F1: Πυρετός προετοιμασίας!

F1: Πυρετός προετοιμασίας!

Το πρωτάθλημα αρχίζει σε 45 μέρες και ομάδες, οδηγοί και μηχανικοί βρίσκονται σε πυρετώδεις προετοιμασίες.

F1: Πυρετός προετοιμασίας!
Μέσα στο Φεβρουάριο θα παρουσιαστούν τα νέα μονοθέσια εναρμονισμένα στους νέους κανονισμούς που επιτρέπουν με πιο φαρδιά αμαξώματα και φαρδύτερα ελαστικά. Ίσως το πιο σημαντικό στοιχείο των νέων κανονισμών είναι η ελευθερία στην εξέλιξη των υβριδικών μηχανών. Από την εποχή που η F1 πέρασε στην υβριδική τεχνολογία το 2014 είναι η πρώτη φορά που επιτρέπεται χωρίς περιορισμούς η εξέλιξη των υβριδικών μηχανών και έχει ενδιαφέρον να δούμε αν θα υπάρξουν ανατροπές σ’ αυτό τον τομέα και θα κλείσει η ψαλίδα από τη Mercedes.

Κλείσιμο
Δείτε εδώ αναλυτικά τις ημερομηνίες παρουσιάσεων των νέων μονοθεσίων.

Φέτος θα έχουμε μια ομάδα λιγότερη καθώς η Manor δε θα είναι στο grid. Έτσι λοιπόν στο Άλμπερτ Παρκ της Μελβούρνης θα παραταχτούν 10 ομάδες με 20 μονοθέσια.

Αρκετοί οδηγοί έχουν αλλάξει πόστο:

Mercedes:

Χάμιλτον

Μπότας

Red Bull:

Ρικιάρντο

Φερστάπεν

Ferrari:

Φέτελ

Ράικονεν

Williams:

Μάσα

Στρολ

Force India:

Οκόν

Πέρεζ

McLaren:

Αλόνσο

Βαντούρν

Toro Rosso:

Σάινθ

Κβίατ

Ηaas:

Γκροζάν

Μάγκνουσεν

Renault:

Χούλκενμπεργκ

Πάλμερ

Sauber:

Έρικσον

Βερλάιν


Συνολικά επτά από τις δέκα ομάδες έχουν αλλαγές. Ο Μπότας έφυγε από τη Williams και πήγε στη Mercedes να αντικαταστήσει το πρωταθλητή Νίκο Ρόσμπεργκ που αποφάσισε να αποχωρήσει. Στη Williams ήρθε ο νεαρός Καναδός Λανς Στρολ ηλικίας 18 ετών και πρωταθλητής στη F3, πέρυσι. Στη Force India ο Γάλλος Σεμπαστιάν Οκόν πήρε τη θέση του Νίκο Χούλκενμπεργκ που πήγε στη Renault. Ο 26χρονος Βέλγος Στόφελ Βαντούρν πρωταγωνίστησε πέρυσι στο GP2 και φέτος θα οδηγεί για τη McLaren αντί του Μπάτον. ΟΚέβιν Μάγκνουσεν πήγε στη Haas στη θέση του Γκουτιέρεζ ενώ ο Πασκάλ Βερλάιν πήγε στη Sauber στη θέση του Νασρ. Ο Βερλάιν είχε ένα σοβαρό ατύχημα στον πρόσφατο αγώνα των πρωταθλητών και εκφράζονται αμφιβολίες για το πόσο θα είναι σε θέση να κάνει δοκιμές εξέλιξης.

Οι δοκιμές ξεκινούν στις 28/2 στο Μοντμελό της Βαρκελώνης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης