To Onvo L60 στοχεύει στο Tesla Model Y

To Onvo L60 στοχεύει στο Tesla Model Y

Το νέο SUV μοντέλο της Onvo δείχνει τις προθέσεις του με στόχο την κορυφή της κατηγορίας.

240516122701_onvo-l60-1

Η Onvo αποτελεί μία θυγατρική εταιρεία της Nio και θα κάνει την επίσημη εμφάνισή της αρχικά στην κινεζική αγορά και όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, μέσα στο 2025, θα την γνωρίσουμε και στην Ευρώπη.

Η κινεζική εταιρεία έχει κύριο προσανατολισμό να προσελκύσει και να καλύψει τις ανάγκες του μέσου οικογενειάρχη και με ξεκάθαρο στόχο να εκτοπίσει τα μοντέλα της Tesla. Βασικός πρωταγωνιστής σε αυτό θα είναι το SUV μοντέλο της Onvo L60, που θα κυκλοφορήσει τον προσεχή Σεπτέμβριο στις κινεζικές εκθέσεις και θα ανταγωνιστεί ευθέως το Model Y.

Το βασικό του πλεονέκτημα θα είναι αρχικά η τιμή του, όντας κατά περίπου 12% πιο φτηνό, σε σχέση με τον Αμερικανό ανταγωνιστή του, καθώς οι τιμές του θα ξεκινούν από τις 30.500 δολάρια, έναντι 34.900 δολαρίων.

Και επειδή αυτό από μόνο του δεν αρκεί, η Onvo υποστηρίζει ότι η αποτελεσματικότητα και η αυτονομία του ηλεκτρικού συστήματος μετάδοσης του L60 θα κάνουν τη διαφορά.

Κλείσιμο
Αναφέρει, μάλιστα, ότι η έκδοση Long Range, με μπαταρίες που προέρχονται από τη BYD, θα έχει αυτονομία έως και 1.000 χιλιόμετρα. Μόλις εξαντληθεί η μπαταρία, οι οδηγοί θα μπορούν να επιστρέψουν στο δρόμο σε μόλις τρία λεπτά, επειδή τα οχήματα της Onvo μοιράζονται την τεχνολογία εναλλαγής μπαταριών με τη Nio.

Ακόμα κι αν ένας οδηγός πρέπει να επαναφορτίσει την μπαταρία, αντί να την αλλάξει, αυτό θα συμβεί γρήγορα χάρη στην αρχιτεκτονική 900V του L60. Αυτή που θα δίνει τη δυνατότητα για αυτονομία έως και 555 χιλιόμετρα, ακόμα και στην εισαγωγική έκδοση του μοντέλου.

Η Onvo δεν έχει ανακοινώσει ακόμη επίσημες λεπτομέρειες για το εσωτερικό του L60, αλλά κινεζικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι θα έχει μια μεγάλη οθόνη ψυχαγωγίας τύπου tablet και μια head-up οθόνη για τον οδηγό και θα δανειστεί τα προηγμένα συστήματα υποβοήθησης από τη Nio.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης