«Νέα Ήπειρος»: Η ταινία του βραβευμένου Παντελή Παγουλάτου βγαίνει στους κινηματογράφους

«Νέα Ήπειρος»: Η ταινία του βραβευμένου Παντελή Παγουλάτου βγαίνει στους κινηματογράφους

Ποιοι ηθοποιοί πρωταγωνιστούν

Nea_Hpeiros_-_tainia
Δύο «καταραμένοι» εραστές, μια «βρόμικη» Αθήνα, μια κακοποιητική, μάτσο κοινωνία όπου όλα πωλούνται και όλα αγοράζονται πρωταγωνιστούν στη νέα ταινία του Παντελή Παγουλάτου «Νέα Ήπειρος», που θα βγει στους κινηματογράφους στις 15 Φεβρουαρίου.
«Νέα Ήπειρος» του Παντελή Παγουλάτου (Official Trailer)
Ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης, στη δεύτερη αυτή μεγάλου μήκους ταινία του, χάρισε στον Χάρη Φραγκούλη έναν αξέχαστο και ιδιαιτέρως τολμηρό ρόλο που θα συζητηθεί. Στο πλευρό του, η νεαρή Μαρία Αρζόγλου, που συνεργάζεται με τον ηθοποιό και στο θέατρο.

Το βασικό καστ συμπληρώνουν δύο ηθοποιοί, οι οποίοι ενσαρκώνουν τα «τρίτα» πρόσωπα που διεκδικούν τους δύο εραστές: η γοητευτική Θεοδώρα Τζήμου στον ρόλο μιας αινιγματικής και αδίστακτης γυναίκας και ο Όθωνας Μεταξάς, ο οποίος, εκτός από συν-σεναριογράφος, ερμηνεύει και το συγκινητικό τραγούδι της ταινίας που συνέθεσε για εκείνον ο Κ. Βήτα. Παράλληλα, ο νεαρός ηθοποιός Νίκος Αντωνακόπουλος κάνει το κινηματογραφικό του ντεμπούτο.
Κλείσιμο
Haris_Fragoulis
Ο Χάρης Φραγκούλης
Ο Φάνης (Χάρης Φραγκούλης) ζει με τη Μαρία (Μαρία Αρζόγλου) κάπου κοντά στην Ομόνοια. Διακινεί κλοπιμαία. Η Μαρία κάνει περιστασιακές δουλειές -κυρίως κομπαρσιλίκια. Θεωρεί ‘καλή ευκαιρία’ τη δουλειά που βρίσκει σε ένα escape room, μέσω της Μίνας (Θεοδώρα Τζήμου) -ιδιοκτήτριας κομπαρσάδικου και μάνατζερ εκδιδόμενων κοριτσιών. Εκεί την πολιορκεί ο ιδιοκτήτης του escape, ο Άρης (Όθωνας Μεταξάς). Η Μίνα, έχοντας ψύχωση με τον Φάνη, του προτείνει συνεργασία για να σώσει το γραφείο της από χρεοκοπία. Ο Φάνης ανταποκρίνεται. Σκαρφίζεται μάλιστα την ιδέα παραγωγής πορνοταινιών, στις οποίες θα πρωταγωνιστεί ο ίδιος, με κορίτσια που ψαρεύει απ’ το instagram. Με συνεργό έναν πιτσιρικά κολλητό του, τον Λουκά (Νίκος Αντωνακόπουλος), βάζει μπρος το σχέδιο. Τα δίνει όλα, όμως τα πράγματα δεν πηγαίνουν ακριβώς όπως τα υπολογίζει… Υπάρχει ακόμα ελπίδα για το Φάνη και τη Μαρία.

«Δεν είναι η επιβίωση το θέμα των ηρώων της ταινίας, να βγάλουν απλώς ένα μεροκάματο. Θέλουν να ανέλθουν κοινωνικά. Να ξεφύγουν από το βρόμικο κέντρο της Αθήνας που η ζωή τούς φύτεψε. Χωρίς εφόδια, γίνονται αρπακτικά, ανάμεσα σε αρπακτικά. Χωρίς ηθικές αναστολές. Πορνό η κοινωνία, πορνό και αυτοί. Κυριολεκτικά και μεταφορικά. Καθώς τα περιθώρια στενεύουν, πνίγονται από θυμό. Φορούν τον ρόλο του ‘κακού’, αλλά σιγά τους γκάγκστερ! Κάτι ‘ψευτοπίστολα’ κυκλοφορούν, αστεία ποσά διακινούνται. Ψωνισμένοι λούμπεν είναι, που σουλατσάρουν ανάμεσα σε Ομόνοια και Μοναστηράκι.Πάνω από όλα, όμως, πρόκειται για ένα εκρηκτικό love story. Αν υπήρχε ένας μικροαστικός περίγυρος ασφαλείας, οι ήρωες μπορεί και να τα κατάφερναν. Ταιριάζουν σε όλα. Τα κορμιά τους, τα γούστα τους. Το οικονομικό/κοινωνικό background, όμως, είναι καταλυτικό. Για να βγουν από το αδιέξοδο, κλέβουν, πουλιούνται, καίγονται… Δεν τους κρίνω, ακούω την ιστορία τους» σημειώνει ο σκηνοθέτης της ταινίας.

Η ταινία θα προβάλλεται με υπότιτλους SDH για K/κωφούς και βαρήκοους-ες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης