Πρίγκιπας Κάρολος - Καμίλα: Δέχονται διαδικτυακό εκφοβισμό εξαιτίας του «The Crown»

Πρίγκιπας Κάρολος - Καμίλα: Δέχονται διαδικτυακό εκφοβισμό εξαιτίας του «The Crown»

Αναγκάστηκαν να περιορίσουν τα σχόλια στο Twitter 

karolosKamila20
Ο πρίγκιπας Κάρολος και η Καμίλα, Δούκισσα της Κορνουάλης αναγκάστηκαν να περιορίσουν τα σχόλια στο Twitter μετά από διαδικτυακό εκφοβισμό. Ο λογαριασμός της βασιλικής κατοικίας, στην οποία ζει το ζεύγος, Clarence House στο Twitter επιτρέπει τώρα μόνον στους χρήστες που τους ακολουθούν ή αναφέρονται σε ένα tweet να απαντήσουν στον πρίγκιπα Κάρολο και την Καμίλα.

Εκπρόσωπος της βασιλικής οικογένειας του Ηνωμένου Βασιλείου επιβεβαίωσε στο Hello! ότι τα σχόλια έχουν περιοριστεί «επειδή ορισμένες δημοσιεύσεις παραβίασαν τις οδηγίες για τα κοινωνικά δίκτυα του βασιλικού ζεύγους». Στο Instagram τους δεν έχουν ακόμη απενεργοποιηθεί τα σχόλια.

Σύμφωνα με το περιοδικό, οι οδηγίες τέθηκαν σε εφαρμογή τον Μάρτιο του 2019, όταν η Κέιτ Μίντλετον σύζυγος του πρίγκιπα Ουίλιαμ και κυρίως η Μέγκαν Μαρκλ σύζυγος του πρίγκιπα Χάρι, ήρθαν αντιμέτωπες με κύμα μίσους εναντίον τους στο διαδίκτυο.

Ωστόσο, πρέπει να επισημανθεί ότι το παλάτι του Κένσινγκτον ή τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ δεν φάνηκαν ποτέ να επιβάλλουν να τεθούν σε εφαρμογή οι οδηγίες. Ίσως αν το έκαναν, η Δούκισσα του Σάσεξ δεν θα είχε αναδειχθεί «στο πιο τρολαρισμένο άτομο παγκοσμίως το 2019»

Το Clarence House άρχισε να περιορίζει τα σχόλια μετά την έναρξη προβολής 4η σεζόν του "The Crown" στο Netflix. Ο νέος κύκλος της σειράς εξετάζει τα πρώτα χρόνια της πριγκίπισσας Νταϊάνα, τον γάμο της με τον πρίγκιπα Κάρολο και τη σχέση του με την Καμίλα.

Ενώ στη σειρά παρουσιάζονται πολλά γεγονότα λάθος, όπως ότι ο Κάρολος και η Καμίλα είχαν ερωτική σχέση όταν ο πρίγκιπας και διάδοχος του θρόνου παντρεύτηκε την Νταϊάνα, αυτό δεν εμπόδισε χρήστες των social media να εκλάβουν τη μυθοπλασία ως γεγονός και να επιτεθούν στην Καμίλα τόσο στο Twitter όσο και στο Instagram.

Κλείσιμο
«Η Δούκισσα, ειδικότερα, ήταν ο στόχος κάποιων πολύ δυσάρεστων σχολίων από ανθρώπους που έχουν παρακολουθήσει τη σειρά», είπε μια πηγή στο περιοδικό. Μερίδα Βρετανών αξιωματούχων, συμπεριλαμβανομένου του υπουργού Πολιτισμού, Όλιβ Ντόουντεν ζήτησαν από το Netflix να τοποθετηθεί «προειδοποίηση» πριν την έναρξη κάθε επεισοδίου του The Crown, ώστε οι θεατές να γνωρίζουν ότι είναι έργο μυθοπλασίας.

Χωρίς την προειδοποίηση οι νεότεροι θεατές που δε βίωσαν τα γεγονότα, θα μπορούσαν να «μπερδέψουν τη φαντασία με την πραγματικότητα» εξήγησε ενώ εκφράστηκαν παράπονα ότι η τέταρτη σεζόν της δραματικής σειράς παρουσιάζει τα γεγονότα με «καλλιτεχνική αδεία».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης