, Ανδρέας Ψυχαλής και Αναστάσιος Δημόπουλος, συνεχίζουν το έργο του με την ίδια σοβαρότητα και το ίδιο πάθος.

Ο Γιώργος Τσιμπινουδάκης έγραψε το δίτομο βιβλίο “Wushu, ο δικός μου κόσμος”, 900 σελίδων που περιλαμβάνει την ιστορία του Wushu και τις βιογραφίες των διασημότερων Masters της Κίνας, από το 1800, μέχρι σήμερα. Το βιβλίο, περιλαμβάνει ένα εξαιρετικό και σπάνιο φωτογραφικό υλικό που αριθμεί πάνω από 3.000 φωτογραφίες.

Ο Γιώργος Τσιμπινουδάκης έχει αφιερώσει την ζωή του στην έρευνα για το Wushu και διαθέτει από τις μεγαλύτερες βιβλιοθήκες του είδους (πάνω από 5.000 βιβλία, πολλά εκ των οποίων είναι δυσεύρετα), ενώ άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά του εξωτερικού.

Σαν Master του Wushu, είναι τελειομανής και ιδιαίτερα απαιτητικός από τους μαθητές του και είναι ιδιαίτερα αυστηρός στον τρόπο που διδάσκει, αλλά η μέθοδος του γενικά, διαφέρει από τα “τυποποιημένα”.

Εκπαιδεύοντας του μαθητές του, πάντα τους λέει ότι «σημασία δεν έχει να γίνεις καλύτερος από τους άλλους. Σημασία έχει να γίνεις καλύτερος από τον εαυτό σου».

O Γιώργος Τσιμπινουδάκης έχει ξεκινήσει ήδη να γράφει το δεύτερο δίτομο βιβλίο του, «Wushu, o δικός μου δρόμος».



Ειδήσεις σήμερα:

Θρίλερ με νεκρό βρέφος στη Λάρισα - Στη ΜΕΘ η μάνα του, ισχυρίζεται ότι δεν ήξερε ότι ήταν έγκυος

«Διόρθωσαν» με μπλάνκο την ώρα αναχώρησης των δύο σταθμαρχών το μοιραίο βράδυ!


Νέο Ψυχικό: Πατέρας κλείδωσε το 7χρονο παιδί του στο σπίτι και εξαφανίστηκε
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης