Ο τάφος της Αμφίπολης... "εμπνέει" και τους Νεφελίμ!

Ο τάφος της Αμφίπολης... "εμπνέει" και τους Νεφελίμ!

Σύμφωνα με τους μυστικιστές ο Τύμβος Καστά δεν κρύβει τάφο αλλά Ναό - Τα ευφάνταστα σενάρια που θέλουν την Αμφίπολη να αποτελεί τον ιερό χώρο ιερατείου που έφτασε με το διαστημόπλοιο «Τάλετον» το 25.000 π.Χ. και στον οποίον τελούνταν λειτουργίες υπέρ μιας θεότητας συνδεδεμένης με τον Ήλιο

Αρκετά καθυστερημένη για τα δεδομένα της ήταν η αντίδραση της κοινότητας των αποκρυφιστών στις αρχαιολογικές αποκαλύψεις της Αμφίπολης, επιτέλους όμως ήρθε. Συνοδεύεται δε και ενισχύεται από εποπτικά διαγράμματα δανεισμένα από την Google Earth. Ίσως οι Σφίγγες, οι Καρυάτιδες και τα λοιπά εντυπωσιακά ευρήματα να άφησαν άφωνους τους Νεφελίμ, Ελοχίμ και την παρέα τους.

Παρόλ' αυτά, εκεί όπου τελειώνει η συμβατική επιστημονική πληροφόρηση και αρχίζει ο μυστικισμός, συζητιέται ήδη ότι στον Τύμβο Καστά δεν υπάρχουν νεκροί. Το μνημείο δεν είναι τόπος ταφής αλλά τόπος λατρείας, είναι ένας ναός, στον οποίον τελούνταν λειτουργίες υπέρ μιας θεότητας συνδεδεμένης με τον ήλιο. Σε αυτό τον ναό, ένα μυστηριώδες ιερατείο μελετούσε εντατικά τις αναλογίες μιας ακόμη πιο μυστηριώδους πυραμίδας, μετέφερε χρησμούς, επικοινωνούσε με άλλα κέντρα ιερής ενέργειας κ.λπ.

Καθώς λοιπόν το κοινό αναμένει με αγωνία, όχι μόνο την πρόοδο της αρχαιολογικής σκαπάνης, αλλά και την έκδοση κάποιου συγγράμματος που θα εξηγεί «όλα όσα μας κρύβουν οι σκοτεινές δυνάμεις» -και που πιθανότατα θα τηλεπωλείται από τους γνωστούς τελάληδες και διαφωτιστές- μπορεί κάποιος να ακολουθήσει τους μυστικιστές στην πορεία τους πέρα από τις πύλες του ανεξήγητου. Φαίνεται ότι το θέμα έχρηζε ενδελεχούς μελέτης, οπότε η καθυστέρηση στη διατύπωση της αποκρυφιστικής ερμηνείας για την Αμφίπολη είναι δικαιολογημένη. Όπως και να 'χει, τις τελευταίες ώρες κυκλοφορεί στο διαδίκτυο ένα κείμενο που βάζει τα πράγματα στη θέση τους:

Το ταξίδι στο άγνωστο ξεκινά πχ από την ιστοσελίδα katohika.gr και ο αναγνώστης παίρνει αμέσως πρόγευση του τι τον περιμένει. Ο συντάκτης του άρθρου με τίτλο «Ο 'τάφος' της Αμφίπολης δεν είναι τάφος...» επικαλείται την αυθεντία του συγγραφέα-ερευνητή Βασίλειου Βασιλάκου: «Σύμφωνα με την πολυετή έρευνα και τα ευρήματα του (πλήθος κτερισμάτων και αποδεικτικών αρχαιολογικών στοιχείων που επιβεβαιώνουν την θεωρία του), το 25.000 π.Χ. ένα διαστημόπλοιο με το όνομα 'Τάλετον' προσγειώθηκε στην κορυφή του Ταΰγετου που έχει σχήμα τέλειας πυραμίδας».

Από την πυραμίδα του Ταϋγέτου η ανάλυση περνά σε εκείνην της Αμφιπόλεως: «Λόγω του χαμηλού υψόμετρου της Αμφίπολης, όντας [sic] παραθαλάσσιο μέρος και έλλειψης [sic] υψηλών κορυφών κοντά στην θάλασσα, κατασκεύασαν μια πυραμίδα με ύψος τουλάχιστον 150 μέτρων (τώρα έχει απομείνει με ύψος 125 μέτρα περίπου) και τοποθέτησαν το ιερατείο απέναντι από τον γεωμετρικό όγκο ώστε να επιβλέπουν την σκιά του και να 'θύουν' εκεί για να κρατούν τον χρησμό όπως πίστευαν».

» Ο λεγόμενος 'τάφος' της Αμφίπολης', μόνο τάφος δεν είναι. Είναι ο χώρος του ιερατείου που μελετούσε τη σκιά της πυραμίδας με βάση τον ήλιο, (ηλίδα) την σελήνη (σελίδα) και τα αστέρια (αστρίδα). Γι' αυτό τον λόγο πίστευαν ότι η σφίγγα σαν σύμβολο είχε απόκρυφες δυνάμεις και μπορούσε να κρατήσει την ιερότητα του χώρου σταθερή (σκία) ώστε να μπορεί το ιερατείο να χρησμοδοτεί από εκεί και στο μέλλον. Στον χώρο των ανασκαφών βρεθήκαν σφίγγες που επιβεβαιώνουν ότι δεν είναι τάφος αλλά ιερός μυητικός χώρος. 

Το ίδιο συμβαίνει και στην Αίγυπτο. Εκεί δεν έχει βουνά ή κορυφές ψηλές και σταθερές για να μελετήσουν την σκιά του Ήλιου, της Σελήνης και των Άστρων (νοητικώς), οπότε κατασκεύασαν τις πυραμίδες μαζί με την σφίγγα για να κρατά τον χρησμό σταθερό».

Φυσικά, για την τεκμηρίωση της θεωρίας περί ιερατείου, πυραμίδων, θυσιών κ.λπ το κείμενο συνοδεύεται από τα γνωστά τρίγωνα που ενώνουν τα μυστηριακά κέντρα πάνω σε χάρτες της Google Earth. Έστω και εάν υπάρχει η εντύπωση ότι πρώτα σχεδιάστηκαν τα τρίγωνα με μία από τις κορυφές τους την Αμφίπολη και κατόπιν προστέθηκε ο Ολυμπος, η Σαμοθράκη κ.λπ, η αποκρυφιστική ανάλυση είναι σαφής: «Εφόσον οι σφίγγες της Αμφίπολης και της Αιγύπτου ισαπέχουν από την αντίστοιχες πυραμίδες τους, άρα το ύψος της πυραμίδας του Αμφίπολης ήταν ίδιο με του Χεφρήνου!»

» Στον χώρο των ανασκαφών δεν πρόκειται να βρεθεί κανένας νεκρός ούτε ήρωας της αρχαιότητας, και αν βρεθεί θα είναι γιατί μετέπειτα κάποιοι χρησιμοποίησαν των χώρο σαν τάφο. Σε καμία περίπτωση δεν κατασκευάστηκε αυτός ο χώρος για την ταφή κάποιου μεγάλου άντρα, αλλά είναι αφιερωμένος στον θεό ήλιο, όχι τον δικό μας, αλλά στον Βασιλίσκο. Ο Βασιλίσκος, από μυθολογικής πλευράς, ήταν ένα απ’ τα χειρότερα τέρατα που έχει πλάσει η φαντασία του ανθρώπου». 

» Αστρονομικά όμως είναι το λαμπρότερο αστέρι του αστερισμού του Λέοντα (Leon A) με τη λατινική ονομασία Regulus. Το όνομα Βασιλίσκος σημαίνει «μικρός βασιλιάς» και προέκυψε από την πίστη ότι ο συγκεκριμένος αστέρας κυβερνούσε τις ουράνιες υποθέσεις. Ο Βασιλίσκος είναι τριπλός αστέρας, με δύο αμυδρούς συνοδούς που σχηματίζουν διπλό σύστημα».

» Είναι το αστέρι που ευθυγραμμίζεται (καθετοποιείται) με τον ιερό της Αμφίπολης, γι ́αυτό συναντούμε τον πανίσχυρο και μεγαλόπρεπη λέοντα που πάρθηκε από τον χώρο του και έχει στηθεί εδώ και δεκαετίες σε λάθος σημείο».

Και επειδή μια θεωρία συνωμοσίας που μπλέκει τους εξωγήινους με τον Λέοντα της Αμφίπολης θα ήταν λειψή και άνοστη χωρίς μια προφητεία στο αποκαλυπτικό άρθρο σημειώνεται με έμφαση ότι «υπολείπονται να βρεθούν δύο ακόμη μικρότεροι λέοντες και διάφορα γεωμετρικά και αστρονομικά ευρήματα, καθώς και τύμβοι στον θεό ήλιο».

ΣΧΟΛΙΑ (16)

Σοφια

Να καλεσουμε τον Ντιν και τον Σαμ!

ερωτών

Τελικά η τρέλα δεν πάει στα βουνά, αλλά και μέσα και κάτω από τους λόφους. Μια ερώτηση μόνο: το 25.000 π.Χ. έφτιαχναν καρυάτιδες; Τι απέραντο φρενοκομείο έχει καταντήσει τούτος ο πλανήτης!!!!

Καράντη Μαρία

Τα διαβάζουν οι 150 φυλές εξωγήινων που κατοικούν στον Πλανήτη μας, και γελούν...

pyramida hunter

Παιδία ωραίο το άρθρο σας....αλλά ένα PrintScreen... από τoν "ΛΟΦΟ 133" (φαίνεται όντως να έχει χαρακτηριστικά πυραμίδας....) ο οποίος και βρίσκεται δίπλα στο λόφο ΚΑΣΤΑ.... δεν βάλατε.... Το ufo όμως το βάλατε με photoshop στην εικόνα του τύμβου....

Ε ρε γλέντια... και τρέλα...

Ρε παιδιά... μήπως εκει μέσα θα βρούνε το 13ο γυάλινο κρανίο; ναι... αυτό που έψαχνε ο Ιντιάνα Τζόουνς στην τελευταία ταινία. Και ο τάφος είναι στρογγυλός... Για σκεφτήτε την ώρα που θα το βρούν να αρχίσει να γίνεται σεισμός και να βγει απο τα υπόγεια του τάφου ένα UFO !!! ( άαα ρε η τρέλα του μνημονίου δεν πάει στα βουνά... μας έχει κατακλείσει όλους... )... Το τελευταίο σενάριο είναι να βρουν τον μαρμαρομένο βασιλιά και να σηκωθεί την ώρα που θα ανοίγουν τον τάφο... έεε ρε... μην τον είδατε τον Παναϊ θα λένε τότε... και θα τρέχουν σαν τρελοί... όλοι τους...

FIELDS OF THE NEPHILIM - FAN

Αφού τους εμπνέει, που'ναι ο McCoy, να δώσει εκεί μιά συναυλία?...

ΠΛΑΝΗΤΗΣ

σκοτος και νεφελη εν τω κρανιω αυτων...

Μήν βιάζεστε ακόμα έχει....

Και επειδή πολλοί μπορεί να κοροιδεύουν μην παραξενευτείτε αν βρεθεί μέσα τεχνολογία (όποια) η οποία θα αφήσει χιλιόμετρα πίσω τον υπολογιστή των Αντικυθήρων.

ΧΩΡΙΑΤΗΣ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ

ΑΚΟΥΣΤΕ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΤΗΝ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΞΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ. ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ Ο ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΤΑΦΟΥ ΑΠΛΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΠΩΣ ΕΝΑΣ ΝΕΚΡΟΣ ΠΕΡΝΑΕΙ ΤΙΣ ΤΕΣΣΕΡΕΣ ΠΥΛΕΣ ΠΡΙΝ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ Η ΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ. ΑΠΟ ΚΟΣΚΙΝΟ ΛΟΙΠΟΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΕΘΑΜΕΝΟΙ. ΘΑ ΔΙΝΟΥΝ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΕΝΦΙΑ.

127

Μη το κοροϊδεύτε. Εδώ έχουμε το διπλό πρωθυπουργικό σχήμα των ΣαμαροΒενιζέλων (που, οσονούπω, θα το διαδεχθεί το Τσιπροειδές αντίστοιχο) και δεν λέμε τίποτα...οι εξωγήινοι μας μαράνανε;

ΞΕΧΑΣΕΣ ΚΑΤΙ

ξεχασες το υποχθόνιο ανθρωποειδές Μιχαλολιακοκαμμένο

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

5X0A7722-2000

Το Rhodes & South Aegean International Jazz Festival και το Bodrum Jazz Festival στην Τουρκία, ανακοινώνουν τη συνεργασία και αδελφοποίηση τους με τον κοινό τίτλο “Jazz Across The Water” σε συν-διοργάνωση με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

once_upon_art

Μονομαχία γιγάντων Tarantino Vs Woody Allen. Ο καθένας με το  δικό του σύμπαν. Από  κοντά και  δύο αριστουργηματικές επαναλήψεις  με «Τρίτο άνθρωπο» και Ορσον Γουέλς και «Φθινοπωρινή σονάτα» του Ινγκμαρ Μπέργκμαν. Ακόμα κάθεστε;