Η Mercedes B-Class α-λα… κινεζικά

Η Mercedes B-Class α-λα… κινεζικά

H κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία BAIC (Beijing Automotive Industry Holding Corp.) είναι ένας από τους συνεργάτες της Mercedes-Benz στην Ασία για αυτό μην βιάζεστε να κακολογήσετε την εταιρία περί… κλωνοποίησης.

Η Mercedes B-Class α-λα… κινεζικά
H κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία BAIC (Beijing Automotive Industry Holding Corp.) είναι ένας από τους συνεργάτες της Mercedes-Benz στην Ασία για αυτό μην βιάζεστε να κακολογήσετε την εταιρία περί… κλωνοποίησης. Πάντως δεν είναι γνωστό αν η αντιγραφή έχει γίνει με την άδεια της Mercedes (όχι πως οι Κινέζοι «κωλώνουν» σε κάτι τέτοια) αλλά από την στιγμή που δεν έχουν αναφερθεί αντιδράσεις ίσως το μοντέλο να υπόκειται στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο εταιριών.

Επί του θέματος το μοντέλο που βλέπετε ονομάζεται BC301Z, θα εξοπλίζεται με κινητήρες της Mitsubishi  και θα βγει στην παραγωγή με την άδεια της γερμανικής εταιρίας. Βέβαια, οι πωλήσεις του θα περιοριστούν στην κινεζική αγορά ενώ εκτός από την hatchback προβλέπεται και sedan έκδοση. Αξίζει να σημειωθεί πως η BAIC έχει αγοράσει τα δικαιώματα «αντιγραφής» του προηγούμενου Saab 9-5 και ορισμένων εκδόσεων του 9-3.

Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης