«The Crown»: Το Netflix πάει κόντρα σε βρετανική κυβέρνηση και παλάτι

«The Crown»: Το Netflix πάει κόντρα σε βρετανική κυβέρνηση και παλάτι

Τί απαντά στο αίτημα για την τοποθέτηση ειδικής σήμανσης πριν από  κάθε επεισόδιο της σειράς

cran

Tο Μπάκιγχαμ έχει αναστατωθεί, ο Πρίγκιπας Κάρολος και η Καμίλα δέχονται απειλές στα social media και o υπουργός Πολιτισμού της Βρετανίας ζήτησε την τοποθέτηση ειδικής σήμανσης, πριν από την έναρξη κάθε επεισοδίου, που να ξεκαθαρίζει πως πρόκειται για προϊόν μυθοπλασίας…Παρόλα αυτά το Netflix δεν φαίνεται να επηρεάζεται και συνεχίζει ακάθεκτο να απολαμβάνει την επιτυχία του τέταρτου κύκλου της σειράς «The Crown» αρνούμενο, μάλιστα, πεισματικά, να προβεί σε οποιαδήποτε επιπλέον διευκρίνηση.

The Crown Season 4 | Official Teaser Trailer | Netflix

Η απάντηση που έδωσε στο αίτημα του Βρετανού υπουργού Πολιτισμού ήταν κατηγορηματική: «Η σειρά είναι εξαρχής χαρακτηρισμένη ως δράμα οπότε δεν σκοπεύουμε και δεν βρίσκουμε κανένα λόγο για περαιτέρω διευκρινήσεις».
Να σημειώσουμε εδώ πως στο κινητογραφικό - τηλεπτοτικό λεξικό  ο όρος  «δραμα» αντιστοιχεί σε  αφηγηματικά έργα που η βάση τους αποτελεί προιόν φαντασίας ή συνδυασμού φαντασίας - πραγματικότητας. Ο ίδιος ο δημιουργός της σειράς, εξάλλου, ο Πίτερ Μόργκαν, έχει χαρακτηρίσει το «Στέμμα» ως ένα προϊόν δημιουργικής φαντασίας με μια σταθερή ώθηση μεταξύ της έρευνας και της μυθοπλασ.ίας. Το που τελειώνει η φαντασία, βέβαια, και πού ξεκινά η αλήθεια αποτελεί μια ισορροπία ιδιαίτερη λεπτή.

The Crown Season 4 Episode 6 | Dance Scene Charles && Diana - I Love You Baby


Με την παραπάνω άποψη, βεβαίως, διαφωνεί τόσο το παλάτι όσο και η βρετανική κυβέρνηση καθώς θεωρούν πως ορισμένοι θεατές πιθανόν να πιστέψουν, εσφαλμένα, πως τα γεγονότα που παρουσιάζονται σε σχέση με τα μέλη της βασιλικής οικογένειας είναι πραγματικά. Αυτό που κυρίως έχει δημιουργήσει την μεγαλύτερη ενόχληση είναι οι σκηνές που αφορούν στην σχέση και τον χωρισμό του Πρίγκιπα Κάρολου και της πρόωρα χαμένης Πριγκίπισσας Νταϊάνα και φυσικά η επιρροή που άσκηκε η παρουσία της Καμίλα.

The Crown: Queen scolds/burns/shouts at prince Charles for wanting to divorce princess Diana

 Τις αμφιβολίες του, όμως, σχετικά με πιθανές…παρανοήσεις, εξέφρασε πρόσφατα και ο αδελφός της Νταϊάνα δηλώνοντας σε τηλεοπτική εκπομπή πως θα ήταν καλό να μπει η διευκρινιστική σήμανση δεδομένου πως μπορεί να πρόκειται για μια κατασκευασμένη ιστορία βασίζεται, ωστόσο, σε κάποια αληθινά γεγονότα.

Το μόνο σίγουρο είναι πως όσο η σειρά συνεχίζεται να προβάλλεται, έχοντας μάλιστα τόσο υψηλή τηλεθέαση, ο «πονοκέφαλος» των μελών της βασιλικής οικογένειας θα παραμένει ισχυρός.

Ειδήσεις σήμερα

Καιρός: Ψυχρή εισβολή από τα δυτικά - Έρχονται βροχές, χιόνια και θυελλώδεις άνεμοι

Αγώνας δρόμου στην ΕΕ για τους εμβολιασμούς - «Μάχη» για την κατανομή των δόσεων

Εποχικά καταστήματα: Ανοίγουν με αυστηρά μέτρα για τον κορωνοϊό - Τι πρέπει να γνωρίζουμε

 

.

 

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης