Ελευσίνα: Κινηματογραφικές προβολές ντοκιμαντέρ στο αποκατεστημένο Σινέ Ελευσίς

Ελευσίνα: Κινηματογραφικές προβολές ντοκιμαντέρ στο αποκατεστημένο Σινέ Ελευσίς

Δείτε ποιες ταινίες θα προβληθούν και πότε

Cine_Eleysis
Κινηματογραφικά τριήμερα με προβολές ντοκιμαντέρ διοργανώνονται στον ιστορικό και πλήρως αποκατεστημένο χώρο του Σινέ Ελευσίς, που μετά από είκοσι χρόνια ρίχνει ξανά κινηματογραφικό φως στην πόλη της Ελευσίνας.

Οι προβολές που εντάσσονται στο «Μυστήριο 176 Μέρες Κινηματογράφου» παίρνουν τη μορφή μιας αποφασιστικής χειρονομίας που επιδιώκει την οργανική και λειτουργική ενσωμάτωση του Σινέ Ελευσίς στην πολιτιστική καθημερινότητα της πόλης, της ευρύτερης ελληνικής και διεθνούς κινηματογραφικής πραγματικότητας,

Το πρώτο τριήμερο (1 έως 3 Μαρτίου) είναι αφιερωμένο στους Ανθρώπους και την Κοινωνία της Ελευσίνας. Εδώ, θα προβληθούν οι δυο ξεχωριστές δημιουργίες του κινηματογραφιστή της Ελευσίνας Φίλιππου Κουτσαφτή, «Αγέλαστος Πέτρα» και «Οι Ελευσίνιοι», όπως επίσης και το νέο ντοκιμαντέρ «Με το στάχυ στη φανέλα» των Γιάννη Κανάκη, Γιάννη Παναγιωταράκου & Άννας Ψαρρά για την ιστορία του Πανελευσινιακού Αθλητικού Ομίλου από τη δημιουργία του, το 1931, μέχρι σήμερα.

ο δεύτερο τριήμερο (29 έως 31 Μαρτίου) αντλεί έμπνευση από την μυθική γεωγραφία των αρχαιολογικών χώρων και παρουσιάζει ανεξίτηλες στιγμές από την οπτική τεκμηρίωση εμβληματικών δράσεων της 2023 Ελευσίς που έλαβαν χώρα στον Αρχαιολογικό Χώρο Ελευσίνας (Μυστήριο 11 ΜΑ, Μυστήριο 14 Human Requiem in Eleusis, Μυστήριο 20 Performing Arts Initiator - Αφηγηματική Αρχαιολογία). Ξεχωριστή στιγμή και η προβολή του πρόσφατου ντοκιμαντέρ «Ζάκρος» του Φίλιππου Κουτσαφτή, αποτέλεσμα της επίμονης και μακρόχρονης επιστροφής του στην ομώνυμη περιοχή του ανατολικού άκρου της Κρήτης.

Το τρίτο τριήμερο (12 έως 14 Απριλίου) θα είναι αφιερωμένο στο Ελληνικό Ντοκιμαντέρ, ενώ θα πλαισιωθεί από εκπαιδευτικές δράσεις σχετικές με την τέχνη της κινηματογραφικής τεκμηρίωσης και καταγραφής.

Πρόγραμμα προβολών 1ου τριημέρου:

Παρασκευή 1 Μαρτίου
18:00
Κλείσιμο
ΜΕ ΤΟ ΣΤΑΧΥ ΣΤΗ ΦΑΝΕΛΑ (2023, 48΄)
Γιάννης Κανάκης, Γιάννης Παναγιωταράκος & Άννα Ψαρρά

Σάββατο 2 Μαρτίου
18:00
ΑΓΕΛΑΣΤΟΣ ΠΕΤΡΑ (2000, 85΄)
Φίλιππος Κουτσαφτής

20:00
ΟΙ ΕΛΕΥΣΙΝΙΟΙ (2023, 99΄)
Φίλιππος Κουτσαφτής

Κυριακή 3 Μαρτίου
18:00
ΜΕ ΤΟ ΣΤΑΧΥ ΣΤΗ ΦΑΝΕΛΑ (2023, 48΄)
Γιάννης Κανάκης, Γιάννης Παναγιωταράκος & Άννα Ψαρρά

20:00
ΟΙ ΕΛΕΥΣΙΝΙΟΙ (2023, 99΄)
Φίλιππος Κουτσαφτής

Προπώληση εισιτηρίων ΕΔΩ 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης