Τατόι: Αυτό είναι το κτήμα του Πρίγκιπα Καρόλου πάνω στο οποίο θα βασιστεί η αναμόρφωσή του

Τατόι: Αυτό είναι το κτήμα του Πρίγκιπα Καρόλου πάνω στο οποίο θα βασιστεί η αναμόρφωσή του

Η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη επισκέφτηκε το κτήμα στη Γλασκώβη προκειμένου να εντατικοποιηθεί η συνεργασία

dumfries-house-basic
Μετά τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, που επισκέφθηκε τον περασμένο Απρίλιο το Dumfries House Estate στη Γλασκώβη, και η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη βρέθηκε στο εντυπωσιακό κτήμα που ανήκει στο Ίδρυμα του Πρίγκιπα Καρόλου. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η άντληση πληροφοριών και πρακτικών προκειμένου να εφαρμοστούν στο μεγάλο πρότζεκτ της αποκατάστασης του πρώην βασιλικού κτήματος Τατοΐου .

Dumfries_House_3


Το φιλανθρωπικό ίδρυμα του διαδόχου του βρετανικού θρόνου αγόρασε το 2007 το κτήμα συνολικής έκτασης 2000 τ.μ. μέσα στο οποίο βρίσκεται το Dumfries House, μια εκπληκτική οικεία του 18ου αιώνα. Εντός της οικείας βρίσκονταν πολύτιμα αντικείμενα μεταξύ των οποίων και σπάνια συλλογή επίπλων του Chippendale τα οποία συντηρήθηκαν και εκτίθενται πλέον στο κοινό. Εκτός όμως από την βασική κτηριακή ενότητα το σύνολο του κτήματος έχει πλέον μεταμορφωθεί σε έναν δημοφιλή πόλο πολιτισμού και ψυχαγωγίας όπου οι επισκέπτες έχουν τη ευκαιρία να συμμετάσχουν σε διάφορες ενδιαφέρουσες δραστηριότητες, εκπαιδευτικές, ψυχαγωγικές, φιλοξενίας, εστίασης, υγείας και ευεξίας. Το κτήμα απασχολεί δεκάδες εργαζόμενους και αποτελεί πρότυπο αναμόρφωσης και αυτόνομης λειτουργία;ς με κεντρικό άξονα την πολιτιστική κληρονομιά.

Dumfries_House_5


Αυτός είναι και ο λόγος που η ελληνική πλευρά επιθυμεί να ενημερωθεί σχετικά με την τεχνογνωσία και τις τακτικές που ακολουθήθηκαν για την αναμόρφωσή του προκειμένου να τα εφαρμόσουν στο Τατόϊ η αναγέννηση του οποίου θα έχει αντίστοιχο χαρακτήρα, όπως έχει ανακοινωθεί.

Dumfries_house_4

Κλείσιμο
Να θυμίσουμε ότι κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα, τον Μάρτιο του 2021, για τους εορτασμούς των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, ο Πρίγκιπας Κάρολος είχε ζητήσει να δει τα σχέδια της μελέτης αποκατάστασης και επαναλειτουργίας του πρώην βασιλικού κτήματος Τατοΐου . Ο ίδιος εξάλλου έχει συναισθηματικούς δεσμούς με τον χώρο αυτό καθώς εκεί βρίσκεται, μεταξύ άλλων, ο τάφος του παππού του, Πρίγκιπα Ανδρέα, πατέρα του Φιλίππου.

Dumfris_House_2


Κατά την επίσκεψή τους η Λίνα Μενδώνη και οι συνεργάτες της συναντήθηκαν και συνομίλησαν με τους υπεύθυνους του Dumfries House ενώ προγραμματίστηκε η σύναψη Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ των δύο Οργανισμών και η ανταλλαγή εμπειρογνωμόνων του ελληνικού υπουργείου Πολιτισμού και του Ιδρύματος του πρίγκιπα Καρόλου.

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Μητσοτάκης σε ηλικία 8 ετών χαιρετά τον Κωνσταντίνο Καραμανλή – Δείτε φωτογραφία

Ράγισαν καρδιές στην κηδεία της 19χρονης Θάλειας στη Λάρισα - Δείτε φωτογραφίες

Παρακολουθήσεις-ΕΥΠ: Γιατί ο «άφωνος» Καραμανλής για Novartis και παραδικαστικό, έγινε «λαλίστατος»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης