Έκδοση off-road για τη νέα Mercedes-Benz GLB

Έκδοση off-road για τη νέα Mercedes-Benz GLB

Καθώς πλησιάζει η ώρα για την επίσημη παρουσίαση της GLB, του νέου μικρού SUV της Mercedes-Benz, πληθαίνουν οι φήμες σχετικά με την ύπαρξη και έκδοσης με αυξημένες εκτός δρόμου δυνατότητες.

mercedes-bens-concept-glb345654harpi1000
Έχει περάσει λιγότερο από ένας μήνας από την στιγμή της αποκάλυψης της πρωτότυπης GLB και ήδη το νέο μικρό SUV της Mercedes έχει μπει στο επίκεντρο πολλών συζητήσεων, δείχνοντας μια εξαιρετική εμπορική δυναμική. Η παρουσίαση του μοντέλου παραγωγής αναμένεται μέσα στο καλοκαίρι όπως ήδη έχουν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο οι αναφορές από τις πρώτες οδηγικές εντυπώσεις καθώς η Mercedes οργάνωσε ορισμένα test drives με τα πρωτότυπα εξέλιξης στη Σουηδία.

Από δηλώσεις στελεχών της Mercedes-Benz έχει αποκαλυφθεί πως η απόφαση για τη δημιουργία της GLB πάρθηκε όταν οριστικοποιήθηκε πως η B-Class δεν θα έχει έκδοση με μακρύ μεταξόνιο. Παρά την ονομασία του που το τοποθετεί στη μεσαία κατηγορία το νέο μοντέλο θα είναι μακρύτερο κατά 21 εκατοστά από την GLA , φθάνοντας συνολικά τα 4,63 μέτρα ενώ το μεταξόνιο θα είναι 10 εκατοστά μεγαλύτερο από αυτό της A-Class. Αυτό σημαίνει πως θα πλησιάζει πολύ τις διαστάσεις της GLC ενώ θα έχει ένα ιδιαίτερα ευρύχωρο εσωτερικό, κάτι που κάνει εφικτή και την ύπαρξη τρίτης σειράς καθισμάτων για 7θέσια διάταξη.

Κλείσιμο
Επίσης εάν η εικόνα της πρωτότυπης GLB κρύβει από πίσω της κάποιο μήνυμα είναι πολύ πιθανό το μικρό SUV να έχει πιο τονισμένο εκτός δρόμου χαρακτήρα. Παρά το γεγονός πως ακόμα δεν υπάρχει κάποια επίσημη επιβεβαίωση, θεωρείται αρκετά σίγουρη η φημολογία που θέλει την ύπαρξη και έκδοσης με πακέτο off-road η οποία μεταξύ άλλων θα έχει αυξημένη απόσταση από το έδαφος, θα διαθέτει κάποια επιπλέον προστατευτικά και αισθητικά στοιχεία αλλά και βελτιωμένες εκτός δρόμους δυνατότητες. Πάντως ακόμα και αν τελικά μια τέτοια έκδοση πάρει το πράσινο φως για να βγει στην παραγωγή δεν θα συμπεριλαμβάνεται στην γκάμα του μοντέλου κατά το αρχικό του λανσάρισμα μέσα στο καλοκαίρι.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης