Το νέο Chevrolet Aveo

Το νέο Chevrolet Aveo

Μαζί με τα Orlando, Cruze Hatchback και Captiva η Chevrolet θα δώσει δυναμική παρουσία στο Παρίσι, αφού θα προχωρήσει στην παγκόσμια πρεμιέρα της νέας γενιάς Aveo.

Το νέο Chevrolet Aveo
Μαζί με τα Orlando, Cruze Hatchback και Captiva η Chevrolet θα δώσει δυναμική παρουσία στο Παρίσι, αφού θα προχωρήσει στην παγκόσμια πρεμιέρα της νέας γενιάς Aveo. Υπενθυμίζουμε πως πριν από μερικούς μήνες στο Detroit είχε κάνει την πρεμιέρα του το πρωτότυπο Aveo RS και σε μερικές μέρες το Aveo παραγωγής θα κάνει την πρώτη του επίσημη εμφάνιση στο κοινό. Το εμπορικό του λανσάρισμα στην ελληνική αγορά έχει προγραμματισθεί (μαζί με την sedan έκδοση) για το καλοκαίρι του 2011.

Το νέο Aveo ακολουθεί σχεδιαστικά την λογική του Cruze και του νεότερου Spark με την χαρακτηριστική εμπρός όψη που εναρμονίζεται με την ευμεγέθη διαιρούμενη μάσκα. Δίχως να διαθέτει σχεδιαστικές ακρότητες το αμάξωμα είναι χαρακτηρίζεται ισορροπημένο και κομψό χωρίς να απουσιάζουν κάποια… τρικ όπως οι κρυφές λαβές των πίσω θυρών που βρίσκονται κοντά στις κολόνες του αμαξώματος (π.χ. όπως στην Alfa Giulietta).

Ελαφρώς μεγαλύτερο σε διαστάσεις το νέο Aveo αναμένεται να προσφέρει μεγαλύτερους χώρους για τους επιβάτες αλλά και πλουσιότερο εξοπλισμό αφού στον στάνταρ εξοπλισμό θα προσφέρεται μεταξύ άλλων και το ηλεκτρονικό σύστημα ευστάθειας (ESP). Σχετικά με την γκάμα των κινητήρων θα υπάρχουν δύο βενζινοκίνητες εκδόσεις στα 1,2 lt (με 70 και 86 PS), μία στα 1,4 lt (με 100 PS) και μία στα 1,6 lt (με 115 PS). Για πρώτη φορά, το Aveo θα διατίθεται με δύο εκδόσεις diesel των 1,3 lt (με 75 και 95 PS) που συνδυάζουν σύστημα Start/Stop.

Κλείσιμο
Ο Wayne Brannon, πρόεδρος & διευθύνων σύμβουλος της Chevrolet Europe σχολίασε πως «…είναι μία πολύ συναρπαστική εποχή για τη Chevrolet, όχι μόνον έχουμε νέα μοντέλα στην MPV και τη μεσαία κατηγορία, αλλά με το Aveo διαθέτουμε και ένα αυτοκίνητο που είναι έτοιμο να ανταγωνιστεί τα καλύτερα μικρά της αγοράς, τα οποία επίσης απαρτίζουν τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή κατηγορία».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης