Δοκιμάζουμε το Chevrolet Cruze

Δοκιμάζουμε το Chevrolet Cruze

Η Hyundai τα κατάφερε. Η Kia το ίδιο. Τώρα ήρθε η σειρά της τρίτης κορεατικής εταιρείας (της Daewoo, που εξαγοράστηκε από την GM και έγινε Chevrolet) να βγάλει την… κορεατίλα από πάνω της! Να αποκτήσει επιτέλους προσανατολισμό και να ξεφύγει από τις χαμηλές απαιτήσεις των Κορεατών. 

Δοκιμάζουμε το Chevrolet Cruze

 Hyundai τα κατάφερε. Η Kia το ίδιο. Τώρα ήρθε η σειρά της τρίτης κορεατικής εταιρείας (της Daewoo, που εξαγοράστηκε από την GM και έγινε Chevrolet) να βγάλει την… κορεατίλα από πάνω της! Να αποκτήσει επιτέλους προσανατολισμό και να ξεφύγει από τις χαμηλές απαιτήσεις των Κορεατών.
Το νέο Chevrolet Cruze αποτελεί μια παγκόσμια προσπάθεια, η οποία όμως έχει ευρωπαϊκά πρότυπα. Οι άνθρωποι της εταιρείας πήραν το νέο πάτωμα της GM, πάνω στο οποίο θα βασίζεται και το νέο Opel Astra, τοποθέτησαν ανάρτηση που εξελίχθηκε στους ευρωπαϊκούς δρόμους και δημιούργησαν σχεδιαστικό περιτύλιγμα που ακολουθεί τη νέα παγκόσμια αισθητική άποψη της GM.

Ακολουθώντας την κοινή λογική
Σήμερα είναι λίγο πολύ γνωστή η συνταγή της επιτυχίας για να έχει μια αξιόλογη πορεία ένα αυτοκίνητο στην Ευρώπη. Ενα από τα βασικά υλικά είναι η σχεδίαση. Μπορεί το Cruze να μην είναι ό,τι πιο ευρωπαϊκό έχουμε δει, όμως έχει ιδιαίτερο στυλ και χαρακτήρα, ιδίως στο εσωτερικό. Η καμπίνα των επιβατών χωρά με άνεση τέσσερις ενήλικους και η ποιότητα κατασκευής είναι η καλύτερη που έχουμε δει σε Chevrolet. Στα υπέρ συγκαταλέγονται και οι πολλές θέσεις για μικροαντικείμενα, καθώς και ο χώρος αποσκευών 450 lt, ο οποίος ωστόσο περιορίζεται από τους θόλους των τροχών.
Ενα άλλο σημαντικό υλικό για να πετύχει ένα αυτοκίνητο στην Ευρώπη είναι η καλή οδική συμπεριφορά. Αυξάνοντας την ακαμψία του πλαισίου κατά 140% σε σχέση με τον πρόγονο του Cruze (το Lacetti sedan) και ρυθμίζοντας σωστά την ανάρτηση ώστε να προσφέρει επαρκή άνεση και καλό κράτημα, οι άνθρωποι της Chevrolet πέτυχαν τον στόχο τους.

Παράλληλα κατάφεραν να προσφέρουν και υψηλή ποιότητα κύλισης και αίσθηση στιβαρότητας που δεν υπάρχει σε κανένα άλλο μοντέλο της εταιρείας.
Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της δοκιμής μας διαπιστώσαμε ότι σε κάποιους τομείς υπάρχει περιθώριο βελτίωσης. Αυτοί είναι η αίσθηση του τιμονιού, η ακρίβεια του επιλογέα ταχυτήτων, αλλά και η απόδοση του κινητήρα στις χαμηλές στροφές. Το μηχανικό σύνολο των 1.6 lt αποδίδει 113 PS, όμως η μέγιστη ροπή του (15,6 kgm) έρχεται αρκετά ψηλά, στις 4.200 rpm.
Με τιμή βασικής έκδοσης 13.690 ευρώ και ικανοποιητικό επίπεδο εξοπλισμού, το Chevrolet Cruze 1.6 είναι ένα αυτοκίνητο που μπορεί να κερδίσει να ενδιαφέρον σας.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Διαστάσεις Μ/Π/Υ:
4.597/1.788/1.477 mm
Χώρος αποσκευών: 450 lt
Βάρος: 1.285 kg
Κινητήρας: 1.598 cc
Ισχύς (PS/rpm): 113/6.400
Ροπή (kgm/rpm): 15,6/4.200
Κιβώτιο: Μηχανικό 5 σχέσεων

ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ
Τελική ταχύτητα: 185 km/h
Επιτάχυνση 0-100 km: 12,5 sec
Μικτή κατανάλωση: 6,8 lt/100 km
Εκπομπές CO2: 159 g/km
Τιμή: 13.690 ευρώ

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης