Οδηγούμε στην Ισπανία το Chevrolet Orlando (video)

Οδηγούμε στην Ισπανία το Chevrolet Orlando (video)

Εντυπωσιακό crossover με μεγάλους χώρους και τιμή κάτω από 20.000 ευρώ; Μετά το Cruze η Chevrolet διαβάζει και πάλι σωστά τις ανάγκες των Ευρωπαίων καταναλωτών…

Οδηγούμε στην Ισπανία το Chevrolet Orlando (video)
Ναι, έχουμε ακούσει αρκετές φορές στο παρελθόν τους ανθρώπους της Chevrolet να υποστηρίζουν ότι είναι έτοιμοι να κάνουν την πολυπόθητη γι’ αυτούς ευρωπαϊκή «απόβαση». Μεταξύ μας, μόλις πρόσφατα έκαναν την πρώτη τους πραγματικά αξιόλογη προσπάθεια, με το Cruze, και τη συνέχισαν με το Spark. Το 2011 όμως θα είναι η χρονιά τους με ολοκαίνουρια μοντέλα, ένα εκ των οποίων οδηγήσαμε στην Ισπανία.
Για να έχετε την πλήρη εικόνα του τι προσπαθεί να κάνει η Chevrolet, οι άνθρωποι της εταιρείας τονίζουν ότι στους επόμενους 15 μήνες θα λανσάρουν στην Ευρώπη συνολικά επτά νέα μοντέλα! Με λίγα λόγια, σε λιγότερο από ενάμιση χρόνο θα ανανεώσουν πλήρως την γκάμα τους. Αν μη τι άλλο μια εντυπωσιακή κίνηση, που έχει πραγματικά αξιόλογες πιθανότητες επιτυχίας.
Το Orlando, τώρα, είναι ένα 7θέσιο οικογενειακό crossover (δεν είναι SUV, αφού θα διατίθεται μόνο ως προσθιοκίνητο), που βασίζεται στο αποδεδειγμένα ικανό πάτωμα του Cruze. Σχεδιαστικά είναι αρκετά «άγριο» (με off road αισθητική), χωρίς ωστόσο να είναι υπερβολικό.




Κλείσιμο

Αυτό που ζητάς

Η σχεδίαση του εσωτερικού του είναι επηρεασμένη από αυτήν της Corvette (!) και έχει στοιχεία όπως το διπλό cockpit και ο διακριτικός γαλάζιος φωτισμός. Οι άνθρωποι της εταιρείας έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά όσον αφορά την εργονομία.
Ενα εντυπωσιακό και πρωτότυπο στοιχείο είναι η κρυφή θήκη πίσω από την κεντρική κονσόλα. Πατώντας έναν διακόπτη, ένα μεγάλο μέρος της κεντρικής κονσόλας γυρίζει προς τα μέσα και αποκαλύπτεται ένας πολύ πρακτικός χώρος για γυαλιά, κλειδιά κ.ά. Σ’ αυτό τον χώρο μάλιστα υπάρχει και υποδοχή «Aux-in», καθώς και θύρα USB (προαιρετικά). Γενικά οι χώροι για μικροαντικείμενα είναι άφθονοι και βρίσκονται σε διάφορα σημεία της καμπίνας επιβατών.
Ωστόσο, ο βασικός λόγος για τον οποίο αξίζει να επιλέξει κάποιος το Orlando είναι οι χώροι για τους επιβάτες και τις αποσκευές. Η δεύτερη και η τρίτη σειρά καθισμάτων είναι υπερυψωμένες, ώστε να έχουν όλοι οι επιβαίνοντες το ίδιο καλή πανοραμική ορατότητα. Οι δύο πίσω θέσεις βρίσκονται στον χώρο αποσκευών (όπως σε όλα τα 7θέσια) και απευθύνονται σε παιδιά ή μικρόσωμους ανήλικους. Η πρόσβαση σε αυτά τα καθίσματα είναι αρκετά εύκολη και όταν δεν χρησιμοποιούνται ολόκληρη η τρίτη σειρά αναδιπλώνεται μέσα στο πάτωμα, αφήνοντας έναν επίπεδο χώρο 454 lt. Οπως κάθε αξιόλογο οικογενειακό αυτοκίνητο, έτσι και το Orlando έχει υψηλό επίπεδο ασφάλειας, με ενισχυμένη δομή αμαξώματος, έξι αερόσακους, ESP, ABS με όλα τα σύγχρονα υποσυστήματα, σύστημα ελέγχου πρόσφυσης κ.ά.
Στον δρόμο το νέο μοντέλο της Chevrolet σού δίνει την αίσθηση ότι οδηγείς ένα υπερυψωμένο Cruze. Η ανάρτησή του είναι σφιχτή, ίσως λίγο περισσότερο απ’ όσο θα θέλαμε, και το τιμόνι ακριβές, ιδίως στην πετρελαιοκίνητη έκδοση (σ’ αυτήν έχει υδραυλική υποβοήθηση, αντί για ηλεκτρική).
Από τους δύο βασικούς κινητήρες με τους οποίους θα διατίθεται το Orlando (1,8 lt με 140 PS και 2,0 diesel με 163 PS) προτιμούμε ξεκάθαρα τον πετρελαιοκινητήρα, με τον οποίο το αυτοκίνητο έχει άλλη ζωντάνια... Στο μέλλον επίσης θα διατίθεται και με έναν 2λιτρο diesel με 130 PS, όμως αυτός είναι αμφίβολο αν θα έρθει στη χώρα μας.
Η ελληνική αγορά θα υποδεχτεί το Chevrolet Orlando στο τέλος Ιανουαρίου και η βασική του τιμή θα είναι κάτω από 19.000 ευρώ. Επίσης, η πιο πλούσια εξοπλισμένη έκδοση δεν θα ξεπερνά τα 23.000 ευρώ.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Κινητήρας (cc):
1.796, 1.998
Ισχύς (PS / rpm): 141/6.200, 163/3.800
Ροπή (kgm / rpm): 17,9/3.800, 36,7/2.000
Κιβώτιο: Μηχανικό 5 ή 6 σχ. ή αυτόματο 6 σχέσεων
Τελική ταχύτητα (km/h): 185, 195
Επιτάχυνση 0-100 km (sec): 11,6, 10,0
Μικτή κατανάλωση (/100 km): 7,3 lt, 6,0 lt
Εκπομπές CO2: 172 g/km, 159 g/km
Βάρος (kg): 1.528, 1.655
Διαστάσεις Μ/Π/Υ: 4.652x1.836x1.633 mm
Χώρος αποσκευών: 454 lt
Τιμή: Κάτω από 19.000 ευρώ





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης