Στην αριστοκρατική, κοσμοπολίτικη και καταπράσινη Κέρκυρα, συνεχίστηκε από τις 17 μέχρι και τις 19 Ιουνίου το φετινό πρόγραμμα Plastic Free Greece, με εκτεταμένες δράσεις παράκτιων και υποθαλάσσιων καθαρισμών, που είχαν εξαιρετικό αποτέλεσμα.
Η Volkswagen έχει ήδη ανακοινώσει ότι τα βιβλία παραγγελιών για το ID.3 θα ανοίξουν στα μέσα Ιουλίου για το ευρύ κοινό. Οι πελάτες που έχουν ήδη κάνει προ-παραγγελία της περιορισμένης παραγωγής έκδοσης First Edition θα έχουν δύο επιλογές: είτε να παραλάβουν το αυτοκίνητό τους στις αρχές Σεπτεμβρίου με ορισμένες εφαρμογές λογισμικού απενεργοποιημένες, είτε να επιλέξουν μεταγενέστερη ημερομηνία παράδοσης – κατά προτίμηση το τέταρτο τρίμηνο του έτους – με όλες τις δυνατότητες συμβατές.
Η VW έχει βασανιστεί με διάφορα ζητήματα λογισμικού κατά την εξέλιξη του ID.3, αλλά η εταιρεία υπόσχεται ότι όλα θα τακτοποιηθούν μέχρι το τέλος του έτους. Οι πελάτες που επιλέγουν να γίνουν οι πρώτοι κάτοχοι του ID.3 τον Σεπτέμβριο θα γίνουν επίσης μέλη του ID.3 1st Mover Club, αποκτώντας τη δυνατότητα μιας απευθείας επικοινωνίας με τη VW. Επιπλέον, δεν θα πληρώσουν κανένα επιτόκιο μίσθωσης για τους πρώτους τρεις μήνες – εάν μισθώσουν το νέο τους όχημα.
Το VW ID.3 θα προσφερθεί τελικά με τρία μεγέθη μπαταριών. Μια μονάδα βάσης 45 kWh με αυτονομία 330 χιλιόμετρα, μια ενδιάμεση 58 kWh με αυτονομία 420 χιλιόμετρα και μια μεγαλύτερη 77 kWh με κορυφαία αυτονομία 550 χιλιομέτρων. Η VW θα προσφέρει 30.000 μονάδες με το πακέτο 58 kWh και τρία διαθέσιμα επίπεδα εξοπλισμού.