Έρχεται το Hyundai Ioniq 7

H Hyundai συνεχίζει τη διεύρυνση της ηλεκτρικής οικογένειας Ioniq προσθέτοντας σε αυτή το Ioniq 7 που θα είναι και το πρώτο SUV της γκάμας 

Hyundai_Ioniq_7
Το επερχόμενο ηλεκτρικό SUV Hyundai Ioniq 7, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2024, βρίσκεται αυτή την εποχή σε φάση έντονων δοκιμών στη Γερμανία. Τοποθετημένο ως αντίπαλο του Volvo EX90, αυτό το νέο ηλεκτρικό μοντέλο θα είναι το τρίτο στη σειρά φουτουριστικών μοντέλων της Hyundai, μετά το crossover Ioniq 5 και το κουπέ-sedan Ioniq 6. Αντλώντας έμπνευση από το Hyundai Seven concept που αποκαλύφθηκε στις ΗΠΑ το 2021, το Ioniq 7, παρουσιάζει σχεδιαστικά στοιχεία παρόμοια με το concept. Οι ομοιότητες περιλαμβάνουν ένα μεγάλο πίσω παράθυρο, πολύ ιδιαίτερα φωτιστικά σώματα και εξωτερικούς καθρέφτες, που παραπέμπουν σε ένα αυτοκίνητο με έμφαση στην αεροδυναμική απόδοση. Χτισμένο πάνω στην πλατφόρμα Hyundai-Kia E-GMP, που μοιράζεται με το Kia EV9, το Ioniq 7 αναμένεται να διαθέτει παρόμοια σύνολα κινητήρων.
Η Hyundai στοχεύει να διαφοροποιήσει τα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα μέσω του μοναδικού στυλ. Το Ioniq 7 υιοθετεί μια σχεδίαση “Parametric Pixel” για τα φωτιστικά του σώματα, ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα σε όλα τα ειδικά σχεδιασμένα ηλεκτρικά της Hyundai, δίνοντας έμφαση σε ένα μείγμα ψηφιακού και αναλογικού στυλ. Εκεί που το Ioniq 7 παραγωγής ξεφεύγει από το πρωτότυπο είναι στη διαρρύθμιση της καμπίνας του. Το concept Seven παρουσίαζε μια ξεχωριστή διάταξη καθισμάτων με κινητές πολυθρόνες, μια διάταξη τύπου καναπέ και αντισυμβατικούς πίνακες ελέγχου, δημιουργώντας ένα ευρύχωρο εσωτερικό περιβάλλον. Παραμένει αβέβαιο πόσα από αυτά τα χαρακτηριστικά θα μεταφερθούν στο μοντέλο παραγωγής, το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί και επίσημα προς τα τέλη της επόμενης χρονιάς.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης