Νέο Daihatsu Taft

Νέο Daihatsu Taft

Στο πρόσφατο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο, η Daihatsu παρουσίασε ως πρωτότυπο το Taft, το οποίο πλέον ανακοινώθηκε πως θα παραχθεί, χωρίς αλλαγές στη σχεδίαση.

 

 

Daihatsu_Taft_boi_1

Τα kei cars όπως έχει καθιερωθεί να λέγονται τα πολύ μικρά αυτοκίνητα πόλης, υιοθετούν ένα πιο «σκληροτράχηλο» look και περνούν στη νεότερη φάση τους. Τρανταχτή απόδειξη για αυτό, αποτελεί η διάθεση του Taft από την Daihatsu στην αγορά της Ιαπωνίας. Πρόκειται για ένα μικρό 5θυρο αυτοκίνητο με εμφάνιση που προδιαθέτει για περιπέτειες εκτός δρόμου αλλά η διάθεση αυτή μένει μόνο στην αισθητική προσέγγιση του νέου μικρού αυτοκινήτου της Daihatsu.

Το όνομα Taft που αναλύεται σε “Tough & Almighty Fun Tool” (στα ελληνικά θα ήταν ΣΠΕΔ: Σκληρό και Παντοδύναμο Εργαλείο Διασκέδασης…) παρουσιάστηκε ως πρωτότυπο στο περασμένο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο. Έχει μήκος 3.395 χιλιοστά, πλάτος 1.475 και ύψος 1.630 χιλιοστά. Μπορεί στις φωτογραφίες να έχουμε το πρωτότυπο από το περσινό ντεμπούτο του ως πρωτότυπο στο Τόκιο, οι πληροφορίες όμως κάνουν λόγο για πανομοιότυπη εμφάνιση και του μοντέλου παραγωγής, για το οποίο η Daihatsu έχει ήδη αρχίσει και δέχεται παραγγελίες.

Ο κινητήρας του Taft είναι τρικύλινδρος με χωρητικότητα 660 κ.εκ. και η ισχύς του καταλήξει στους εμπρός τροχούς μέσω ενός CVT αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων. Η παραγωγή του είναι προγραμματισμένη να αρχίσει τον Ιούνιο, αν και μάλλον αυτό θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό από την «αποδοχή» του κοινού που θα μετρηθεί με τις παραγγελίες που θα ληφθούν από την εταιρεία μέχρι τις 31 Μαΐου.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης