Άρωμα πίστας για την Ford Mustang

Άρωμα πίστας για την Ford Mustang

H Ford Performance παρουσίασε το νέο της αγωνιστικό μοντέλο, την Mustang GT4.

230629135605_FORD-MUSTANG-GT4-1

H Ford Mustang αναμένεται να πρωταγωνιστήσει στο αγωνιστικό στερέωμα και για το 2024 και πιο συγκεκριμένα στην κατηγορία SRO GT4 χάρη στην ομώνυμη έκδοση, η οποία βασίζεται στη σκληροπυρηνική Mustang Dark Horse.

Όπως και ο προκάτοχός της, Mustang GT3, έτσι και η νέα γενιά διαθέτει μία τολμηρή αγωνιστική περιβολή, που για την περίσταση αποτελεί μια προσαρμογή των αντίστοιχων που δημιούργησε η Troy Lee Designs για λογαριασμό της Mustang GT3 αλλά και του SuperVan 4.2. Ο Troy Lee αναγνωρίζεται ως ένας από τους κορυφαίους σχεδιαστές αγωνιστικών περιβολών στο μηχανοκίνητο αθλητισμό σε όλο τον κόσμο.

«Η Mustang GT4 αποτελεί βασικό μέλος των προτάσεών μας στο μηχανοκίνητο αθλητισμό», δήλωσε ο Mark Rushbrook, global director, Ford Performance Motorsports. «Η τοποθέτησή της ανάμεσα στη Mustang GT3 και την Mustang Dark Horse R που πρόκειται να παρουσιαστεί σύντομα, διατηρεί τη μάρκα ανταγωνιστική σε όλα τα επίπεδα απόδοσης στην πίστα και αποτελεί σημαντικό μέρος του αγωνιστικού μας προγράμματος πελατών. Με αυτή τη νέα έκδοση, που βασίζεται στο νέο μοντέλο Dark Horse έβδομης γενιάς, αναβαθμίσαμε την παρουσία μας και είμαστε έτοιμοι να προκαλέσουμε τους ανταγωνιστές μας παγκοσμίως».

Με τη νέα Mustang GT4, η Ford Performance επεκτείνει περαιτέρω τη σταθερή της συνεργασία με τη Multimatic, η οποία θα κατασκευάσει κάθε αντίτυπό της. Οι αγωνιστικές μονάδες V8 της Mustang GT4, οι οποίες βασίζονται στον κινητήρα Ford Coyote, αναπτύχθηκαν εσωτερικά από τη Ford Performance και θα συναρμολογηθούν από τη Ford στο Dearborn, στο Μίσιγκαν.

Η αγωνιστική Mustang GT4 διαθέτει επίσης αμορτισέρ Multimatic DSSV, κιβώτιο ταχυτήτων με τεχνολογία dog-ring της Holinger, paddles αλλαγής ταχυτήτων με πνευματικό σύστημα ενεργοποίησης, πάνελ αμαξώματος από φυσικές ίνες, καθώς και ένα μοναδικό αεροδυναμικό πακέτο που αναπτύχθηκε για την επίτευξη των στόχων στην κατηγορία GT4.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης