Art Athina 2018: Έρχεται ανανεωμένη και για πρώτη φορά στο Ωδείο Αθηνών

Art Athina 2018: Έρχεται ανανεωμένη και για πρώτη φορά στο Ωδείο Αθηνών

Στη φετινή έκθεση συμμετέχουν 53 γκαλερί από την Ελλάδα και το εξωτερικό - Θα διαρκέσει από την  Πέμπτη 21 έως την Κυριακή 24 Ιουνίου 2018

art4_2
Με νέες δράσεις, ενδιαφέρουσες καινοτομίες, καλοκαιρινή διάθεση και σε ολοκαίνουριο χώρο στην καρδιά της Αθήνας η μεγαλύτερη ετήσια εικαστική διοργάνωση στην Ελλάδα, για 23η χρονιά παραμένει πιστή στο ραντεβού της με το φιλότεχνο κοινό.

Aπό την Πέμπτη 21 έως την Κυριακή 24 Ιουνίου 2018 θα υποδέχεται τους επισκέπτες της στους χώρους του Ωδείου Αθηνών. Την έκθεση θα εγκαινιάσει ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, κύριος Προκόπης Παυλόπουλος, την Τετάρτη 20 Ιουνίου.

Την ίδια ημέρα η φουάρ θα λειτουργεί αποκλειστικά για τα prewiews.

Στη φετινή έκθεση συμμετέχουν 53 γκαλερί από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Νέος χώρος διεξαγωγής της 23ηςArtAthina είναι το έντονα συνδεδεμένο με τον Πολιτισμό Ωδείο Αθηνών, τόσο διότι αποτελεί την έδρα του αρχαιότερου μουσικοθεατρικού εκπαιδευτικού ιδρύματος της νεώτερης Ελλάδας, όσο κι επειδή στο παρελθόν έχει φιλοξενήσει το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, δράσεις του Οργανισμού Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ και αποτέλεσε έναν από τους βασικούς εκθεσιακούς χώρους της documenta14.

art1
Κλείσιμο


Στο κέντρο της πόλης – και κατά συνέπεια εύκολα προσβάσιμη για ακόμη περισσότερο κόσμο – η φουάρ προχωρά τις αλλαγές που ξεκίνησαν ήδη από πέρυσι μέσα από το πρόγραμμα που σχεδιάζει η ομάδα της ArtAthina με επικεφαλής την καλλιτεχνική διευθύντρια, Σταματία Δημητρακοπούλου.

Για πρώτη φορά λοιπόν η ArtAthina αποκτά δικό της artresidency, το ArtAthinaWorkspace.Σε συνεργασία με το CopelouzosFamilyArtMuseum, θεσμοθετεί βραβείο αξίας 10.000 ευρώ, το οποίο θα απονεμηθεί σε Έλληνα καλλιτέχνη που συμμετέχει στην ArtAthina, με σκοπό την περαιτέρω προβολή και υποστήριξη του έργου του. Δημιουργεί το EducationalProgram, ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε συνέργεια με το Ίδρυμα Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου και σε συνεργασία με την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών και στόχο να συνδέσει νέους επαγγελματίες από τον χώρο της τέχνης με γκαλερί και με τους ίδιους τους εικαστικούς δημιουργούς μέσα από επισκέψεις στα ατελιέ τους. Tα talks ανανεώνονται ριζοσπαστικά με διεθνείς παρουσίες και θεματικές που άπτονται επίκαιρα θέματα της παγκόσμιας εικαστικής σκηνής.

art2


Τέλος είναι παρούσα και ενεργή από τον Οκτώβριο του 2017 έως τώρα προτείνοντας μέσα από το ArtAthinaOpenStudios σε σημαντικούς νεαρής ηλικίας συλλέκτες - σε συνεργασία με το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης - να επισκεφθούν επιλεγμένα στούντιο καλλιτεχνών που εκπροσωπούνται από συμμετέχουσες γκαλερί.


art3
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης