Προδημοσίευση: «Πώς να επιτύχεις σε 24 ώρες» από τη Μαρία Χατζηστεφανή

Προδημοσίευση: «Πώς να επιτύχεις σε 24 ώρες» από τη Μαρία Χατζηστεφανή

Το βιβλίο θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος

24_wres_epitixia_xr
«Θέλω να σου αφηγηθώ την ιστορία µου, πώς έφτασα εδώ που βρίσκοµαι τώρα. Δεν ήξερα από την αρχή τι ήθελα να κάνω, άλλαξα τρεις φορές επαγγελµατική πορεία πριν δηµιουργήσω τη δική µου επιχείρηση, και µάλιστα µε απέλυσαν από την τελευταία µου δουλειά. Έχω κάνει πολλά λάθη, έχω πάρει πολλά ρίσκα και στην πορεία σηµείωσα µικρές µα και µερικές µεγαλύτερες επιτυχίες.

Πάντα προστρέχω στις ιστορίες των δυνατών, επιτυχηµένων γυναικών και εµπνέοµαι από το ταξίδι τους. Θέλω να σου προσφέρω ακριβώς το ίδιο. Να σε εµπνεύσω, να σου δείξω τον δρόµο και να µοιραστώ µαζί σου µε ποιον τρόπο ξεπέρασα τα εµπόδια και τις προκλήσεις, έχοντας πάντα το βλέµµα µου καρφωµένο στην µπάλα. Θέλω να σε κινητοποιήσω για να κυνηγήσεις τα όνειρά σου και να συνεχίσεις την πορεία σου, ακόµα κι αν όλα είναι εναντίον σου, και να σου δείξω πώς να πιστεύεις στον εαυτό σου, ακόµα κι αν δεν πιστεύει κανένας άλλος σ’ εσένα».

Ένα πράγµα είναι όµως σίγουρο: Η επιτυχία δεν έρχεται µέσα σε είκοσι τέσσερις ώρες. Όταν η εταιρεία προϊόντων περιποίησης δέρµατος Rodial λάνσαρε τον περίφηµο ορό «φιδιού» (Snake Serum), ο Τύπος αµέσως θεώρησε ότι η εταιρεία πέτυχε «µέσα σε είκοσι τέσσερις ώρες». Στην πραγµατικότητα, η ιδρύτρια της Rodial, η Μαρία Χατζηστεφανή, δούλευε σκληρά επί 18 χρόνια για να δηµιουργήσει την εταιρεία. Ξεκίνησε τη Rodial από ένα δωµάτιο του σπιτιού της και σήµερα διευθύνει µια εταιρεία µε προϊόντα που διατίθενται σε 20.000 καταστήµατα παγκοσµίως.

Κάθε επιτυχία απαιτεί χρόνο, υποµονή και τεράστια αποφασιστικότητα. Η Μαρία τα κατάφερε χάρη στο µεγαλεπήβολο όραµά της, στην ανάληψη ρίσκων, στην επιλογή κατάλληλων συνεργατών και στην επιτυχηµένη στρατηγική της για τη δηµιουργία αναγνωρισιµότητας του brand της και την εδραίωση της προσωπικής της επωνυµίας. Πιστεύει ότι όλοι και όλες µας µπορούµε να επιτύχουµε τους στόχους µας, εάν αφοσιωθούµε σε αυτούς, και στο βιβλίο της αποκαλύπτει τον τρόπο, τις συµβουλές αλλά και τα µυστικά της.

biblio-prodimosieus-kleidarithmos


Διαβάστε ένα απόσπασμα από το βιβλίο

Κλείσιμο
Ρίσκα που απέδωσαν καρπούς

Μυστικό #6 για επιτυχία σε 24 ώρες
Η σημασία των ρίσκων

Όλοι μπορούν να ρισκάρουν, ακόμα και από την τωρινή εργασία τους. Δούλεψε πιο σκληρά. Πάρε την πρωτοβουλία να κάνεις κάτι που δεν αφορά άμεσα το αντικείμενό σου, αλλά μην αναλώνεσαι χωρίς λόγο: φρόντισε στην πορεία να αποκτάς νέες δεξιότητες. Μη φοβάσαι να ανασκουμπωθείς και να δείξεις πόσο αφοσιωμέ- νος-η και παθιασμένος-η είσαι σε σχέση με τη δουλειά σου και με τον κλάδο σου. Στη ζωή, οι άνθρωποι που πετυχαίνουν είναι όσοι κάνουν πάντα κάτι παραπάνω. Το έχω δει στη δική μου επιχείρηση και οι υπάλληλοι που από γραμματείς διοικήσεως έφτασαν στο σημείο να διευθύνουν ολόκληρα τμήματα πάντα έμπαιναν στον κόπο να κάνουν περισσότερα πράγματα για καλύτερα αποτελέσματα. Όχι μόνο ανταμείφθηκαν σε αυτόν τον κλάδο, μα απέκτησαν και δεξιότητες που θα τους βοηθήσουν σε ό,τι επιλέξουν να κάνουν στη ζωή τους και στην καριέρα τους στο μέλλον.

Δεν γνωρίζουμε το αποτέλεσμα παρά μόνο ότανπάρουμε το ρίσκο. Με το που έστειλα τη χειρόγραφη επιστολή στο περιοδικό Seventeen για να τους αναλύσω τι πίστευα ότι έλειπε από το περιοδικό και για να τους πω ότι εγώ θα μπορούσα να καλύψω τα κενά και να φέρω έναν φρέσκο αέρα, τους έδινα την ευκαιρία να με απορρίψουν… Θα μπορούσα να είχα σκεφτεί: «Θα με περάσουν για ηλίθια, δεν θα διαβάσουν καν το γράμμα μου, σίγουρα δεν θα μου απαντήσουν. Γιατί να ρισκάρω;». Αλλά δεν σκέφτηκα έτσι… Ή μάλλον έτσι σκέφτηκα, αλλά αγνόησα τις σκέψεις μου. Δεν είχα τίποτα να χάσω. Όταν αποφάσισα να μη συνεχίσω την καριέρα μου στα χρηματοοικονομικά και να δημιουργήσω τη δική μου επιχείρηση, δεν ήξερα πού θα με οδηγούσε αυτό και είχα πολλά να χάσω… όμως, αν δεν κάνεις το μεγάλο βήμα, δεν θα μάθεις. Το πάθος τού να ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ήταν μεγαλύτερο από τον φόβο του ρίσκου.

Κάθε φορά που πρόκειται να αναλάβω ένα ρίσκο οποιουδήποτε είδους, πάντα υπολογίζω ποιο μπορεί να είναι το χειρότερο δυνατό αποτέλεσμα. Αν είμαι σε θέση να αντιμετωπίσω τις επιπτώσεις του χειρότερου σεναρίου, συνεχίζω. Δεν είναι μικρή υπόθεση να πρέπει να υποθηκεύσεις το σπίτι σου για να δημιουργήσεις μια επιχείρηση. Είναι μια απόφαση που απαιτεί πολλή σκέψη. Ωστόσο, αν μισείς τη δουλειά σου ή τον κλάδο σου, αλλά νιώθεις ότι έχεις βολευτεί εκεί που βρίσκεσαι και δεν θέλεις να χάσεις τον υψηλό μισθό σου, κάνε κάτι γι’ αυτό τώρα αμέσως! Αρχικά βρες πληροφορίες για τον επαγγελματικό χώρο με τον οποίο θέλεις να ασχοληθείς, διάβασε σχετικά βιβλία και άρθρα, λάβε μέρος σε συνέδρια, σκέψου πώς θα παραμείνεις ευτυχισμένος-η, ακόμα κι αν χάσεις τον μισθό σου. Είναι μια εξίσωση… Πρέπει να σταθμίσεις τα υπέρ και τα κατά και να τα ζυγίσεις μόνος σου. Κι αν η λύση της εξίσωσης σε ικανοποιεί, τότε ενημέρωσε το βιογραφικό σου, δικτυώσου και βγες στην αγορά! Αναγκάστηκα να απαρνηθώ έναν μισθό εξαψήφιο, τα κοστούμια και τις τσάντες Prada που φορούσα κάθε μέρα. Δεν είχα μισθό για πέντε χρόνια και διεύθυνα μια επιχείρηση χωρίς καμία οικονομική ασφάλεια. Τέρμα τα Prada – αγόραζα ρούχα από τις υπαίθριες αγορές και από φτηνά μαγαζιά. Όλα αυτά όμως ήταν απαραίτητα για να αναπτύξω την επιχείρησή μου. Ήταν μια μικρή θυσία για να στηρίξω την εταιρεία μου και δεν με πείραζε να ντύνομαι οικονομικά όταν χρειαζόταν.

Μη φοβάσαι την αρνητική έκβαση. Στην αρχή, όλα όσα μπορούν να πάνε στραβά, ΘΑ ΠΑΝΕ στραβά. Και στα πρώτα σου βήματα τα προβλήματα θα είναι περισσότερα από τις νίκες. Στα πρώτα χρόνια της λειτουργίας της επιχείρησης είχα συνέχεια προβλήματα με ανθρώπους, με προϊόντα, με τη ρευστότητα – ό,τι μπορείς να φανταστείς, το πέρασα. Και πάντα έβρισκα μια λύση. Τον πρώτο καιρό, όταν δεν είχα αρκετά χρήματα για να πληρώνω τους μισθούς της ομάδας και αναγκάστηκα να προχωρήσω σε απολύσεις, η κατάσταση ήταν δύσκολη και στενάχωρη, αλλά η επιχείρηση έπρεπε να επιβιώσει. Αναγκάστηκα να πάρω σκληρές αποφάσεις και δυσκολευτήκαμε πολύ όταν μείναμε μόνο τέσσερις άνθρωποι στην ομάδα. Ακόμη έχω προβλήματα, διαφορετικού τύπου τώρα, όμως, έχοντας αντιμετωπίσει καταστάσεις όπως «Θα υπάρχει η επιχείρηση και αύριο;», έχω γίνει πολύ πιο χοντρόπετση και ικανή να χειρίζομαι τα προβλήματα με μεγαλύτερη ψυχραιμία.

Και μόλις αποκτήσεις τη θέση των ονείρων σου ή μόλις δημιουργήσεις την εταιρεία των ονείρων σου, συνέχισε να παίρνεις ρίσκα. Πάρε το ρίσκο να προκαλέσεις θόρυβο και να γίνεις ορατός-ή. Πάρε το ρίσκο να δημιουργήσεις κάτι που θα ξεχωρίζει έναντι του ανταγωνισμού. Βρες ιδέες που θα προκαλέσουν εντύπωση, κάνε τον κόσμο να μιλάει για σένα και βοήθησε την ιδέα σου να γίνει viral, ακόμα κι αν έχεις μικρό προϋπολογισμό. Θα μπορούσα να είχα επιλέξει την ασφαλή λύση και να είχα ονομάσει το προϊόν μου «Ορό Αντιγήρανσης». Βαρετό… Εγώ πήρα το ρίσκο και το ονόμασα Snake Serum. Η ονομασία προκάλεσε πολλές δωρεάν δημοσιεύσεις, έγινε viral σε διεθνές επίπεδο και έναν μήνα μετά το λανσάρισμα, στέλναμε παλέτες με το Snake Serum σε όλο τον κόσμο. Στη ζωή, μετανιώνουμε για τα πράγματα που δεν κάνουμε, όχι γι’ αυτά που κάνουμε. Ήρθε η ώρα να ρισκάρεις.

Είπαν για το βιβλίο

«Η Μαρία δηµιούργησε µια εκπληκτική µάρκα από το µηδέν και µπορώ να ταυτιστώ απόλυτα µε τη στρατηγική της».
Bobbi Brown, συγγραφέας και ιδρύτρια της Bobbi Brown Cosmetics

«Αγαπώ το στιλ γραφής της Μαρίας, σε παρακινεί και ταυτόχρονα είναι αστείο· διαβάστε οπωσδήποτε το βιβλίο!»
Erin O’Connor MBE, µοντέλο

«Οι εµπειρίες της Μαρίας αποτελούν τις καλύτερες συµβουλές από τις οποίες µπορείς να αντλήσεις µαθήµατα».
David Koma, σχεδιαστής µόδας

«Αν υπάρχει ένας άνθρωπος που µπορεί να µας δείξει πώς να τα καταφέρουµε, αυτή είναι η Μαρία! Χρησιµοποιεί την επιτυχία και τις αποτυχίες της για να εµπνεύσει και άλλους ανθρώπους να πραγµατοποιήσουν τα όνειρά τους!»
Brad Goreski, στιλίστας

Ποια είναι η συγγραφέας

Η Μαρία Χατζηστεφανή είναι επιχειρηµατίας µε έδρα το Λονδίνο. Γεννήθηκε στην Ελλάδα και αφότου ολοκλήρωσε τις σπουδές της σε Ελλάδα και Αγγλία, ξεκίνησε την καριέρα της ως συνεργάτης σε περιοδικό µόδας και στη συνέχεια µετεγκαταστάθηκε στη Νέα Υόρκη όπου έλαβε το MBA της από το Columbia Business School. Το 1991 ίδρυσε τον καινοτόµο όµιλο Rodial µε προϊόντα περιποίησης δέρµατος που είχαν ιδιαίτερα, ευφάνταστα ονόµατα, όπως Snake Serum και Dragon’s Blood. Η Μαρία πλέον διευθύνει δύο µάρκες – τη Rodial και τη NIP+FAB. Τα προϊόντα της πωλούνται σε 20.000 καταστήµατα σε 35 χώρες διεθνώς, µε τη στήριξη και τους επαίνους πολλών σηµαντικών προσώπων από τον χώρο της µόδας και της οµορφιάς. 

Maria-Hatzistefanis-_c_-Eva-Salvi_ear_promo


Ειδήσεις σήμερα:

Αυλαία για τον τελευταίο βασιλιά των Ελλήνων - Όλα όσα έγιναν στο τελευταίο αντίο

Oι Survivors του ΣΚΑΪ... επαγγελματίες με σύστημα «καμήλα»

Ζέστη, σκόνη και ισχυροί νοτιάδες έως την Πέμπτη - Έρχεται τσουχτερό κρύο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης